به گزارش خبرنگار مهر، سردار آزمون در نقل و انتقالات زمستانی ۲۰۲۲ یکی از سوژههای جذاب رسانهها در کشورهای مختلف بود. آزمون که تا پایان فصل با تیم زنیت روسیه قرارداد دارد، در ماههای اخیر بارها به تیمهای سرشناسی چون یوونتوس ایتالیا، المپیک لیون فرانسه، نیوکاسل انگلیس و… نسبت داده شد و حتی خبرهایی از توافقش با تیم لیون به میان آمد.
انتقال مهاجم تیم ملی ایران به هر دلیل به این تیمها عملی نشد و آزمون با انتخاب باشگاه بایر لورکوزن آلمان، همه را شوکه کرد. شاید شوک اصلی به مدیران باشگاه زنیت وارد شد که تصور نمیکردند آزمون به عنوان بازیکن آزاد و بدون آنکه بخواهد مبلغی به زنیت بدهد، تیم جدیدش را انتخاب کند.
بعد از رسانهای شدن توافق آزمون با لورکوزن، بعضی از کارشناسان و رسانههای ورزشی روسیه به آزمون بابت این اقدامش و امضای پنهانی قرارداد با لورکوزن انتقاد کردند؛ هرچند که آزمون کار غیر حرفهای انجام نداده بود و طبق قوانین فیفا و زمان باقیمانده تا پایان قراردادش در زنیت، امکان مذاکره و توافق با باشگاه دیگر را داشت.
سایت spbdnevnik روسیه در مطلبی به موضوع دلخوری زنیت از آزمون و احتمال جریمه و تبعید این مهاجم به تیم دوم زنیت پرداخت و تاکید کرد که این اقدامات دردی از مشکلات باشگاه روسی درمان نمیکند بلکه مدیران زنیت باید راهکار منطقی را در قبال این موضوع اتخاذ کنند تا جلوی ضررهای بعدی گرفته شود.
در بخشی از گزارش این سایت با اشاره به دلایل انتخاب باشگاه لورکوزن آلمان از سوی آزمون آمده است: «احتمالاً میتوان آزمون را به نوعی درک کرد. این یک تصمیم بسیار مهم در زندگی او بود چون بوندسلیگا رویای قدیمی او است. سه سال پیش آزمون در مصاحبهای با matchtv آشکارا گفت: "من عاشق آلمان هستم. چون آنها در آنجا فوتبال واقعی بازی میکنند. "علاوه بر این، دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم این انگیزه تصادفی نیست.»
رسانه روسی نگاه عمیقتری به انتقال آزمون داشته و در ادامه مطلب خود آورده است: «واقعیت این است که آلمان از دیرباز به نوعی نقطه مرجع برای ایران در اروپا بوده است، کشورها از طریق ارتباطات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی محکم به هم متصل هستند. زمانی حتی یک نظریه رایج در مورد روابط تاریخی مردم وجود داشت. امروز کارشناسان چهار موج مهاجرت ایرانیان را شناسایی میکنند که در طول صد سال گذشته آلمان را فرا گرفته است. سومین موج در بیست سال پایانی قرن گذشته رخ داد که اولین فوتبالیستهای ایرانی را به خاک آلمان آورد و آن نسل خاطره خوبی در بوندسلیگا به یادگار گذاشت. به عنوان مثال مهدی مهدوی کیا در پایان فصل بارها به عنوان بهترین بازیکن هامبورگ شناخته شد و علی دایی و وحید هاشمیان با بایرن مونیخ قرارداد بستند. بنابراین جای تعجب نخواهد بود اگر همذات پنداری آزمون برای آلمان ریشههای عمیقی داشته باشد و نه فقط فوتبال.»
spbdnevnik انتخاب لیگ روسیه و باشگاه روبین کازان از سوی آزمون در سن ۱۸ سالگی را هم مرتبط با این مسائل میداند: «بر کسی پوشیده نیست که انتخاب سردار برای روبین نیز عمدتاً ناشی از انگیزههای فرهنگی - اجتماعی بود. یعنی شخصیت قربان بردیف (سرمربی وقت روبین کازان). آنها هر دو ترکمن هستند. این انتخاب نه چندان توسط خود فوتبالیست که در آن زمان ۱۸ سال سن داشت، بلکه توسط پدر و مادرش انجام شد اما به طور کلی، تفاوت زیادی ندارد: ارزشهای زندگی در فرهنگ شرقی اغلب از سنت پیروی میکنند، زیرا از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند. بنابراین، انتخاب فعلی بوندسلیگا احتمالاً تا حد زیادی با انگیزههای عمیقتر از قبل تعیین شده است.»
این رسانه با تاکید بر اینکه انتخاب بوندس لیگا و تیم لورکوزن از سوی آزمون چیز شگفت انگیزی نیست، با اشاره به دلخوری باشگاه زنیت نوشت: «احساسات زنیت کاملاً قابل درک است که حق داشت روی درجه متفاوتی از احترام حساب کند. هر چند در کل، اکنون باشگاه موظف است اقداماتی نه چندان احساسی انجام دهد زیرا زنیت اکنون باید در اسرع وقت راه حلی بیابد تا ضررهای خود را به حداقل برساند.»