به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مقامات چینی در تلاش برای قانون گذاری در مورد اینترنت سه بعدی یا متاورس و نیز شکل دادن به نسخهای چینی از این نسخه تازه فضای مجازی هستند تا کاربران این کشور از آسیبهای احتمالی درامان بمانند.
در شرایطی که مایکروسافت ۶۹ میلیارد دلار برای خرید شرکت اکتیویژن و حضور قدرتمندانه در متاورس سرمایه گذاری کرده و فیسبوک هم به متا تغییر نام داده و پلتفرمی را برای این دنیای مجازی به وجود آورده، چین نیز در تلاش است از رقبای آمریکایی و کرهای خود عقب نماند و سرمایه گذاری در این زمینه را شدت بخشیده است.
هدست های واقعیت مجازی شرکتهایی مانند اوکیلوس وابسته به متا در چین ممنوع شده و چین خود در تلاش برای تولید نمونههای داخلی این هدست ها بر مبنای محتوا و ارزشهای مورد پذیرش این کشور است.
در یک سال اخیر بیش از هزار شرکت چینی مانند علی بابا و تنسنت بر روی متاورس سرمایه گذاری کرده و حدود ده هزار عنوان تجاری در ارتباط با اینترنت سه بعدی ثبت شدهاند.
شرکت چینی بایدو در ماه دسامبر اولین پلتفرم چینی متاورس موسوم به XiRang را عرضه کرد و یک اپلیکیشن متناسب با آن را نیز در دست توسعه دارد.
استارت آپ ها نیز شاهد سرمایه گذاری بیشتری در این حوزه هستند. در سه ماه منتهی به پایان نوامبر، بیش از ۱۰ میلیارد یوان (۱.۶ میلیارد دلار) در حوزههای مرتبط با متاورس سرمایه گذاری شده که بسیار بیشتر از ۲.۱ میلیارد یوان سرمایه گذاری است که صنایع مختلف در طول سال ۲۰۲۰ جذب کرده اند.
کارشناسان میگویند متاورس چین دردوره ابتدایی شکل گیری است و این امر به پکن فضای زیادی برای مشارکت در توسعه آن میدهد. اقبال کنونی به متاورس با وضع بی سابقه قوانینی در زمینه فناوری و سایر صنایع همزمان شده و لذا دولت چین قوانین ضروری را در ارتباط با متاورس نیز به سرعت وضع خواهد کرد تا از هرج و مرج در این حوزه جلوگیری شود.
یکی از کاربردهای مهم متاورس اجرای بازیهای مختلف است که چین در این زمینه قوانین مختلفی را وضع کرده است. بازیها باید توسط دولت تأیید شوند و در حالی که بازیهای رزمی مجاز هستند، نمایش محتوای خشونتآمیز تند مانند نمایش خون و اجساد مرده ممنوع است. همچنین هر چیزی که بتوان آن را به عنوان محتوای زننده و زشت تعبیر کرد نیز ممنوع است. درجه بندی بازیها برای جلوگیری از آسیب دیدن خردسالان نیز مدنظر قرار گرفته است.
مقامات چینی همچنین از کاربردهای آموزشی و تبلیغاتی متاورس سخن گفتهاند. همچنین در حالی که ارزهای رمزنگاری شده به ویژگی تعیین کننده بسیاری از جهانهای متاورس غربی تبدیل شدهاند، در متاورس چینی وجود ندارند زیرا توسط پکن ممنوع شدهاند. در عوض، اشکال متنوع پرداخت دیجیتال چینی که از قبل استفاده میشد، مانند یوان دیجیتال دولت مرکزی، احتمالاً جای آنها را خواهند گرفت.
پیش بینیها حاکیست علیرغم بسیاری از سختگیریهای احتمالی، متاورس چین به دلیل تمایل و اشتیاق مصرف کنندگان چینی برای آزمودن اشکال جدید سرگرمی و خدمات آنلاین، شکوفا خواهد شد و مورد استقبال قرار خواهد گرفت.