عضو هیئت‌رئیسه مجلس گفت: کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در مورد ارز ترجیحی تصمیم‌گیری می‌کند، البته تصمیم برای حذف هنوز قطعی نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، سیدمحسن دهنوی گفت: اصلی‌ترین بحث در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها این است که ما به نحوی در کشور برنامه‌ریزی کنیم که برای همه شرایط آمادگی داشته باشیم، یعنی فرض را بر باقی ماندن ساختار تحریم قرار دهیم و آماده شرایط سخت باشیم.

وی افزود: در این صورت اگر تحریم‌ها برداشته شد، کشور استحکام لازم برای مقابله با تکانه‌های مختلف و شرایط متعدد را دارد و اگر تحریم‌ها باقی ماند، برنامه‌ریزی‌ها به شکلی صورت گرفته است که می‌توانیم از آن‌ها عبور کنیم و امسال در بررسی لایحه بودجه نیز همین مسیر طی شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: درآمدهای نفتی در بودجه واقعی دیده شده و یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه پیش‌بینی شده است و به فرض ادامه شرایط موجود برای درآمد نفتی تدبیر شده است و ما در مجلس هم این مبنا را تقویت می‌کنیم و اگر هم تحریم‌ها برطرف، شد امکانات اقتصادی کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه درباره آخرین وضعیت حذف ارز دولتی، گفت: اصل این کار مورد توافق مجلس و دولت است و من معتقدم این ارز باید حذف شود، اما باید راهکارهای جبران و جایگزین مطمئن برای مردم پیدا شود، لذا به دنبال یافتن مسیرهای مختلفی هستیم و سناریوهای متعددی با دولت در حال بررسی است.

وی ادامه داد: هفته آینده در مورد این موضوع تصمیم‌گیری می‌شود تا مدل جبرانی و جایگزینی که برای مردم در نظر گرفته می‌شود در صورت حذف ارز ترجیحی چیست، البته تصمیم برای حذف هنوز قطعی نیست، اما در لایحه دولت این موضوع آمده است، اما باید تاکید کنم تصمیم کمیسیون تلفیق به برنامه جایگزین دولت در این خصوص ارتباط دارد.

دهنوی تصریح کرد: ما باید اطمینان خاطر داشته باشیم که قیمت کالاهای اساسی با قیمتی که در سالجاری به مردم ارائه می‌شود، تفاوت زیادی نداشته باشد و اگر تدابیر پیش‌بینی شده دقیق و کامل نباشد، تبعات اجتماعی و اقتصادی آن نگران‌کننده خواهد بود.