اصفهان-مدیر کل بهزیستی استان اصفهان گفت: تامین نیازهای بهداشتی و درمانی کودکان کار و خانواده‌ درجه یک آنها به عهده علوم پزشکی است اما در جوابیه آمده که در اولویت کاری علوم پزشکی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله نصر شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت کودکان کار و خیابانی در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده اظهار داشت: بیش از ده دستگاه مرتبط با بهزیستی برای ساماندهی کودکان کار وجود دارد که عضو شورای ساماندهی کودکان خیابانی هستند..

وی افزود: اما متأسفانه بیشتر آنها اهتمامی به برگزاری جلسات و رفع مشکل کودکان کار نداشته‌اند به همین خاطر به معاون دادستانی متوسل شدیم که دغدغه‌های مربوطه را مورد نظر قرار دهند و در این میان تنها شهرداری و نیروی انتظامی همکاری خوبی داشتند.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه علاوه بر کودک کار سرچهارراه‌ها کودکانی وجود دارند که در کارگاه‌ها کار می‌کنند، گفت: آسیب‌های اجتماعی و سو استفاده‌های جسمی و جنسی بیشتر در انتظار کوکان کار در کارگاه‌ها قرار دارد که باید در حوزه اداره کار و تعاون و ممنوعیت اشتغال کودکان کار بررسی شود.

افزایش فقر و حاشیه نشینی در مقایسه با فعالیت بهزیستی

وی ادامه داد: حجم تولید فقر، حاشیه نشینی و کودکان کار خیلی بیشتر از فعالیت بهزیستی و ساماندهی کودکان کار است و خانواده‌های این کودکان درآمدهای کار کودکان را به دریافت مستمری ۳۵۰ هزار تومانی بهزیستی ترجیح می‌دهند.

نصر با اشاره به نقل قول یکی از مدیران شهری مبنی بر جمع‌آوری کودکان کار طی دوهفته، تصریح کرد: این نقل قول نشان می‌دهد آن مدیر عمق مسئله و تخصصی بودن مسئله کودکان کار را درک نکرده و جمع‌آوری طی یک هفته انجام پذیر است اما در صورتی که ما با یک انسان، کودک و خانواده مواجه هستیم که تنها امرار معاش آنها توسط کودکان انجام می‌گیرد.

راه‌اندازی مکان‌های جدید برای کودکان کار

وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد کودکان اتباع خارجی هستند و این یکی از مشکلات است که با ارجاع آنها به اداره اتباع اما امکان رد کردن آنها از مرز وجود ندارد و مسائل حقوق بشری مطرح می‌شود و دوباره به خانواده‌ها بازگرداننده می‌شوند و اینگونه تسلسل‌وار به تعداد آنها اضافه می‌شود.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان خبر داد که خوشبختانه تا آخر بهمن ماه شهرداری اصفهان فضاهایی را به تفکیک جنسیت برای کودکان در نظر خواهد گرفت.

عدم تعهد علوم پزشکی نسبت به کودکان کار

وی افزود: درخواست کردیم از اداره کار و تعاون که تسهیلات اعتباری اشتغالزایی را به خانواده‌های جویای کار کودکان خیابانی و کودکان بالای ۱۵ سال اعطا کنند.

نصر خاطر نشان کرد: در آیینامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی آمده است که هزینه بهداشت و درمان و پزشک کودکان کار و خانواده‌های درجه یک آنها به عهده علوم پزشکی است اما در جوابیه علوم پزشکی برای مطالبه این امر آمده است که این موضوع در اولویت ما نیست.