خبرگزاری مهر، گروه استانها: فردا گیلانیان میزبان رئیس جمهور و هیئت دولت هستند و طی روزهای گذشته تلاش شده تا بخشی از مطالبات و خواسته مردم این استان در بخشها و حوزههای مختلف در قالب سلسله گزارشهای «مطالبات مردم گیلان از دولت» در خبرگزاری مهر استان گیلان منتشر شده است.
رودبار یکی از شهرستانهای مهم استان گیلان در حوزه صنعت، معدن و تولید محصولات کشاورزی است. اگر تورقی کوتاه به تاریخ صنعت و تولید در این شهرستان که صنایع و کارخانجات آن زمانی بخش اعظمی از اشتغال و تولید استان گیلان را به خود اختصاص داده بود زده شود ظرفیتهای این شهرستان مشخص خواهد شد اما امروز دیگر از آن صلابت گذشته خبری نیست و اکثر کارخانجات و صنایع مادر در رودبار به خواب زمستانی فرو رفته و خاک مرده بر شهرکهای صنعتی این شهرستان پاشیده شده است.
سولههای عریض و طویل خالی
از برخی کارخانجات و صنایع این شهرستان فقط ساختمانها و سولههای عریض و طویل خالی باقی مانده، سولهها و ساختمانهایی که میلیاردها تومان هزینه بابت آن پرداخت شده اما بلااستفاده رها شده است؛ نمونه بارز صنایع منفعل و خاک خورده شهرستان رودبار میتوان به صنایع چرم و کفش گنجه، کاشی گیلانا، سیمان لوشان، آهن و فولاد لوشان، معدن سنگرود، آب معدنی داماش و نظیر آنها اشاره کرد که به مایه ننگ صنعت شهرستان رودبار و استان گیلان تبدیل شده است.
هر کدام از این شرکتها به عنوان مثال صنایع چرم و کفش گنجه بیش از ۴ هزار نفر نیرو در آن مشغول به فعالیت بود و حتی از مرکز استان و استانهای همجوار هم در این مجموعه بزرگ صنعتی کار میکردند اما امروزه به سولههای خالی و تلی از خاک تبدیل شده و حتی دستگاهها و ماشین آلات آن هم به یغما برده شده است. اگر کمی ریز شویم دلیل اغلب این بی مهریها ریشه در سوءمدیریت و بی تدبیری داشته است.
زمانی صنایع رودبار در گیلان و حتی کشور حرفی برای گفتن داشت
اسماعیل پور یکی از شهروندان رودباری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: زمانی صنایع رودبار در گیلان و حتی کشور حرفی برای گفتن داشت اما امروزه جوانان رودباری بخاطر بیکاری یا در زیتون فروشیها مشغولند یا اینکه به تهران و قزوین مهاجرت کردند.
وی با انتقاد از بی مهریها به صنعت رودبار در ادوار گذشته، افزود: مسئولان شهرستان و استان چندان تمایلی برای حل مشکلات صنایع رودبار ندارند و فقط به وعده وعیدها بسنده میکنند.
در رودبار با تولید و تولیدگران سلیقهای برخورد میشود
احدی پور یکی دیگر از شهروندان منجیلی با اشاره به ظرفیتهای عظیم صنایع و تولید در شهرستان رودبار، بیان کرد: نگاه به صنعت و تولید باید علمی و کارشناسانه باشد اما متأسفانه در رودبار با تولید و تولیدگران سلیقهای برخورد میشود.
وی همچنین اضافه کرد: متولیان امر در حوزه تولید و اشتغال دلسوزانه عمل نمیکنند و همین موضوع سبب فرار سرمایه گذار از منطقه میشود.
هیچ اهتمامی برای حل مشکلات صنایع وجود ندارد
غیاثوند یکی از شهروندان لوشانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیتهای ارزشمند صنعتی در شهرک صنعتی لوشان، گفت: این شهرک یکی از شهرکهای بزرگ گیلان است اما اکثر شرکتها و صنایع در این شهرک منفعل هستند و هیچ اهتمامی برای حل مشکلات صنایع وجود ندارد.
وی با اشاره به موفقیت شرکت سیمان خزر در عرصههای ملی و استانی، افزود: شهرستان رودبار میتواند چندین شرکت در حد و اندازههای سیمان خزر داشته باشد اما برای احیای شرکتهای منفعل و توانمندسازی واحدهای تولیدی اقدامات اثرگذاری صورت نمیگیرد.
بلاتکلیفی صنایع گروه آریا در رودبار
قربانی یکی از شهروندان رستم آبادی با اشاره به بلاتکلیفی صنایع مرتبط با گروه امیرمنصور آریا در شهرستان رودبار، گفت: بخش اعظمی از شرکتهای مه آفرید خسروی در شهرستان رودبار بنا شده و بلاتکلیف هستند که انتظار میرود نسبت به ساماندهی و تعیین تکلیف آنها اقدام شود.
وی اضافه کرد: سرمایههای عظیمی از پس بلاتکلیفی صنایع گروه آریا در شهرستان معطل مانده که با احیا و راه اندازی مجدد آنها میتوان بخشی از مشکلات اشتغال این شهرستان را حل کرد.
احیای صنایع رودبار انتظار اصلی مردم
آن طوری که از وضعیت صنایع در شهرستان رودبار میشود استنباط کرد به نظر میرسد این شهرستان از لحاظ مدیریت در بخش صمت دچار خلاءهای فراوانی است و نیاز به پوست اندازی مدیریتی در بخشهای مختلف احساس میشود. آن چیزی که چرخه حرکت صنعت و تولید شهرستان رودبار را از ریل خارج کرده بیشتر سو مدیریت، عدم توجه به بخش صنعت و سلیقه محوری به جای کارشناس محوری بوده است.
برداشتها چنین بیان میکند که اگر از میان صنایع تعطیل شدهای چون چرم و کفش گنجه، کاشی گیلانا، سیمان لوشان، معدن سنگرود و دیگر صنایع منفعل این شهرستان، فقط دو الی سه کارخانه در طول یک بازه زمانی خاص احیا شود بخش اعظمی از مشکلات اشتغال این شهرستان حل میشود.