به گزارش خبرنگار مهر، دبیر همایش فلسفه سیاسی آیت الله خامنهای شامگاه پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در اندیشه فلاسفه یونان و افلاطون نظام فلسفی و سیاسی را با کلید واژه «فیلسوف شاه» تعریف کردهاند و ما این کلید واژه را میتوانیم در انقلاب اسلامی تشبیه کنیم.
وی افزود: تنها جایی که یک فیلسوف توانست انقلاب کند و یک نظام را ایجاد کند و استمرار آن را به فیلسوف دیگری بسپارد، انقلاب اسلامی ایران است.
مهدی غراب با بیان اینکه در اندیشه سیاسی شیعه، نظام امامت مطرح است، گفت: نسبت امام به جامعه و دولت مانند نسبت سر به بدن است که این نشانه شناسی سهم پیکره دولت و جامعه است و باید سَر فکر کند و فرمان دهد و اعضای بدن اجرا کنند.
مشکل نظام به سیاستگذاری و اجرا بر میگردد
وی ادامه داد: مشکلی که در نظام جمهوری اسلامی ووجود دارد این است که سر دُرست فرمان میدهد و فکر میکند اما در اجرا دچار مشکل میشود و متأسفانه کارگزاران دولت خیلی متوجه نیستند که رهبر انقلاب یک متفکر، فیلسوف اسلامی و استراتژی ست است و همه این تفکرات ناشی از قرآن و عرفان است که قابل اجراست.
دبیر همایش فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای خاطر نشان کرد: اگر ما دچار مشکل هستیم به عرصه سیاستگذاری و اجرا بر میگردد و به نظام مرتبط نمیشود.
وی یادآور شد: در کنار این همایش نمایشگاه کتابی از آثار رهبر انقلاب و اندیشه ایشان به صورت مکتوب به نمایش خواهد گذاشت و اساتید مدعو نیز به صورت تخصصی در این زمینهها صاحب نظر هستند.
برگزاری همایش به همراه معرفی مقالات برتر
رئیس کمیته علمی همایش نیز در ادامه با اشاره به اینکه فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای ضرورت روزافزونی دارد، گفت: تاکید بر تبیین دستاوردها و عظمت انقلاب نیازمند این نشستها و همایشهاست.
وی ادامه داد: فاصله متنابه بین افتتاحیه و اختتامیه این همایش قرار داده شده که امتیاز محسوب میشود و علاوه بر اینکه سخنرانان مدعو ایراد سخن میکنند، در این میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران نیز فرصت دارند که مقالات خود را ارسال کنند که آثار برتر نیز در مجلات علمی به چاپ برسد.
مجتبی جعفری با بیان اینکه دانشجویان رشتههای مرتبط میتوانند پایاننامهها و مقالات خود را ارسال کنند، گفت: این یکی از ابعاد علمی این همایش است و تا ۱۲ اردیبهشت ماه سال آینده فرصت ارسال آثار است.
تبیین و آشنایی با اندیشه عمیق فلسفه سیاسی
وی سنخشناسی فلسفی سیاسی بیانیه گام دوم انقلاب، ظرفیتهای فلسفه سیاسی برای اداره زیست جهان مدرن، ضرورتها و بایستگی خوانش فلسفه سیاسی انقلاب، نظریه نظام انقلابی در فلسفه سیاسی امام خامنهای، نظریه دولت- ملت در پارادایم امامت در فلسفه سیاسی آیت الله خامنهای و … را از محورهای همایش برشمرد و گفت: از مقالات برتر تقدیر به عمل خواهد آمد و برای ملموس شدن نتایج باعث شد که افتتاحیه و اختتامیه را در نظر بگیریم.
رئیس کمیته علمی همایش خاطر نشان کرد: در اینگونه همایشها تبیین، یک مسئله به شمار میرود و مهمترین دستاورد این است که با مردم با اندیشه عمیق فلسفه سیاسی انقلاب آشناتر بکنند.
وی افزود: حرفهای این نشستها باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و نسل جوان ظرفیت بسیاری در تبیین جهاد انقلاب و فلسفه سیاسی رهبر دارد.