به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مقامات وزارت خارجه آمریکا مدعی هستند که دولت جو بایدن دموکرات قرار است از ارائه کمک نظامی ۱۳۰ میلیون دلاری به مصر خودداری کند.
ادعا می شود که تعلیق ارائه این کمک، مبنای حقوق بشری دارد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا قبلاً در ماه سپتامبر این پیش آگهی را داده بود که اگر برخی شرایط مورد نظر واشنگتن- که طبق برخی نقل قول ها شامل آزادی برخی زندانیان سیاسی نیز هست- عملی نشود، چنین تصمیمی اتخاذ خواهد شد.
البته، تصمیم برای عدم ارائه این کمک نهایی نشده و آنطور که منابع مطلع می گویند اگر طی چند روز آینده، تغییری در رویکرد دولت قاهره ایجاد نشود، بلینکن این ۱۳۰ میلیون را به تأمین مالی سایر اولویت های امنیت ملی آمریکا اختصاص خواهد داد.
این مبلغ بخش ناچیز یعنی معادل ۱۰ درصد از کمک یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا است که در سال مالی ۲۰۲۰ به مصر اختصاص یافت- امری که از سال ۲۰۱۷ به این سو رایج بوده و مشمول تمدید است.
اگرچه رویترز اشاره ای به این موضوع نمی کند اما آنطور که از ظاهر امر برمی آید آمریکا با دریغ کردن این مقدار ناچیز از مصر، به دنبال القای این مسئله است که وقتی پای مسائل حقوق بشری در میان باشد، میان دوست و دشمن تفاوتی قائل نمی شود.
اما تاثیر این ژست به ظاهر انسان دوستانه حتی پیش از آنکه افکار عمومی را به بازی بگیرد، با اقدام دیگری از سوی آمریکا خنثی شد چرا که اوایل هفته جاری میلادی، دولت بایدن با فروش احتمالی رادارهای پدافند هوایی و هواپیماهای «سوپر هرکولس C-۱۳۰» به مصر به ارزش کلی بیش از دو و نیم میلیارد دلار موافقت کرد!
دولت دموکرات واشنگتن از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای پیشبرد منافعش استفاده می کند و گاهی برای آنکه خود را از اتهام اتخاذ سیاست های دوگانه مبرا کند، به اقدمات عوام فریبانه هم مانند تصمیمی که ممکن است در قبال مصر اتخاذ کند، روی می آورد.
اما، واشنگتن برای آنکه افکار عمومی را از آزردگی رها کند به اقدامات بیشتری نیاز دارد. برای مثال، همین دیروز بود که وزارت خارجه چین از ایالات متحده خواست که درباره جنایاتی که نیروهایش علیه غیرنظامیان سوری انجام داده اند، تحقیقات دقیق و شفافی را آغاز کند.
دسامبر گذشته بود که نیویورک تایمز اعلام کرد هزاران غیرنظامی در سوریه، عراق و افغانستان قربانی حملاتی شده اند که ناشی از محاسبات غلط اطلاعاتی یا عدم دقت کافی در هدف گیری بوده است.
این در حالی است که از سال ۲۰۱۸ به این سو، پنتاگون شمار غیرنظامیان سوری و عراقی را که قربانی حملات نیروهای آمریکایی بوده اند یک هزار و ۴۱۷ نفر و شمار قربانیان افغان را ۱۸۸ نفر اعلام کرده است.