وزیر میراث فرهنگی گفت: به دلیل تعلل شورای برنامه‌ریزی استان‌ها در ارائه وام‌های گردشگری، به دولت پیشنهاد تفویض اختیار شورای برنامه‌ریزی را به وزارت میراث فرهنگی دادم.

به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی که پیش از ظهر روز نهم بهمن ماه برگزار شد در پاسخ به سوالات خبرنگاران بیان کرد: با توجه به وضعیتی که بیماری کرونا نسبت به سال گذشته ایجاد کرده به نظر می‌رسد اقبال مردم به مسافرت بیشتر از سال قبل شده است. در ستاد نوروزی درباره مراکز اقامتی و گردشگری هماهنگی‌هایی شده و این موضوع روز دوشنبه در سطح بالایی با حضور استانداران بررسی خواهد شد.

وی ادامه داد: در میان گردشگران خارجی ایران‌هراسی باطل ایجاد شده و گردشگران خارجی با ذهنیتی که نسبت به ایران دارند تصمیم به سفرمی‌گیرند اما زمانی که به ایران می‌آیند ذهنیتشان تغییر می‌کند.

وزیر میراث فرهنگی افزود: خسارت دیدگان حوزه‌های مختلف از جمله اقامتی گردشگری و فعالان صنایع دستی مورد توجه قرار گرفته‌اند. همچنین در دولت و ستاد کرونا برای کمک به آنها مصوباتی در نظر گرفته شده؛ از وام‌هایی که به آنها اختصاص داده می‌شود تا استمهال بازپرداخت وام‌ها یا کمک‌های بلاعوضی که به هنرمندان صنایع دستی داده شده و رقم آن نیز تاکنون بیشتر شده است.

وی بیان کرد: امکانی که دولت برای تبصره ۱۸ فراهم کرد باعث شده موفق ترین دستگاهی که تبصره ۱۸ را عملیاتی می‌کند وزارت میراث فرهنگی باشد. در حال حاضر وام با بهره کم و تسهیلات فراوان می‌دهیم و موانع و بروکراسی‌ها را حذف می‌کنیم. در جلسه دولت قبل از شروع دستور جلسه به عنوان نطق قبل از دستور، انتقاد شدیدی به رفتار شوراهای برنامه ریزی در استان‌ها کردم و گفتم وقتی پرونده وام‌های مربوط به تبصره ۱۸ داخل استان به مرحله نهایی می‌رسد، شورای برنامه ریزی تعلل می‌کند؛ رئیس جمهور از این موضوع ناراحت شد و تذکر جدی داد که شوراها سختگیری نکنند چون تشخیص ما برای ارائه وام‌ها اولویت دارد و باید این تفویض اختیار انجام شود بنابراین پیشنهادم در دولت تفویض اختیار شورای برنامه‌ریزی به وزارت میراث فرهنگی بود تا مردم معطل نشوند. همچنین برای سال آینده رئیس سازمان برنامه و بودجه تعهد داد هیچ مشکلی برای تسهیلات و وام‌های ارزان قیمت وجود نداشته باشد. درست است که وزارت میراث فرهنگی فقیر و اعتبارات ما کم است اما نسبت به سایر دستگاه‌ها توانسته‌ایم در مرحله اول وام‌های تبصره ۱۸ را عملیاتی کنیم.

ضرغامی درباره سفر ارزان قیمت نیز گفت: سفر ارزان قیمت یکی از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی است تا توزیع عادلانه در سفر اتفاق بیافتد به همین منظور برنامه‌های جدیدی اعلام خواهد شد تا مردم بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. دستگاه‌های مختلف نیز باید همکاری کنند تا مردم از خدمات گردشگری بهره ببرند چون گردشگری حق همه مردم است. در حوزه گردشگری استارت‌آپی راه اندازی می‌شود. زمانی که کارهای نهایی آن انجام شود اعلام عمومی خواهیم کرد.

وزیر میراث فرهنگی همچنین درباره انتصاب‌های پی در پی و انتقال همکاران قدیمی خود از صدا و سیما به وزارت میراث فرهنگی گفت: سیاست کلی ما شایسته سالاری است. هر کسی که در جایگاهی بوده اگر شایسته بود، ابقاء شده یا ارتقا پیدا کرده و مأموریت جدید گرفته یا به او زمان داده شده تا با سیاست‌های جدید تطبیق داده شود. اگر دیدیم می‌تواند رفتار جدید را بپذیرد و عمل کند حضورش ادامه پیدا خواهد کرد. اساس کار ما شایسته‌سالاری است. از نیروهای وزارتخانه استفاده خواهیم کرد. همچنین از مدیرانی که در کشور حضور دارند و می‌توان از ظرفیت آنها بهره برد استفاده می‌کنیم.

ضرغامی بیان کرد: در نمایشگاه فیتور اسپانیا یکی از تورگردانان به من گفت هیچ کجا آزادی که خانم‌ها در ایران دارند را ندیده‌ام. زمانی به ایران سفر کردم و دیدم زنانی هستند که حجاب ندارند، سیگار می‌کشند و کمربند نبسته و رانندگی می‌کنند؛ خیلی از ذهنیت‌های من درباره ایران اصلاح شد.

وی گفت: افراد خارجی توهماتی درباره ایران دارند که البته طبیعی است چون ماهیت گردشگری رقابت است و می‌خواهند ظرفیتی که وجود دارد را از ما بگیرند.

وزیر میراث فرهنگی درباره ادغام مرکز ملی فرش با وزارت میراث فرهنگی گفت: درباره مرکز ملی فرش صحبت‌های اجمالی بین ما و وزارت صمت انجام شده و برای این انتقال شرایطی وجود دارد که اگر آن شرایط فراهم شود، انتقال صورت خواهد گرفت.