انزلی- مرکز «انزلی پژوهی طویلی» با اجرای یک پویش زیست محیطی در قالب جمع آوری کاغذهای باطله و با حمایت و همکاری فرهنگ دوستان و مردم انزلی راه اندازی و آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین گشایش مرکز انزلی پژوهی طویلی امروز (یکشنبه) برگزار شد تا مردم انزلی شاهد ماحصل درخشان یک تلاش جمعی باشند. حکایت این سعی از زمانی آغاز شد که «صفورا غله‌زاری» معلم بازنشسته قدم در عرصه ترویج فرهنگ بازیافت و گسترش کتابخوانی نهاد.

مسیری که همشهریان دیگری نیز با او همراه شدند و همراهی انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی و «آرمین صافدل» از کنشگران جوان این شهر سبب شد تا درآمد حاصل از فروش کاغذهای باطله به شکل گرفتن مرکزی بیانجامد که هم برخوردار از کتابخانه‌ای ارزشمند بوده و هم قرار است مکانی باشد برای اندیشیدن به گذشته و امروز و فردای شهر انزلی.

و اما «صفورا غله‌زاری» درباره این دستاورد محیط زیستی و فرهنگی اظهار کرد: اعتقاد دارم که برای ساختن، اول باید از خودمان آغاز کنیم و سپس در حد توان برای به بار نشستن رویاهای خود تلاش کنیم.

وی افزود: رؤیای شهر بی زباله اگرچه آرزویی دست نیافتنی به نظر می‌رسد. اما حرکت به سوی ایده ال ها، بهتر از نشستن و در حسرت تحقق یافتن آرزو ماندن است. بنابراین از خانه خودم آغاز کردم و با استفاده از فرصت‌های ایجاد شده در جامعه گام به گام پیش رفتم.

غله زاری با اشاره به پویش جمع آوری درب‌های پلاستیکی ظروف با هدف کمک به نیازمندان کم بضاعت جسمی و خرید ویلچر که در شهرهای کشور ایجاد شده بود، گفت: اولین گام اجتماعی همراه شدن با این پویش بود که با کمک مردم به ویژه دانش آموزان به بار نشست و همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بعد از این کار پویش خودمان را راه اندازی کردیم، ادامه داد: خرداد سال ۹۶ گام دوم را با تفکیک کاغذ و با هدف تشکیل کتابخانه و بالا بردن نرخ مطالعه برداشتیم.

کاغذهایی که تبدیل به کتابخانه شدند

غله‌زاری با بیان اینکه طی مدت کوتاهی اولین بار کاغذ باطله را با وزن یک تن روانه کارگاه بازیافت کاغذ کردیم، گفت: اولین کتابخانه پاییز همان سال در بخش اطفال بیمارستان شهید بهشتی با اهدا ۱۰۰ جلد کتاب کودک افتتاح شد.

وی ادامه داد: همچنین طی یک سال و نیم موفق شدیم بیش از ۲۰ تن کاغذ باطله، با همیاری شهروندان فرهیخته جمع آوری و با پول حاصل از فروش آن هفت کتابخانه کوچک در اماکن عمومی، برای علاقه مندان به کتاب ایجاد کنیم.

غله زاری یاد آور شد: البته در ادامه این مسیر راه اندازی کتابخانه های کوچک را با پیشنهاد دوستانی از اهالی فرهنگ به طرحی همگانی‌تر یعنی یک مرکز پژوهشی با محوریت گیلان تبدیل کردیم.

وی با اشاره به اینکه در دیدار مسئولان استانی و شهرستانی یکی از درخواست‌ها، واگذاری مکانی مناسب برای ایجاد مرکز پژوهشی و کتابخانه بود، ادامه داد: دستاورد این دیدار واگذاری ساختمان مدرسه فاطمیه قدیم در آذر ۹۸ برای اجرای ایجاد مرکز انزلی پژوهی و کتابخانه بود.

کرونا هم مانع از تلاش‌ها نشد

غله‌زاری اظهار کرد: با وجود همه‌گیری کرونا توانستیم با فروش بیش از ۱۶ تن کاغذ باطله، علاوه بر تعمیر و آماده سازی این مکان فرسوده، مقدار قابل توجهی کتاب با محوریت گیلان تهیه و مقدمات راه اندازی این مرکز فرهنگی را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه امروز ساختمان این مدرسه به فرهنگ دوستان و مردم انزلی از حالت تخریبی خارج شده است، گفت: انتظار داریم با حمایت مردم و اهدا کاغذهای باطله، این مرکز فرهنگی که با نام پژوهشگر گرانقدر زنده یاد «عزیز طویلی» نام گذاری شده، منشأ اتفاقات سازنده و افتخار آفرین برای فرزندان این مرز و بوم باشد.