اهواز - مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با اشاره به اینکه ۱۰ هزار ایثارگر بیکارند، گفت: دستگاه‌های متخلف را به دادگستری معرفی کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا فرجیان بعد از ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: در ستاد استانی دهه فجر مصوباتی داشتیم که بر اساس آن برگزاری جلسات مستمر با دستگاه‌های فرهنگی - اجرایی برگزار و بعد از جمع بندی نیز برنامه‌های آنها را به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ارائه کردیم.

وی با اشاره به برگزاری ۳۰ برنامه اصلی و محوری در دهه فجر که مهمترین آنها عطرافشانی و گلباران گلزار شهداست، افزود: همچنین اجرای برنامه شب خاطره چهارشنبه سیاه در محل یادمان سردار شهید علی هاشمی برگزار شد؛ برنامه بعدی نیز اجرای طرح سپاس در دهه فجر است که تحت عنوان فجرآفرینان از ۱۰ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود و با خانواده شهدا و ایثارگران نیز دیداری داریم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان تصریح کرد: نواختن زنگ انقلاب و برپایی نمایشگاه در مدارس از ۱۲ بهمن، حضور پیام آوران ایثار در دستگاه‌های اجرایی برای خاطره گویی ویژه کارکنان دولت، پوشش برنامه‌ها توسط مرکز صداوسیمای خوزستان و دعوت از ایثارگران برای خاطره گویی، برپایی جشن انقلاب در مساجد و حسینیه‌ها، برگزاری مراسم درختکاری به نام شهدا و ساخت کلیپ و موشن گرافی از شهدای انقلاب و انتشار در فضای مجازی از جمله برنامه‌های دهه فجر در استان هستند.

فرجیان با اشاره به اجرای پویش پرچم انقلاب در دهه فجر خبر داد: تجلیل از دانشجویان نخبه، قاریان و برترین‌های حوزه قرآنی، دیدار نمایندگان ولی فقیه در خوزستان با خانواده شهدا، گرامیداشت یاد و خاطره شهدای نبل الزهرا و جشنواره هفت ولی عصر، تجلیل از خانواده شهدای مدافع حرم در قطعه شهدای مدافع حرم، تجلیل از فعالان فرهنگی ترویج کننده فرهنگ ایثار و شهادت، فضاسازی و تبلیغات محیطی، برگزاری جشنواره ملی عکس نوشت اقلیم ققنوس، تهیه کلیپ و انتشار آن در فضای مجازی، تشکیل کمیته ایثارگران و برنامه ریزی برای ملاقات خانواده شهدای انقلاب با نماینده ولی فقیه و استاندار خوزستان از دیگر برنامه‌های دهه فجر در استان هستند.

وی با اشاره به اجرای برنامه شب خاطره در بهمن ماه امسال با محوریت شهدای مدافع حرم ادامه داد: برنامه ریزی برای اجرای برنامه‌های شاخص ویژه ایثارگران به صورت مشترک، همکاری بنیاد با کمیته هنری دهه فجر برای برپایی نمایشگاه و اجرای تئاتر و برگزاری مراسم محفل انس با قرآن در سالن اجتماعات ادارات، مراسم عطرافشانی و گلباران مزار شهدا توسط دانش آموزان در تاریخ ۱۳ بهمن، اعزام راهیان و پیام آوران ایثار به مراکز مذهبی، سخنرانی مسئولان در مراکز مذهبی و مساجد با محوریت انقلاب، برگزاری شب شعر عربی (۲۴ بهمن در مجتمع طلاییه جنب گلزار شهدای اهواز) و برپایی نمایشگاه شهدای روحانی در جنوب کشور نیز از جمله برنامه‌های دهه فجر در استان هستند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های مفهومی دیروز، امروز و فردا با روایتگری برای دانش آموزان (با همکاری انجمن اسلامی دانش آموزان) بیان کرد: برگزاری مسابقات عاشق ترین سردار و پویش نماز حاج قاسم که به صورت ملی و مجازی در حال برگزاری است از دیگر برنامه‌های دهه فجر در خوزستان محسوب می‌شود.

فرجیان با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلامی از سوی ستاد ملی در همه برنامه‌ها عنوان کرد: امروز اولین یادواره شهدای شرکت گاز را داریم و به صورت کلی ایام دهه فجر و اسفند ماه را برای برنامه‌ها و یادواره‌های خاص شهدا انتخاب کردیم؛ امیدوارم در ایام روز بزرگداشت شهدا (۲۲ اسفند) با برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه‌ها بتوانیم گام‌های خوبی را در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا برداریم.

وی یادآور شد: سالروز تأسیس بنیاد شهید ۲۲ اسفند ماه است و سنوات گذشته از یک هفته قبل این تاریخ برنامه‌هایی را برای حوزه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌کردیم؛ امسال نیز بیست و یکمین شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را به ریاست استاندار خوزستان برگزار و برنامه‌ها را به دستگاه‌ها ابلاغ می‌کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان اضافه کرد: گلباران مزار شهدای گلزار مرکزی اهواز شاخص برنامه‌های روز شهید است و حضور خانواده‌های معظم شهدا در صداوسیمای مرکز خوزستان برای اعلام خاطرات شهدا و اجرای برنامه‌های رادیویی نیز از دیگر برنامه‌های این روز است.

فرجیان با اشاره به سخنرانی و ارائه گزارش پیش از خطبه‌های نماز جمعه گفت: دیدار فرماندهان نظامی انتظامی و مسئولان با خانواده شهدا و همچنین برگزاری یادواره شهدای مهندس در روز مهندس (پنجم اسفند) نیز از دیگر برنامه‌های روز شهید است.

وی با اشاره به وجود دو هزار و ۷۵۰ آزاده در خوزستان خبر داد: در بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان بالغ بر ۱۶ هزار شهید پرونده تشکیل شده ولی شهدای خوزستانی در کشور ۲۳ هزار نفر هستند که پرونده برخی از آنها به استان‌های دیگر منتقل شد؛ همچنین ۳۵ هزار جانباز در خوزستان داریم که ۱۱ هزار نفر آنها بالای ۲۵ درصد و ۲۴ هزار نفر هم زیر ۲۵ درصد است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با اشاره به اینکه تا امروز هم ۷۴ شهید مدافع حرم را ثبت سامانه داریم که تعدادی از آنها نیز در استان‌های دیگر پرونده دارند، افزود: در زمینه شهدای سلامت تا امروز دو نفر تأیید شده ولی ۲۴ پرونده تشکیل و به ستاد احراز کشور در وزارت بهداشت ارسال شده است.

فرجیان تصریح کرد: با پیگیری‌های کشوری اقداماتی برای رسمی شدن فرزندان شهدا و ایثارگر انجام شده که در قانون ماده یک بودجه ۱۴۰۰ بود ولی به دلیل کمبود وقت جلساتی را با کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار کردند که چون دستگاه‌ها از اجرای آن عقب افتادند اجرای آن یک سال تمدید شود و به تبع با نظر موافقت کمیسیون روبه‌رو شدیم.

وی بیان کرد: برای اجرای قانون جامع ایثارگران در ماده ۲۱ (جذب فرزندان شاهد و ایثارگر) برخی از شرکت‌ها و مؤسسات غیر دولتی و یا خصوصی مقاومت نشان می‌دهند که جلساتی را با شرکت‌های مناطق نفت‌خیز، حفاری، منطقه آزاد اروند و در حوزه جذب و استخدام دولتی و مجوزهای مربوطه با رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونت اقتصادی استاندار خوزستان برگزار کردیم؛ مقرر شده تا کمیته اشتغال ذیل شورای تأمین تشکیل و از دستگاه‌ها ارائه گزارش اقدامات را بخواهیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان عنوان کرد: یک جلسه با مدیرعامل و معاونان فولاد داشتیم و قول دادند که در جذب ۵۰۰ نفر نیروی جدید ۳۰ درصد را برای جذب فرزندان شاهد، ایثارگران، رزمندگان و آزادگان اجرایی کنند؛ ما در زمینه پیگیری دستگاهی نیز چند دستگاه را به رئیس کل دادگستری معرفی کردیم که پیگیر بازخواست آنها هستیم تا حتماً پاسخگو باشند.

فرجیان در ادامه با اعلام این خبر که مدیران سابق مناطق نفت‌خیز جنوب، فولاد خوزستان و توسعه نیشکر را به سازمان بازرسی و دادگستری معرفی و اعلام شکایت کردیم که نتایج خوبی داشته و در حال جذب هر چند به صورت محدود هستند، گفت: تقریباً ۱۰ هزار نفر در جامعه ایثارگری فاقد شغل هستند که باید جذب دستگاه‌های مختلف شوند یا از طریق شبکه بانکی بتوانیم از ظرفیت تسهیلات برای اشتغالزایی آنها بهره مند شویم.

وی تصریح کرد: در آزمون ابتدای امسال از ۱۲ هزار نفر سهمیه کشور ۶ هزار و ۶۰۰ نفر آنها قبول شدند که یک هزار و ۲۰۰ نفر آنها به خوزستان تعلق گرفت و بالاترین سقف کشور را بعد تهران داشتیم؛ بنابراین از یک هزار و ۹۰۰ فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد بیکار و حدود ۷۰۰ نفر باقیمانده که ابتدای سال ۱۴۰۱ در آزمون دوم جذب می‌شوند چون دولت در برنامه ششم مکلف شده بود تا فرزندان کل جامعه ایثارگری (فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصدی) را شاغل کند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان اظهار کرد: در آزمون اول چون وزارت نفت قبول نکرد که جذبی داشته باشد، اخیراً ۵۵۰ نفری را مجوز گرفتند که پیگیری می‌شود تا در آزمون دوم برای وزارت نفت هم جذب انجام شود چون در آزمون اول فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط امکان حضور در آزمون نداشتند.

وی افزود: سال ۹۹ تفاهمنامه‌ای با استانداری داشتیم که دو هزار و ۱۸۴ نفر و در سال‌های بعد نیز سالانه مسکن دو هزار نفر از جامعه ایثارگران و خانواده شهدا از سوی استانداری و سازمان راه و شهرسازی تأمین شود؛ با پیگیری‌های انجام شده بخشی از آن سهمیه سال ۹۹ آماده، واگذاری زمین در شهرستان‌ها انجام و برای اهواز هم ۵۵۰ مجوز ۱۰ روز قبل از سوی وزارت راه و شهرسازی تأیید شده است.

فرجیان بیان کرد: ۵۵۰ قطعه زمین در دزفول، ۲۲۰ قطعه در بهبهان، ۵۵۰ قطعه در ماهشهر و ۲۰۰ قطعه شوشتر و گتوند مهیا شده است؛ دو هزار و ۵۰۰ نفر از ۱۰ هزار نفر جامعه ایثارگری و خانواده شهید فاقد مسکن در آبادان و خرمشهر هستند که از اختیار راه و شهرسازی خارج است و برای همین تفاهمنامه‌ای با مدیرعامل منطقه آزاد داشتیم که تأمین زمین را در محله‌های مرغوب شهر انجام و به زودی کار معرفی افراد را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: در زمینه تسهیلات بانکی هم افرادی که فاقد مسکن هستند هیچ مشکلی برای معرفی افراد نداریم؛ پنج هزار نفر سهمیه معرفی تسهیلات مسکن استان خوزستان بود که مشکلی برای اعطا نداریم.

فرجیان اظهار کرد: جانبازان ۷۰ درصدی که مسکن نامناسبی دارند نیز می‌توانند با معرفی به کمیسیون موارد خاص از این تسهیلات استفاده کنند؛ وام مسکن شهرستانی ۲۵۰ میلیون تومان و مراکز استانی با جمعیت بالای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری نیز ۳۰۰ میلیون تومان است؛ این تسهیلات به صورت قرض الحسنه پرداخت می‌شود.
افراد تحت پوشش بیمه فعال ۵ هزار و ۲۵۱ نفر هستند؛ کل افراد تحت پوشش بنیاد شهید استان هم ۱۱۰ هزار و ۲۷۵ نفر هستند.

وی افزود: تا امروز دو هزار و ۱۷۵ نفر در کمیسیون‌های پزشکی حضور پیدا کردند که بخشی از آنها به صورت مجازی پرونده‌ها را ارسال کردیم؛ بیمه تکمیلی خانواده‌های غیر نیروهای مسلح است که غیرنظامی‌ها و انتظامی‌ها نیز از سوی بنیاد شهید انجام می‌شود.

فرجیان بیان کرد: یکی از تفاهم‌نامه هایی که با بنیاد شهید صورت گرفت ساماندهی گلزار شهدا است؛ در کشور بالغ بر ۷۰۵ گلزار داریم که حدود ۱۶ هزار مزار هم در آنها داریم.

وی افزود: یک تک مزار در روستاها یک گلزار محاسبه می‌شود، بر همین اساس گلزارهای تک مزاری تا ۱۰ مزاری خوزستان یک هزار و ۲۰۰ مورد هستند که در تفاهم‌نامه با استانداری بنا شد منابع قابل پذیریشی را تخصیص دادند که گلزارها را ساماندهی کنیم؛ به صورت کلی ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این کار نیاز داریم.

فرجیان با اشاره به اینکه سه هزار و ۴۰۰ شهید در گلزار شهدای اهواز داریم، گفت: ۶۱ درصد گلزارها ساماندهی شده‌اند و مابقی هم نیمه کاره انجام شده‌اند که برای گلزارهای شهری ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.