حسن اصغری در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تزریق واکسن برای گروه سنی ۹ تا ۱۳ سالهها با رضایت والدین در استان اردبیل آغاز شده اما تنها ۹۳ نفر در این گروه سنی با مراجعه به مراکز تزریق واکسن موفق شدند خدمات دریافت کنند.
وی تصریح کرد: ما روند رو به رشدی را در تعداد مراجعین و بستری بیماران کرونایی با تشدید وضعیت امیکرون در استان شاهد بودیم به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۹ نفر از اهالی اردبیل به بیمارستانهای استان مراجعه کردند که عمده آنها گرفتار امیکرون بودند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: این تعداد در ۲ هفته گذشته کمتر از ۸۰ نفر بود اما به سرعت استان اردبیل وارد پیک ششم کرونا با سویه امیکرون شده که کوچکترین سهلانگاری میتواند این شرایط را سختتر کند.
اصغری افزود: در حال حاضر استفاده از ماسک به زیر ۴۰ درصد رسیده و انتظار میرود با توجه به سرعت انتقال سویه امیکرون که ۱۰ برابر سایر سویههاست مردم از ماسک استفاده کرده و موازین بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: به سرعت شهرهای اردبیل، پارسآباد، بیلهسوار، اصلاندوز و مشگینشهر وارد رنگ زرد شده و مابقی شهرها نیز وضعیت مناسبی ندارند.
اصغری اضافه کرد: ما جمعبندی نظرات خود را در مورد ادامه فعالیت مراکز پرتردد به ویژه رستورانها، تالارها و پاساژها به همراه ادامه فعالیت حضوری دانشآموزان در مدارس و یا تعطیلیهای احتمالی به ستاد استانی کرونا اعلام کردیم که با تصویب در ستاد کرونا در این زمینه اطلاعرسانی خواهد شد.
وی بیان کرد: استان اردبیل در تزریق دز اول واکسن کرونا ۹۴ درصد، دز دوم ۸۵ درصد و دز سوم ۲۵ درصد توفیق داشته و همچنان انتظار میرود تزریق دز سوم مورد توجه مردم قرار گیرد.
اصغری ادامه داد: با توجه به مهلت ۴ ماهه بین تزریق دز دوم و سوم بسیاری از افراد در نوبت تزریق دز سوم هستند که امیدواریم در موعد مقرر تزریق واکسن به انجام برسد.
وی به فعالیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون در شهرهای مختلف استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون در اردبیل، مشگینشهر، پارسآباد، بیلهسوار و سایر شهرها از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب تزریق واکسن کرونا به ویژه دز سوم در حال انجام است.
اصغری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تزریق واکسن آسترازینکا با عوارضی همراه بوده که هم اکنون تزریق آن با محدودیتی روبهرو شده ولی انتظار میرود مردم به همه واکسنهای تزریق اعتماد کرده و شرایط مناسبی را در بهبود سلامتی خود فراهم کنند.
وی با بیان اینکه ۹۶ هزار و ۲۳۰ نفر در استان هنوز در تزریق واکسن غیبت کردهاند، افزود: معلوم نیست به چه دلیلی این افراد حاضر به تزریق واکسن نیستند که قطعاً با رفع سوءتفاهمات و اعتمادآفرینی در فضای مجازی با تبلیغات مثبت میتوان این افراد را به تزریق واکسن کرونا ترغیب و تشویق کرد.
اصغری تصریح کرد: از زمان شروع بیماری کرونا ۲۸۸ تخت بیمارستانی در سطح استان به هموطنان ارائه خدمات کردند که از آن جمله میتوان به بیمارستانهای بوعلی، امام رضا، امام خمینی، ولایت گرمی، شهدای پارسآباد و… اشاره کرد.
وی به تأمین انواع تجهیزات و امکانات مورد نیاز بیمارستانها نیز اشاره کرد و ادامه داد: در این مدت ۷ دستگاه اکسیژنساز در بیمارستان امام خمینی، ۳ دستگاه اکسیژنساز در بیمارستان فاطمی و چندین دستگاه اکسیژنساز در سایر شهرستانها خریداری و تأمین شده و در کنار آن از دستگاههای ام. ار. آی و سی. تی. اسکن نیز با حداکثر ظرفیت بهرهبرداری شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خاطر نشان کرد: ما با تجربه کافی از ۵ پیک قبلی توان و آمادگی کامل برای بستری بیماران و پذیرش کروناییها را در موج ششم داریم و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
اصغری اضافه کرد: ۲۰ درصد بستریها در شیوع امیکرون مربوط به کودکان به ویژه گروه سنی زیر ۳ سال است که امیدواریم خانوادهها مراقبت بیشتری را از فرزندان خود داشته باشند.
وی ضرورت رعایت فاصلهگذاری را به همراه تزریق دز سوم واکسن یادآور شد و بیان کرد: برای دانشآموزان با همکاری آموزش و پرورش نظارتها تشدید میشود تا بچهها از منزل تا مدرسه غربالگری شده و افراد مشکوک وارد مدرسه نشوند.