شیراز- اولین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر در استان فارس و هم‌زمان با سراسر کشور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رنجبر، معاون فرهنگی و هنری سپاه فجر فارس در خصوص اولین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر، گفت: اولین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر که با هدف اعتلای جریان سرود و گروه‌های سرود در استان فارس و شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام و به منظور جریان‌سازی، ترویج و تبلیغ سرود در استان، توانمندسازی گروه‌ها و مربیان سرود، تربیت و کشف استعدادهای پنهان سراسر استان، شناسایی و معرفی گروه‌های سرود برتر و الگو و تولید سرود و نماهنگ در موضوعات جشنواره از بهمن‌ماه ۱۴۰۰ لغایت فروردین ۱۴۰۱ در فارس برگزار و گروه‌های شاخص و منتخب به رقابت‌های ملی و بین‌المللی راه خواهند یافت.

وی با اشاره به این‌که سرود و آواهای انقلابی از اول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مورد عنایت و توجه جریان انقلاب بوده و نقش مؤثری در حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی و حماسه سازی ملت داشته است. بیان داشت: مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای عزیز (مدظله العالی) از سرود بعنوان یک اقدام جریان ساز نام بردند که می‌تواند مانند هوای تازه و بهاری نفوذ کند و اثرگذار باشد و در همین راستا از سرود نماهنگ «ارغوان»، سرود نماهنگ «ایران ما» و… که توسط خانه سرود و موسیقی بسیج تولید شد، به عنوان یک کار پسندیده و شایسته نام بردند. در یک دهه اخیر گروه‌های سرود در سراسر کشور در مناسبت‌ها و موضوعات مهم انقلاب اسلامی همواره نقش آفرینی نموده‌اند. با پیدا شدن ویروس منحوس کرونا سرود یک فناوری برای برگزاری جشن‌های خیابانی نیمه شعبان و عید سعید غدیر و… شد که توانست نشاط و شادی را در محله‌ها و شهرها و روستاها به ارمغان آورد.

محمد رنجبر ادامه داد: از حدود سال ۹۶ و ۹۷ جشنواره‌های سرود استانی بصورت خاص در استان‌ها شکل گرفت و ضرورت دارد از این ظرفیت برای تولیدات فاخر و نمایش دادن ظرفیت‌های گروه‌های سرود در سطح ملی استفاده نمود. از این رو باتوجه به ظرفیت‌ها و استعدادهای هنری که در این عرصه وجود دارد، برگزاری یک جشنواره فاخر ملی سرود ضروری به نظر می‌رسید و بنابر این ضرورت مهم، اولین دوره جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر در استان فارس با همت معاونت فرهنگی هنری سپاه فجر و هم‌زمان با سراسر کشور و در چهار قالب سرود، آکاپلا (هم خوانی گروه‌های سرود بدون موسیقی)، بازخوانی سرودهای آماده و هم‌چنین طرح و ایده ساخت نماهنگ برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی هنری سپاه فجر گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره، می‌توانند آثار تولیدی خود در زمینه موضوعات جشنواره «امید به آینده»، «ائمه اطهار علهیم السلام»، «شخصیت های ملی و مذهبی (امام و شهدا، مفاخر استانی، خانواده‌های شهدا و جانبازان و …)، «نوجوان ایرانی، آینده ساز ایران»، «سبک زندگی (ایرانی، اسلامی)»، «کالای ایرانی، اقتصاد مقاومتی و تولید»، «مقاومت و تمدن نوین اسلامی»، «مقابله با استکبار جهانی و صیهونیسم»، «ایران در مسیر پیشرفت و اقتدار»، «مقابله با کرونا، شهدا و مدافعان سلامت»، «خانواده، جمعیت»، «بیانیه گام دوم، ظرفیت‌ها، عدالت پروری و…» و بخش ویژه «پرداختن به شخصیت و مکتب سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس» را جهت ارزیابی و داوری ازطریق وب سایت جشنواره به نشانی http://festivalsorood.ir ارسال نمایند.

معاون فرهنگی و هنری سپاه فجر در رابطه با جدول زمانبندی این جشنواره بیان داشت: شروع فراخوان جشنواره ۳۰ دی‌ماه و پایان مهلت ارسال آثار در جشنواره ۳۰ بهمن‌ماه خواهد بود این جشنواره در دو مرحله استانی و کشوری برندگان خود را خواهد شناخت. اجرای مرحله استانی جشنواره، اسفندماه می‌باشد و با پخش آیتم گروه‌های منتخب استانی از شبکه‌های استانی و دریافت آرای مردمی استانی از طریق رسانه‌های استانی در نوروز ۱۴۰۱، در پایان فروردین‌ماه ۱۴۰۱ (۲۵ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۱) اختتامیه مرحله استانی برگزار خواهد شد در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ برای گروه‌های منتخب کارگاه‌های آموزشی را برگزار خواهیم نمود و در نهایت این جشنواره با برگزاری مسابقه بزرگ تلویزیونی سرود کشوری (تلنت) در تیرماه ۱۴۰۱ به کار خود پایان خواهد داد.