به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی خدابخشی گفت: بازرسان بهداشت محیط از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ۶۸۰ بازدید و بازرسی از مراکز احتمالی عرضه قلیان، اماکن عمومی، سفره خانه و کافی شاپ ها داشتند که ماحصل این بازدیدها جمع آوری ۶۵۰ عدد قلیان و ادوات آن بوده است.
وی افزود: با توجه به قرار داشتن در هفته ملی مبارزه با سرطان، مقابله با عرضه قلیان به عنوان یکی از عوامل اصلی ابتلاء به سرطان و بازرسی و برخورد با مراکز عرضه کننده آن تشدید شد.
کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: به طور متوسط هفتهای ۲ تا سه نوبت تیمهای بهداشت محیط از اماکن عمومی شامل رستورانها، باغ تالارها و اماکن عمومی واقع در مسیر گردشگری، مجتمعهای سیاحتی و بلوارها بازدید میکنند.
وی تاکید کرد: بیشتر مراکز عرضه قلیان به صورت زیرزمینی در ساعات پایانی شب و عصر هنگام فعالیت کرده و با توجه به داشتن دوربین، درب اماکن را تنها برای مشتریان و افرادی که میشناسند، باز میکنند.
خدابخشی گفت: اماکن عمومی نظیر سفره خانههای سنتی، چای خانه، قهوه خانه، باغ رستورانها و کافی شاپ ها حق عرضه قلیان ندارند و در صورت مشاهده، قلیان آنها ضبط، محل فعالیت در کمتر از ۴۸ ساعت پلمب و متصدی واحد علاوه بر معرفی به مرجع قضائی جریمه میشود.
کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: به منظور افزایش آگاهیهای عمومی درباره آسیبهای ناشی از مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان علاوه بر آموزش و تبلیغات محیطی در قالب نصب بنر در مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش مرکز بهداشت صورت گرفته است.