تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۸۶ - ۱۲:۰۴

نخست وزیر اسبق پاکستان در حال آماده کردن مقدمات بازگشت خود به زادگاهش است از همین رو طی روزهای آینده به انگلستان می رود تا با رسیدگی به حساب های مالی خود آخرین مرحله از مقدمات بازگشت به پاکستان را انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساندی تلگراف، "بی نظیر بوتو" سرانجام پس از 9 سال دوری از پاکستان، در پائیز سال جاری به وطنش بازمی گردد.

برهمین اساس بوتو روز سه شنبه هفته جاری ( 6 شهریور ) وارد لندن می شود تا با رسیدگی به حساب های مالی خود، آخرین مرحله از مقدمات بازگشت به پاکستان را انجام دهد.

به گزارش ساندی تلگراف، نخست وزیر اسبق پاکستان در مدت حضور در لندن با جمعی از حامیان خود از که از اعضای حزب مردم پاکستان، مهمترین حزب مخالف دولت مشرف، بودند دیدار کرده و در این دیدار تاریخ دقیق بازگشت خود به پاکستان را که مطمئنا در ماه اکتبر ( 9 مهر تا 9 آبان ) خواهد بود اعلام می کند.

بازگشت بوتو به پاکستان در حالی انجام می شود که در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر فشار آمریکا بر مشرف به منظور تقسیم قدرت با این زن 54 ساله مخابره شده بود ؛ دلیل آمریکا برای تقسیم قدرت در پاکستان، تمایل واشنگتن به ادامه حضور مشرف در پست ریاست جمهوری این کشور است.

از سوی دیگر بوتو در مصاحبه های جدید خود بارها این نکته را یادآور شده که مشرف باید ابتدا از پست ریاست ارتش پاکستان کناره گیری کرده و سپس درباره همکاری با وی صحبت کند.

به نوشته ساندی تلگراف، با نزدیک شدن به زمان انتخابات در پاکستان، اوضاع داخلی این کشور نیز پیچیده تر می شود ؛ از یک سو تحرکات القاعده در پاکستان و از سوی دیگر خبر بازگشت بوتو به این کشور باعث شده تا دولت مشرف که پیش از این مخالف بازگشت بوتو به پاکستان بود در وضعیت بغرنجی قرار بگیرد.

و این در حالی است که دادگاه عالی پاکستان به تازگی اعلام کرده که "نواز شریف" نخست وزیر سابق پاکستان می تواند به این کشور بازگردد، اما دولت این کشور اعلام کرده که شریف در صورت بازگشت به پاکستان بازداشت خواهد شد.

در همین ارتباط،  یکی از نزدیکان نواز شریف و از اعضای بلند پایه حزب مسلم لیگ پاکستان به ساندی تلگراف گفت : زمان قدرت مشرف دیگر به پایان رسیده وحتی اگر او بتواند با بوتو به تفاهم برسد بازهم این اتحاد دوام چندانی نخواهد داشت و خیلی زود هر کدام از آنها ( مشرف و بوتو ) راهی را که پیش از اتحاد با هم می رفتند خواهند پیمود.

لازم به ذکر است، بوتو دو دوره در خلال سال های 1988 تا 1996 نخست وزیر پاکستان بوده و اخیراً گزارش هایی منتشر شده مبنی بر اینکه مشرف سعی دارد حمایت بوتو، رئیس حزب مردم را جلب کند تا بحران مربوط به دوره بعدی ریاست جمهوری خود را که مهمترین چالش پیش روی وی از کودتای سال 1999 است، با موفقیت از سر بگذراند.

یادآور می شود مشرف به دنبال باقی ماندن در منصب ریاست جمهوری پاکستان برای یک دوره پنج ساله دیگر است، اما احزاب مخالف اصرار دارند وی به این منظور باید از سمت فرماندهی کل ارتش کنار رود. طبق قانون اساسی پاکستان رئیس جمهور از سوی مجمعی متشکل از نمایندگان مجالس نمایندگان و سنا و چهار مجلس ایالتی انتخاب می شود. انتخابات پارلمانی پاکستان نیز  قرار است اواخر پاییز برگزار شود.