سنندج - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: تندیس مستوره اردلان اولین زن تاریخ‌نگار ایران و جهان، در جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول ثبت ملی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، یعقوب گویلیان اظهار داشت: پس از طرح پرونده، بررسی و تأیید شورای داوران، تندیس مستوره اردلان از استان کردستان به ‎دلیل جایگاه و شخصیت تاریخی‌اش در فهرست آثار میراث منقول تاریخی کشور به ثبت رسید.

وی افزود: تندیس مستوره اردلان، شاعره نامی کُرد در شهر سنندج توسط هادی ضیاءالدینی، هنرمند نقاش و مجسمه ساز کُرد سنندجی ساخته شده است.

گویلیان بیان داشت: این تندیس در ابتدای بلواری که به عمارت تاریخی خسروآباد محل زندگی مستوره منتهی می‌شود، نصب شده است.

وی خاطرنشان کرد: ماه شرف خانم قادری متخلص به مستوره کردستان یا به اختصار مستوره اردلان، از شاهزادگان دربار اردلان در شهر سنندج در سال ۱۲۲۰ هجری قمری، برابر با ۱۱۸۴ شمسی و ۱۸۰۵ میلادی در شهر سنندج چشم به جهان گشود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، یادآور شد: مستوره اردلان زنی هنرمند، شاعره‌ای با احساس و تاریخ‌نویسی با استعداد و متعهد بوده و لقب اولین مورخ جهان مختص به وی است.

گویلیان گفت: از جمله آثار وی می‌توان به دیوان شعر با دو هزار بیت در قالب‌های مثنوی و غزل و همچنین تاریخ اردلان که وی را در عرصه تاریخ نگاری پرآوازه کرد، اشاره داشت.

وی اظهار داشت: این تاریخ نگار کُرد زبان و فرهیخته ایرانی در سال ۱۲۲۷ پس از خلق آثاری ارزشمند دار فانی را وداع گفت.