خبرگزاری مهر - گروه استانها: طرح اقدام ملی مسکن در استان همدان نیز بسان سایر استانهای کشور با شرایط خاصی چون اینکه متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی (از ۱۳۸۴/۰۱/۰۱ به بعد) بوده و از تاریخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۲ از هیچیک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه، متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار باشد و غیره همراه بود.
مسیری که امید را در دل جوانان همدانی روشن کرد و باعث شد تا در این آشفته بازار مسکن در همدان این راه را انتخاب کنند. واریزیهایی که از سال گذشته انجام و در سال جاری به ۹۰ میلیون تومان رسید، بی آنکه مسئولی برای این موضوع پاسخی داده و کلنگی بر زمین خورده باشد.
گرانی مسکن، تورم در اجاره بها و رکوردهای همدان در افزایش نرخ اجاره، هجوم به حاشیه نشینی و بازگشت بسیاری از جوانان به خانههای پدری همه و همه روزگار تلخ این روزهای مستأجران و جوانان همدانی است که امیدهایشان در سایه عدم پیش روی پروژه مسکن ملی از بین رفته است.
چرا پروژه جلو نمیرود؟
یکی از جوانان متقاضی مسکن ملی به خبرنگار مهر گفت: هنور نفهمیدهایم که چرا هیچ مسئولی پاسخگوی ما نیست، نفهمیدهایم چرا دم از توجه به مسکن در همدان میزنند اما پروژه مسکن ملی شهرک فرهنگیان را دو سال است که خواباندهاند.
وی با بیان اینکه تمام امید ما به این بود که حداقل از سال ۹۸ و ۹۹ که بحث مسکن ملی داغ شد تا سال ۱۴۰۱ خانه دار شده باشیم، اظهار کرد: چرا باید در شرف سال ۱۴۰۱ باشیم اما همچنان از این پروژه، تنها یک نام و ۹۰ میلیون تومانی که از دست دادهایم برایمان باقی مانده باشد؟
طلاهایی که برای مسکن ملی فروخته شد
خانم مرادنیا که به گفته خود برای جور کردن مبلغ ۹۰ میلیون تومان واریزی طرح مسکن ملی همدان طلاهایش را فروخته است، به خبرنگار مهر گفت: با هزار امید طلاهایم را فروختم تا بتوانیم راه اول را برای خانه دار شدن، در پیش بگیریم.
وی با بیان اینکه متأسفانه هر بار که از جلوی زمین شهرک فرهنگیان رد میشویم، تمام نداشته هایمان به یادمان میآید؛ ادامه داد: برای پیگیری عدم اقدام و عزمی برای ورود به این پروژه از سوی مسئولین بارها به دفتر نمایندگان مجلس هم رفتهایم، اما پاسخی نگرفتهایم.
این بانوی همدانی با تصریح بر اینکه دو سال از این روال میگذرد، آیا آزمایش خاک آنقدر دیر به جواب میرسد که مداوم ما جوانان مستأجر را از این خانه به آن خانه میبرند؟ ادامه داد: چرا قبل از اینها آزمایشها را انجام ندادند و چرا حالا ما باید تاوان این موضوع را بدهیم؟
اما به راستی چه سرنوشتی برای طرح اقدام ملی مسکن در همدان میتوان متصور شد؟ طرحی که این روزها به طرح نهضت ملی مسکن گره خورده و عده بسیار دیگری را نیز در این راه، چشم انتظار خواهد کرد...
واگذاری طرح به آزمایشگاه مکانیک خاک
معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی همدان در این زمینه، در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: طرح اقدام ملی مسکن فرهنگیان در حال حاضر به آزمایشگاه مکانیک خاک وزارت راه واگذار شده است.
مجید صالحی امیر با بیان اینکه قرار است تا آزمایشهای خاک مجدد تکرار شود، اظهار کرد: امیدواریم که بتوان در پی این آزمایشها به نتایج بهتری رسید تا با هزینه بهسازی کمتری برای خاک روبرو شویم.
وی با اشاره به اینکه مبلغ مورد نیاز برای بهسازی خاک که از سوی شرکت جهاد نصر اعلام شده است، بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان نیاز است؛ تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا این هزینهها را کم کنیم تا فشار کمتری به مردم وارد شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: این موضوع از سوی شرکت جهاد نصر و ستاد اجرایی یک ماه است که به ما اعلام شده است.
صالحی امیر با اشاره به اینکه پس از این موضوع جلسات مختلفی برگزار و موضوع به آزمایشگاه مکانیک خاک ارسال شد و منتظر جواب آن هستیم، گفت: پس از این جواب، کار را در عرصه بهسازی خاک منطقه شهرک فرهنگیان برای پیش روی طرح اقدام ملی مسکن در این منطقه پیش خواهیم برد.
به مردم حق میدهم
معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی همدان در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: بنده به مردم حق میدهم که از این روند گلایهای داشته باشند اما ما هدفمان این نیست که ساختمانهایی را بسازیم که بعدها مانند برخی از مساکن مهر با مشکلات خاصی روبرو شوند و شاهد نشست زمین باشیم.
این مسئول، در پاسخ به اینکه «مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان پیشتر اعلام کردند که هزینه بهسازی از جیب مردم نخواهد بود، آیا روال به همین طریق پیش خواهد رفت؟»؛ گفت: هزینه بهسازی را ما خواهیم داد اما این هزینه هم از بیت المال است بدین ترتیب در پی این هستیم تا هدر رفت بیت المال را شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا هزینه بهسازی خاک را کاهش دهیم، اضافه کرد: در شورای مسکن استان همدان مصوب شد که پروژه اقدام ملی مسکن همدان به بنیاد مسکن همدان داده شود، مکاتبات مربوطه نیز انجام شده و باید مدارک مالی مربوطه به اداره راه و شهرسازی ارسال شود.
معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی همدان با بیان اینکه کار رها نشده است، گفت: باید پس از این روند، کارگاه مربوطه به بنیاد مسکن همدان واگذار شود.
در وضعیتی که قریب به دو سال از واریزیهای جوانان چشم انتظار همدانی برای صاحبخانه شدن در طرح اقدام ملی مسکن میگذرد، مسئولین استان هم چنان درگیر و دار اولیه برای سنجش خاک هستند.
حال باید دید که در آستانه سال ۱۴۰۱ قرار است برای این پروژه چه اتفاقی بیفتد و آیا در این راه، مشکل سستی خاک منطقه است یا سستی اراده مسئولین؟
جوانان مستأجر بسیاری امیدشان به سرپناه و خانه دار شدن در این روزها بود، روزگاری که هزینههای ملک و زمین و اجاره بها در همدان غوغا میکند و با سر زدن به مشاورین املاک و سایتهای مربوطه میتوان عمق فاجعه را دریافت.
این روزها در همدان برای اجاره سوئیت های ۵۰ متری هم اجارههای یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده است، روندی که با وضعیت اشتغال در همدان و صنعتی نبودن آن همخوانی ندارد. خیل مهاجران از روستاهای بی آب همدان نیز این روزها در حالی به سمت حاشیههای شهر همدان در حال افزایش است که همچنان مسئولین اداره راه و شهرسازی همدان درگیر آزمایشهای چندین باره خاک و سرگردانی دو چندان جوانان و مستأجران همدانی هستند.
حال باید دید در حالی که بسیاری از مهندسین اذعان کردهاند که خاک این منطقه مشکلی ندارد و آزمون خود را در سرپاماندن چندین ساله دانشگاه پیام نور همدان و هتلی در جوار این منطقه پس داده است، چرا همچنان اصرار بر مشکل خاک و البته طولانی شدن فرآیند آزمایشهای خاک است. امیدواریم حداقل در روزهایی که این موضوع دوساله میشود، مسئولین مربوطه پاسخ روشنی به این وضعیت داده و عزمی برای خانه دار کردن جوانان همدانی در آنها دیده شود.