به گزارش خبرگزاری مهر، منبع این جملات نیز روزنامه اطلاعات، ۲۰ اسفند ۱۳۵۷ ذکر میشود، البته سازندگان این جملات به این تیتر نیز قناعت نکرده و هر آنچه نیاز داشتهاند را به سادگی و آسانی نوشته و به آیت الله طالقانی نسبت دادهاند از جمله اینکه ایشان در همین روز یعنی ۲۰ اسفند ۱۳۵۷ گفتهاند: «حتی برای زنهای مسلمان هم در حجاب اجباری نیست چه برسد به اقلیتهای مذهبی… نه در زمان پیامبر نه ائمه معصومین چیزی بنام حجاب اجباری نبوده، این حکم اجبار یک حکم من درآوردی است که نه تنها عفاف و پاکی را در جامعه رواج نخواهد داد بلکه موجب گسترش فساد و فحشاء در کل جامعه خواهد شد، در اصل دین اکراه و اجبار نیست چه برسد به فروع آن…»
منبع این جملات نیز «روزنامه اطلاعات، ۲۰ اسفند ۱۳۵۷» بوده و کسی با این آدرس دقیق که تصویر آن نیز در همه جا منتشر شده است شک نمیکند که در این میان دروغ بزرگی با آدرس دقیق گفته میشود تا کسی فکر بررسی نیز به خود راه ندهد!
اما آیتالله طالقانی چه گفته بود؟ نگاهی به صفحه ۷ روزنامه اطلاعات ۲۰ اسفند ۱۳۵۷ و مطالعه متن کامل خبر مرتبط به خوبی نشان میدهد که خبرنگار آن روزهای این جریده نظر خود را به ابوذر انقلاب نسبت داده و دست به این تحریف بزرگ زده است.
آیتالله طالقانی در یک گفت و گوی رادیو تلویزیونی این مطلب را که حجاب بهانهای است تا زنان را از ادارات برانند، مردود اعلام کرده و گفته بود: «حجاب اسلامی یعنی حجاب وقار، حجاب شخصیت، ساخته من و فقیه و اینها هم نیست، نص صریح قرآن است. آیه حجاب برای شخصیت دادن به زنان است، شخصیت انسانی و ملی اش در کشور ما… اسلام، قرآن و مراجع دینی میخواهند زنان ما شخصیتشان حفظ بشود. اصل مساله این است که هیچ اجباری هم در کار نیست و مساله چادر هم نیست.»
آیتالله طالقانی ادامه داده بودند: «مسلماً نظر امام هم به مصلحت زنان ما و خواهران و دختران ماست و هم مطابق با موازین و اصول دین مبین اسلام است. هم ایشان و هم ما در این حرکت انقلابی همیشه نسبت به این سهم بزرگی که زنان ما در جریان انقلاب داشتهاند، قدردانی کردهایم و واقعاً هم سهم بزرگی دارند و در این حرکت تاریخی مثل اوایل مشروطیت در تاریخ ما ضبط و ثبت باید بشود.»
این سخنان به خوبی نشان میدهد که اولاً آیت الله طالقانی نیز در مورد حجاب همانند امام فکر میکردهاند و دوم اینکه ایشان قائل بودهاند حجاب نص صریح قرآن و ضروری دین است و ساخته فقها نیست و از سوی دیگر به عنوان نکته سوم حجاب را منحصر در چادر نمیدانستند و قائل بودند به سر کردن چادر برای زنان به عنوان تنها شکل حجاب اجباری نیست.
زمانی که یک فقیه میگوید اجباری بودن حجاب نص صریح قرآن است طبیعی است که نمیتواند در مقابل آن گزاره واضح و شفاف بگوید بر خلاف قرآن من معتقدم حجاب اجباری نیست ولی برای تطهیر اندیشههای انحرافی و ضد دین کل آنچه که آیت الله طالقانی گفته بودند را ذکر نمیکنند و از سوی دیگر نظرات خود را نیز به آن اضافه کرده و دست به تحریف گفتههای ایشان نیز میزنند و با این سه دست برد تاریخی نظر جدید را خلق و به ابوذر انقلاب نسبت میدهند ![۱]
[۱] سیدروح الله امین آبادی، تحریف ابوذر برای تطهیر ابوسفیان، روزنامه «کیهان»، ۱۹ شهریور ۱۳۹۷