فاطمه محمدبیگی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرایی نشدن پروژه کتابخانه مرکزی قزوین اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ زمینی در منطقه پونک شهر قزوین به این پروژه اختصاص داده شد ولی هرگز اقدامی برای ساخت ساختمان مرکزی کتابخانه در آن صورت نگرفت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین بیان کرد: نهاد کتابخانه یک نهاد بهره بردار است و متولی ساخت، جذب سرمایه گذار و… نیست بر اساس همین موضوع همین زمین از سوی سازمان مسکن و شهرسازی صرفاً به منظور ساخت کتابخانه مرکزی تحویل اداره فرهنگ و ارشاد قزوین شد.
وی ادامه داد: قرار داد واگذاری این زمین تا تیرماه امسال بود و در آن زمان به ما اعلام شد که بر اساس مصوبات جلسات ساماندهی فضاهای فرهنگی استان باید دور این زمین را دیوار کشی کنیم و نهاد کتابخانه ها نیز طبق وظایف خود این اقدام را انجام داد و به مرحلهای رسیدیم که باید جذب سرمایه گذار با تعریف طرحهای اقتصادی به عنوان مشوقهایی برای سرمایه گذار انجام میگرفت.
این مسئول مطرح کرد: سررسید قرارداد ما برای این زمین تیرماه بوده و لازم است که اداره مسکن و شهرسازی قزوین طی نامهای تمدید این قرار را از وزارت خانه درخواست کند در حالی که با پیگیریهای ما تا آبان ماه امسال اقدامی در این خصوص انجام نگرفته است.
محمدبیگی ابراز کرد: متأسفانه امروز زمزمههایی به گوش میرسد که شاید اختصاص این فضا به کتابخانه کار درستی نباشد و میتوان از این زمین بهرههای دیگری برد، در حالی که سرانه فضاهای فرهنگی و کتابخانه به صورت استاندارد به ازای هر ۱۰۰ نفر باید ۸ متر فضا داشته باشیم، هم اکنون زیر بنای فضای کتابخانه های ما در استان ۲۸ هزار متر است در حالی که فضای استاندارد برای استان ما ۱۰۱ هزار متر باید باشد.
وی تبیین کرد: با نگاهی به بهرهبرداری نسل جوان از کتابخانه ها به راحتی میتوان کمبود فضا را حس کرد، اگر قرار باشد جوانها به کتابخانه ها رجوع نکرده و از این فضا استفاده نبرند انتظار داریم در کجا جمع شوند؟ در حالی که کتابخانه ها با ارائه امکانات و برنامههای جنبی تا حد زیادی میتوانند در شکلگیری فضای فرهنگی و اهداف فرهنگی و فرهنگسازی نقش ایفا کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین توضیح داد: اگر طرح کتابخانه مرکزی اجرا شود ۱۰ هزار متر به زیربنای فرهنگی استان اضافه میشود و ۴۰ خدمت به طور همزمان ارائه به مردم ارائه خواهد شد و به نوعی این مجموعه به ویترین فرهنگی استان تبدیل میشود که حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه نباید نگاهها فقط اقتصادی باشد، یادآور شد: فرهنگ موضوعی است که اگر امروز به آن نپردازیم در آینده آسیب آن را خواهیم دید.
محمدبیگی به درخواستهای مداوم عمومی در خصوص ایجاد کتابخانه در نقاط مختلف شهر قزوین و سطح استان اشاره کرد و گفت: ما بارها اعلام کردهایم که اگر هر ارگان و دستگاهی در نظر داشته باشد که فضایی به این موضوع اختصاص دهد امکان تجهیز برای ما وجود دارد.
این مسئول ابراز کرد: در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به قزوین هم به این موضوع اشاره کردیم که قزوین یکی از مراکز علمی و دانشگاهی کشور است و عملاً مرکز تخصصی علمی که پژوهشگر بتواند از آن استفاده کند نداریم.
وی تصریح کرد: مردم سراغ کالایی میروند که معرفی شود، ما باید کتاب و فضای مطالعه را به مردم معرفی کنیم تا شاهد اقبال آنها هم باشیم، در حالی که فضای رشد مراجعه به مخازن مطالعاتی در مقایسه با مثلاً ۵ سال گذشته هم کاملاً تغییر و رشد داشته است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: نهضت کتابخانه های مرکزی در کشور کلید خورده و استانهایی مانند یزد، مشهد، کردستان و هم اکنون قم از این امکان بهره میبرند و به معنای واقعی کلمه یک کمبود قابل توجه فرهنگی است که استان قزوین از این امکان بی بهره باشد.