به گزارش خبرنگار مهر، عباس جرجانی ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: هشت طرح صنعتی و معدنی با سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان همزمان با ایام الله دهه فجر ۱۴۰۰ در استان افتتاح میشود که از این تعداد شش طرح در سطح ملی به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: واحد احیای مستقیم کارخانه فولاد قائنات با سرمایه گذاری چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۴۰۰ نفر و واحد فرآوری معدن طلای شادان با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۳۴۰ نفر از مهمترین طرحهای ملی آماده افتتاح استان است.
جرجانی ادامه داد: همچنین طرح احداث واحد فرآوری طلای هیرد با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۲۵۰ نفر، دیگر طرح مهم استان در سطح ملی است.
وی بیان کرد: تولید پودر باریت و بنتونیت درین کاشان با سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد تومان و اشتغال ۳۰ نفر، معدن هماتیت و مس سولفیدی مس اکسیر و بهره برداری از معدن منیزیت سپیدان ۳ طرح دیگر استان در سطح ملی هستند.
جرجانی با بیان اینکه طرح تولید تینرهای نیتروسلولزی و تینرهای روغنی با سرمایه گذاری پنج میلیارد تومان و اشتغال ۹ نفر یکی از طرحهای است که در طبس افتتاح خواهد شد، گفت: همچنین تولید فیلتر هوای خودرو با سرمایه گذاری یک میلیارد تومان و اشتغال پنج نفر از دیگر طرحهایی است که در فردوس افتتاح میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: افتتاح طرحهای صنعتی و معدنی استان در دهه فجر سال جاری در مجموع زمینه اشتغال مستقیم بیش از یک هزار نفر را فراهم میکند.
به گفته وی ظرفیت بسیار خوبی از طلا در استان وجود دارد که با بهره برداری از آنها خراسان جنوبی به عنوان یکی از قطبهای طلای کشور مطرح خواهد شد.
جرجانی با بیان اینکه اکتشاف در زمینه طلا شروع شده و اسفند ماه خبرهای خوبی در این خصوص خواهیم داشت، گفت: در راستای ایجاد شهرکهای طلا و مس سازی در استان تلاش میکنیم.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان جنوبی هم گفت: با سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد تومان برای هزار نفر ایجاد اشتغال شده است.
حامد حسن نژاد ادامه داد: در ۱۰ ماهه گذشته ۳۲۱ جواز تأسیس با ۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری سبب ایجاد اشتغال برای ۱۰ هزار نفر شده است.
وی اضافه کرد: میزان صدور جوازهای تأسیس رشد پنج برابری نسبت به مدت مشابه دارد و نسبت به سالهای قبل در این حوزه جهش زیادی برای افزایش سرمایه گذاری خواهیم داشت.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت خراسان جنوبی هم با بیان اینکه نظارت بر محصولات کشاورزی و کالاهای مرتبط با دام به جهاد کشاورزی واگذار شده است، گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار در قیمت تولید کننده به جای قیمت مصرف کننده بر روی کالاها توسط واحدهای تولیدی الزامی است.
به گفته علی تهوری در قالب چهار مرحله این کار انجام شده است که تاکنون سه مرحله آن به ما ابلاغ شده است و در قیمت درج شده ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز محاسبه شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به پیش رو بودن روزهای پایان سال، طرح نظارت بر انبارها از ۱۶ بهمن تا ۳۰ بهمن اجرا میشود.
تهوری افزود: اگر انباری جا به جا شود باید در سامانه انبارها نسبت به ثبت آن اقدام شود در غیر این صورت در حکم کالای قاچاق خواهد بود.
معاون امور معادن سازمان صمت خراسان جنوبی هم اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تا کنون ۲۶پ روانه بهره برداری از معدن صادر شده که دارای ۱۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون و ۹۲۷ هزار تن ذخیره قطعی با اشتغال ۱۶۹ نفر است.
حجت ایمان طلب با بیان اینکه تا دی ماه سال جاری ۳۲ گواهی کشف صادر شده است، گفت: اولین طرح تحول سازمان زمین شناسی در قالب تفاهم نامه با ایمیدرو در خراسان جنوبی اجرا میشود.
بنا به گفته وی ۹۰ درصد پهنههای واگذار شده در سالهای گذشته کار آنها تمام شده است.