اصفهان - مدیر بیمارستان سید الشهدای اصفهان گفت: دستگاه سی تی سیمولیشن در بیمارستان سیدالشهدای اصفهان راه‌اندازی شد.

مریم حقیقت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به راه‌اندازی دستگاه سی تی سیمولیشن بیمارستان امید اظهار داشت: این دستگاه اخیراً به تجهیزات بیمارستان اضافه شده است.

وی با بیان اینکه هزینه خرید این دستگاه از طریق هیئت امنا و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأمین شده است، تصریح کرد: رویه تخت سی تی سیمولیشن فیبروکربن و شبیه رویه تخت شتاب دهنده است و برای شبیه سازی محل قرار گرفتن تومور و استفاده از بهترین درمان تأثیر بسزایی در روند بیماری سرطان دارد.

مدیربیمارستان سید الشهدای اصفهان با بیان اینکه این سی تی سیمولیشن دارای چهار لیزر است که ابعاد تومور را شناسایی و شبیه سازی می‌کند، افزود: اشعه ایکس این دستگاه نیز پوشش دهی بیشتری نسبت به دیگر دستگاه‌های موجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه اولین مرحله در پروسه درمان بیماران نیازمند رادیوتراپی، تصویربرداری از بیمار است، اضافه کرد: این تصویربرداری به دلیل استفاده در نرم افزار طراحی درمان تأثیری مستقیم بر کیفیت درمان بیماران خواهد داشت.

حقیقت در خصوص تفاوت‌های عمده بین CT تصویربرداری تشخیصی و درمانی گفت: تخت دستگاه CT تصویربرداری به صورت curved است اما رویه تخت سی تی سیمولاتور مانند رویه تخت شتاب دهنده صاف و از جنس فیبروکربن هست که اشعه را عبور می‌دهد و برای پروسه شبیه سازی مجهز به لیزرهای موقعیت دهی جانبی است.

وی افزود: دستگاه سی تی سیمولاتور دارای سیستم مارک کنندگی، نرم افزار، طراحی درمان سه بعدی با قابلیت شبیه سازی و همچنین دارای خروجی عکس Dicom است، همچنین قطر دهانه گانتری در CT تشخیصی معمولاً کمتر از قطر دهانه گانتری در سیستم‌های CT-Simulation است.

مدیر بیمارستان سید الشهدای اصفهان در خصوص دستگاه شتاب دهنده Versa HD نیز اظهار داشت: این دستگاه شتاب دهنده خطی دقت بسیار بالایی دارد و با استفاده از HDRS توانایی استریوتکتیک را خواهد داشت.

وی افزود: این سیستم به طور قابل ملاحظه‌ای پرتودهی بافت نرمال را به حداقل رسانده و همچنین با به حداقل رساندن مقدار در کلی تأثیر پرتوهای درمانی بر کیفیت زندگی بیمار کمتر شده است. با استفاده از روش‌های درمان استاندارد SRS و SBRT می‌توان درمان‌هایی که آناتومی پیچیده‌ای را دارند را آسان‌تر انجام داد.

حقیقت با بیان اینکه دستگاه شتاب دهنده دارای تکنولوژی Monaco نیز است، افزود: این تکنولوژی دارای توانایی است که شدت بالایی از پرتوها را فقط در قسمت‌هایی که مورد نیاز است انتقال دهد.

وی با بیان اینکه استفاده از تخت سی تی سیمولیشن برای بیماران با تعرفه دولتی است، ابراز داشت: این دستگاه از هفته آینده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

حقیقت با بیان اینکه برای خرید این دستگاه ۱۵ میلیارد تومان هزینه داشته است، افزود: امیدواریم با استفاده از این دستگاه روند درمان بیماران را تسریع بخشیم.

وی همچنین به توسعه مرکز رادیوتراپی در بیمارستان سید الشهدا اشاره کرد و گفت: این مرکز در سه طبقه، در زمین ۳۰۰ متری و زیربنای یک هزار متری به بهره برداری رسیده است.