به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد ، آیین نامه مدیریت و ساماندهی وسایل پرنده فوق سبک غیرنظامی بتازگی از سوی هیئت وزیران به تصویب رسید و برای اجرا به وزارت را و ترابری ابلاغ شد .
بر اساس این آیین نامه 65 ماده ای ضوابط ایجاد، وظایف، مسئولیتها و نحوه صدور پروانه برای مؤسسات آموزشی و یا تفریحی ـ ورزشی و گردشگری، مؤسسات خدمات خاص هوایی، کارگاه های نگهداری و تعمیر وسایل پرنده و مجتمعهای تفریحی ـ ورزشی هوایی بر اساس دستورالعملی که به تصویب سازمان هواپیمایی کشوری میرسد، و با موافقت شورای تامین استان محل فعالیت این موسسات تعیین خواهد شد . اشخاص حقیقی که مالک وسایل پرنده سبک و غیر نظامی از قبیل : وسایل پرونده موتور دار یا بدون موتور یک نفره یا دو نفره و یا بدون سرنشین مانند هواپیما و هلی کوپتر فوق سبک ، جایرو وپتر فوق سبک ، کایت موتوردار ،پاراموتور ، کایت ،پاراگلایدر ، پاراموتور ، چتر و هواپیمای مدل و نظایر آنها هستند باید در مجتمع های تفریحی – ورزشی مجاز پرواز کنند .
مقررات این آیین نامه اجازه پرواز شخصی تفریحی با وسایل پرنده مجاز را به مالکان آنها می دهد اما تمامی دارندگان وسایل پرنده باید وسیله پرنده را حسب نوع بهرهبرداری از آن، بیمه شخص ثالث و یا بیمه مسئولیت نمایند.
بر این اساس مالکان وسیله پرنده می توانند شخصاً یا از طریق نماینده قانونی خود به سازمان هواپیمایی کشوری مراجعه و وسیله پرنده را به ثبت برساند و گواهینامه ثبت دریافت دارند و سازندگان و فروشندگان وسیله پرنده نیز موظف هستند به منظور عرضه و انتقال و انجام آزمایش وسیله پرنده از سازمان گواهینامه ثبت موقت دریافت دارند.
این آیین نامه می افزاید دارندگان وسیله پرنده صرفاً باید وسیله پرندهای را که لوازم و تجهیزات مندرج در اسناد کارخانه ساخت آن و یا مقررات عملیات پرواز سازمان را دارد میباشد، به پرواز درآورند، در غیر این صورت مسئول سوانح و حوادث احتمالی خواهند بود.
بر اساس این مصوبه ضوابط ایجاد، وظایف، مسئولیتها و نحوه صدور پروانه برای مؤسسات آموزشی و یا تفریحی ـ ورزشی و گردشگری، مؤسسات خدمات خاص هوایی، کارگاههای نگهداری و تعمیر، مجتمعهای تفریحی ـ ورزشی هوایی بر اساس دستورالعملی است که به تصویب سازمان میرسد و صدور مجوز تأسیس مؤسسه و انجام فعالیت منوط به موافقت شورای تأمین استان محل فعالیت مؤسسه میباشد در این راستا شورای امنیت کشور دستورالعمل مربوط را تدوین و به شورای تأمین استانها اعلام مینماید.
بر اساس این آیین نامه انجام هرگونه نمایش هوایی، مسابقه، آکروباسی عملیات پرش چترباز، کشیدن پارچه تبلیغاتی، پرتاب هرگونه شیئی و ارایه سایر خدمات هوایی پس از کسب مجوز از سازمان مجاز خواهد بود
این مصوبه از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.