به گزارش خبرگزاری مهر، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در تازهترین ادعای خود، یکی از نگرانیهای واشنگتن را کاهش زمان گریز هستهای ایران توصیف کرد و پیشرفت در برنامه هستهای این کشور را از عواقب خروج یک جانبه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، از توافق ۲۰۱۵ عنوان کرد.
وی در توضیح این ادعا گفت: در زمان اجرای برجام، زمان گریز هستهای یک سال بود به این معنی که یک سال طول میکشید تا ایران مواد شکافتپذیر لازم را برای یک سلاح هستهای جمع آوری کند. اما همانطور که یکی از همکارانم چند روز پیش گفت زمان گریز به طور قابل توجهی کمتر شده و این دقیقاً به دلیل تصمیم ترامپ برای خروج از برجام است.
پرایس در ادامه ادعاهای خود افزود: در حال حاضر، خود را در مجموعهای از شرایط نامساعد میبینیم مبنی بر اینکه پنجرهای که در مذاکرات وین باز شد، تا بسته شدن فاصله خیلی خیلی کمی دارد چراکه وقتی ایران به نقطهای برسد که پیشرفتهای هستهایاش مزایای منع اشاعهای را که برجام در پی داشت، از بین ببرد، دیگر از بُعد منافع امنیت ملی آمریکا و شرکای جهانی اش، پیگیری برای بازگشت متقابل به الزامات برجامی معنا و مفهومی ندارد و باید مسیر دیگری را دنبال کنیم.
این در حالی است که در جریان مذاکرات وین، به ویژه در دورهای هفتم و هشتم مذاکرات که محل رویارویی نمایندگان دولت جدید ایران و تروئیکای اروپایی طرف برجام بود، عملاَ شاهد تعلل جبهه غرب برای پیشبرد گفتگوها بوده ایم و دستاوردهای فعلی هم نتیجه پافشاری ایران بر حقوق هسته ایش است.
ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ۹۷، به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد حال آنکه در مقابل، شاهد انفعال اروپا برای تحقق وعدههایش در قبال برخورداری ایران از مزایای اقتصادی برجام بود.
بعد از گذشت یک سال از بدعهدی آمریکا، تهران در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد که البته این اقدام نیز ذیل مفاد توافق هستهای صورت گرفت.