به گزارش خبرگزاری مهر، قدرتالله محمدی با اشاره به آغاز طرح ساماندهی دستفروشان در سطح شهر تهران با توجه به نزدیک شدن ایام پایانی سال، گفت: در حال حاضر به دنبال ساماندهی دستفروشان در مناطق ۱، ۱۶، ۱۵، ۱۲ و ۱۰ هستیم. به طوری که تلاش میشود تا دستفروشان در روزبازارها فعالیت کنند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در ادامه خاطرنشان کرد: پیاده راه خیابان صابونیان که در سیطره دستفروشان بود، آزادسازی شده است. بخشی از دستفروشان در مکان مناسبی در همان خیابان و بخشی دیگر در پارک بعثت ساماندهی شدهاند. بخش دیگر دستفروشان باید در روزبازارها مستقر شوند که عملیات استقرارشان از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه پیاده راه جای دستفروشی نیست، گفت: بیش از ۴۰ روزبازار در شهر تهران مستقر است که ظرفیت ساماندهی دستفروشان را دارد؛ در حال حاضر بیش از دو هزار نفر در این روزبازارها فعالیت میکنند.
محمدی با اشاره به شناسایی تعدادی بوستان برای استقرار دستفروشان، بیان کرد: به پیمانکاران ابلاغ شده است که از طریق سامانه ثبتنامی اطلاعات دستفروشان، به افراد برای فروش محصولات خود فضا دهند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در خصوص بساط مغازه داران در پیاده راهها، عنوان کرد: تعداد بسیاری از دستفروشان افراد بکارگیری شده از سمت مغازه داران هستند که روزانه اجناس مغازه داران را تحویل میگیرند، میفروشند و سپس شبها درآمد آن را به مغازه داران تحویل میدهند.
وی با بیان اینکه پیاده راهها باید از دستفروشان پاکسازی شوند، گفت: با توجه به آنچه توضیح دادم در واقع بیش از ۷۰ درصد دستفروشان دغدغه و مشکلات معیشتی ندارند.
محمدی با تأکید بر اینکه تمامی این دستفروشان باید جمع آوری شوند، افزود: همان طور که گفتم تعداد بسیاری از این افراد برای مغازهداران فعالیت میکنند و باید از این اتفاق جلوگیری شود. فردی که برای امرار معاش زندگی خود به دستفروشی روی آورده میتواند در روزبازار هم فعالیت کند؛ ضمن اینکه دستفروشان واقعی اتفاقاً از فعالیت در روزبازارها استقبال میکنند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در پایان گفت: فضای یک دستفروش باید دو متر در دومتر باشد اما برای مثال در خیابان ولیعصر (عج)، یک دستفروش بیش از ۱۰ متر فضای پیاده راه را میگیرد. بنابراین لازم است تا حتماً به وضعیت شهر از این منظر رسیدگی شود.