معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: برنامه ریزی شده تا ۸۰ میلیارد تومان از گروه‌های پژوهشی حاضر در رویداد ملی گام دوم دانشگاه که دارای ایده مناسب هستند، حمایت شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، روح الله دهقانی فیروزآبادی با اشاره به برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در خرداد ماه سال آینده، گفت: این رویداد از لحاظ وسعت، تعداد شرکت‌ها و فناوران و دستاوردهایی که به دنبال خواهد داشت، در سطح دانشگاهی و فناورانه کم نظیر است. برای برگزاری این رویداد مهم ملی و علمی، اقدامات متعددی در دستور کار قرار گرفته که توسط بخش‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای تابعه در حال انجام است.

وی افزود: تاکنون بیش از ۳۵۰ رویداد و برنامه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده یا در روزهای آینده برگزار خواهد شد. این برنامه‌ها در راستای رویداد ملی گام دوم در واحدها برنامه ریزی شده اند و خروجی آن معرفی ایده ها، محصولات، فناوران و شرکت‌های برتر به رویداد اصلی است.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی رویداد ملی گام دوم دانشگاه را به لیگ برتر تشبیه کرد که تیم‌های برتر و برگزیده از واحدهای مختلف وارد آن می‌شوند تا در سه روز عظمت علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی را برای عموم به نمایش بگذارند و از سوی دیگر، بخش‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز در یک مکان مشخص با ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی به صورت عینی آشنا شوند.

دهقانی در ادامه خاطر نشان کرد: کار اصلی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری و نوآوری، بعد از رویداد آغاز خواهد شد. چرا که در رویداد با شرکت ها، نهادهای دولتی، حاکمیتی و سرمایه گذاران و دانشگاه‌ها و ... تفاهم نامه و قراردادهای متنوعی بسته خواهد شد و بعد از رویداد باید برای عملیاتی شدن، اقدام لازم صورت گیرد. با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، برآورد می‌شود که صدها تفاهم نامه و قرارداد در رویداد ملی گام دوم منعقد و امضا شود.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به فعالیت‌های واحدهای دانشگاهی گفت: در راستای برگزاری رویداد ملی گام دوم، واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با انگیزه و پشتکار وارد گود شده اند و برخی از آن‌ها تا به امروز برنامه‌های خوبی برگزار کرده اند. واحدهایی مانند اصفهان، علوم تحقیقات، مازنداران، خوزستان، تهران، کرمان، تبریز و اردبیل، خراسان رضوی، چهارمحال بختیاری و گیلان بیشترین استارت آپ ویکند، ایده آرا و چالش فناوری را برگزار و نتایج را برای معاونت ارسال کرده اند. واحدهای دیگر دانشگاه آزاد نیز در حال برنامه ریزی یا اجرای برنامه‌ها هستند و امیدوارم تا پایان سال جاری نتایج نهایی احصا و اعلام شود.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حاصل تمامی برنامه ها، معرفی ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق است. برای ایجاد انگیزه و شتاب در اقدامات، مجموعا ۷ میلیارد تومان جایزه نقدی در نظر گرفته شده تا به استان‌ها و واحدها براساس تعداد برنامه‌هایی که اجرا کرده اند، پرداخت شود. به استانی که بیشترین برنامه و پیش رویداد برگزار کرده باشد، سهم بیشتری از ۷ میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.

روح اله دهقانی فیروزآبادی با اشاره به حمایت‌هایی که برای رویداد ملی گام دوم در نظر گرفته شده، تصریح کرد: برنامه ریزی شده تا ۸۰ میلیارد تومان از شرکت ها، گروه‌های پژوهشی، هسته ها، و فناوران حاضر در رویداد ملی گام دوم دانشگاه که دارای طرح، ایده، محصول و قابلیت مناسب برای سرمایه گذاری هستند، حمایت شود. از این ۸۰ میلیارد تومان، ۴۰ میلیارد به صورت سرمایه گذاری و ۴۰ میلیارد تومان نیز به صورت تسهیلات پرداخت خواهد شد.

وی در پایان عنوان کرد: با اعلام برگزاری رویداد ملی گام دوم در سال آینده، شور و هیجان گسترده‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی و استان‌ها ایجاد شده تا بتوانند یکی از باکیفیت‌ترین و بزرگترین رویدادهای فناوری را در ایران برگزار کنند. دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر نشان داده که قابلیت‌ها و ظرفیت‌های کم نظیری دارد و کسب رتبه‌های برتر در مسابقات علمی، پژوهشی و فناوری در رقابت‌های مختلف علمی این مهم را به اثبات رسانده است. براین اساس مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی خود متولی برگزاری یک رویداد بزرگ ملی در حوزه فناوری باشد و برنامه داریم تا رویداد ملی گام دوم که سال آینده همزمان با چهلمین سال تاسیس دانشگاه آزاد است، همه ساله برگزار شود.