اگر این‌کتاب جایزه داستان برگزیده انقلاب اسلامی (جایزه امیرحسین فردی) شده یا در دوره انقلاب اسلامی رخ می‌دهد، به این‌معنا نیست که سفارشی است و یا اتفاقات همیشگی و آشنایی را تعریف می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «زمستان بی‌شازده» نوشته فاطمه نفری برای گروه سنی نوجوان نوشته و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده که چاپ سوم آن همزمان با ایام دهه فجر امسال توسط مهرک (بخش کودک و نوجوان سوره مهر) به‌تازگی عرضه شده است.

این‌رمان ، روایتگر زندگی نوجوانی در آستانه انقلاب اسلامی است که آشنایی با شخصیت‌های مختلف، تغییراتی در زندگی‌اش ایجاد می‌کند.

فاطمه نفری یکی از نویسندگان دهه شصتی و فعال در حوزه نوجوان است که البته به روایت داستان‌هایش در ادوار تاریخی علاقه زیادی دارد. نفری معتقد است خلق شخصیت‌های حماسه‌آفرین حتی در شکل و اندازه نوجوان زمانی اصالت خواهند داشت که در دوره‌های تاریخی تعریف شوند. «زمستان بی‌شازده» یکی از آثار نفری است که حالا توسط نشر مهرک به چاپ سوم رسیده و زندگی نوجوانی به نام رضا را در سال ۵۶ و بیش از انقلاب اسلامی به تصویر می‌کشد که در آستانه انقلاب اسلامی و به دور از تحرکات انقلابی با مفهوم تغییر و تحول آشنا می‌شود. او اکنون رمان دیگری با عنوان «بی‌تابی آرزوها» و «گزارش‌های امیر پسر عاشق» را در دست نگارش دارد. که کتاب دوم باز هم به حوزه نوجوان تعلق دارد و داستان نوجوانی قزوینی را به تصویر می‌کشد که در سال‌های انقلاب همراه با خانواده زلزله‌زده‌اش به تهران مهاجرت می‌کند و با مشکلات متعددی روبرو می‌شود.

نفری در گفت وگویی که درباره «زمستان بی‌شازده» داشتیم، یکی از ویژگی‌های برجسته کتابش را سفارشی‌نبودن آن دانست و گفت: اگر این‌کتاب جایزه داستان برگزیده انقلاب اسلامی (برنده جایزه امیرحسین فردی) شده یا در دوره انقلاب اسلامی رخ می‌دهد به این‌معنا نیست که سفارشی است و یا اتفاقات همیشگی و آشنای آن دوره را تعریف می‌کند. من داستان را در آن برهه تاریخی پیروزی انقلاب روایت می‌کنم که شخصیت‌هایم اغلب ناگزیرند واکنش‌هایی از خود نشان دهند و در همین هیاهو زندگیشان با تغییراتی روبرو خواهد شد.

وی با اشاره به داستان کتاب افزود: رضا با وجود تحرکات و جنبش‌هایی که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه در حال رخ دادن است، اطلاع چندانی از آن ها ندارد. او کم کم با حضور شخصیتی به نام مهندس که صاحب‌خانه خانواده رضاست با این مفهوم که «گاهی برای بهتر زیستن باید تغییراتی ایجاد کرد» آشنا می‌شود. این مفهوم، همان فلسفه اصلی انقلاب است که رضا با بهره‌گیری از آن دست به اقدامات متفاوتی می‌زند.

«نمی‌توان شخصیت‌ها را در بی تاریخی خلق کرد. در تاریخ موقعیت‌های بسیار جذابی وجود دارد که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. » نویسنده کتاب «زمستان بی‌شازده» در ادامه با بیان این‌مطلب گفت: همه ما به تاریخ علاقمندیم و نمی‌توانیم نسبت به گذشته خودمان بی‌تفاوت باشیم. وقایع تاریخی نزدیک به سده ما جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی است که روایت داستان‌ها در این دوره‌های تاریخی بسیار جالب خواهند بود.