به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، همچنین طی این لایحه ۲۹۰۰ صفحه ای ۳۰۰ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه اختصاص می یابد.
در صورتیکه این قانون اجرا شود، می توان آن را جامع ترین تلاش آمریکا برای رساندن خود به سطح فناوری ها و سلطه چین در بازار قلمداد کرد. اما نشریه نیویورک تایمز در گزارشی می نویسد تصویب نسخه فعلی این قانون در سنا بعید است.
دلیل عمده این امر نیز تفاوت عقاید احزاب دموکرات و جمهوریخواه درباره موضع آمریکا برای رقابت با چین است.
نمایندگان جمهوریخواه معتقدند این قانون بندهای زیادی دارد که به تغییرات آب وهوایی پرداخته است. به عنوان مثال در لایحه مذکور ۸ میلیارد دلار برای کمک به صندوق هوای سبز(Green Climate Fund ) در نظر گرفته شده است. این صندوق از سوی توافقنامه پاریس شکل گرفته تا به کشورهای در حال توسعه کمک کند با این چالش مقابله کنند. همچنین جمهوریخواهان معتقدند در این قانون به اندازه کافی به مسئولیت پذیر کردن چین پرداخته نشده است.
با این وجود نمایندگان هر دو حزب موافق هستند که دولت فدرال باید بودجه بیشتری صرف حمایت از تولید تراشه در داخل کشور کند. ماه گذشته اینتل اعلام کرد یک واحد تولید نیمه رسانا با بودجه ۲۰ میلیارد دلار در اوهایو می سازد و پس از آن خبر داد در صورتیکه کنگره پشتیبانی از این صنعت را تایید کند، طی دهه آینده تا ۱۰۰ میلیارد دلار صرف ساخت این واحد می کند.
طبق گزارش اخیر بلومبرگ، جوبایدن رییس جمهور آمریکا عدم تولید تراشه در داخل کشور را یک چالش امنیتی قلمداد می کند. در این میان کمبود جهانی تراشه نیز نقش مهمی دارد.
اکنون که مجلس نمایندگان لایحه را تصویب کرده باید درباره آن با سنا مذاکره کند. قبل از آنکه رییس جمهور لایحه را امضا و به قانون تبدیل کند باید هر دو مجلس نمایندگان و سنا آن را تصویب کرده باشند.
رییس جمهور آمریکا نیز از کنگره خواسته در این خصوص سریع تر اقدام کند. در بیانیه او آمده است: مشتاق آن هستیم که سنا و مجلس نمایندگان هرچه سریع تر به توافق نظر برسند و لایحه را در سریع ترین زمان ممکن برای امضا روی میزم ببینم.