به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار شهرستان همدان در آئین بهره برداری از ساختمان اهدایی ۴ میلیارد تومانی خانه فرزندان بی سرپرست این شهرستان که یکشنبه با حضور جمعی از نیکوکاران دومین مرکز شبانه روزی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست مؤسسه خیریه تبسم شکوفه یاس برگزار شد، ضمن تشکر از همراهی نیکوکاران همدانی و زحمات مراکز و مؤسسات فعال بهزیستی، گفت: طی بازدیدهای شامگاهی از مناطق شهرستان همدان، نگران کودکان، زنان و جوانان هستیم که ممکن است در معرض آسیبهایی قرار گیرند.
محمدعلی محمدی با بیان اینکه مواردی که نیازمند پیگیری و ارجاع به بهزیستی را دارد با جدیت دنبال میکنیم، عنوان کرد: اگر کودک در معرض آسیب را کمک و توانمند نکنیم، هیچکس توان پاسخگویی در برابر مردم، وجدان بشری و البته قانون را نخواهد داشت.
مدیر کل بهزیستی استان همدان نیز پس از افتتاح ساختمان ۴ میلیاردی اهدایی برای نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، گفت: هزینههای بی شمار فرزندان و افراد دارای معلولیت مقیم مراکز بهزیستی با کمک خیرین آسانتر و بهتر تأمین شده است.
مهدی دیناری با اشاره به اینکه این مراکز میتوانند با مؤسسههای خیریه کشوری همچون کهریزک و شیرخوارگاه آمنه برابری کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به مراکز متعددی که در شهرستان همدان در این زمینهها فعالیت دارند، میتوان گفت که همدان در غرب کشور در این عرصه حرف اول را میزند.
وی با اشاره به توانمندیها و امکانات متعدد در اختیار سازمان بهزیستی تصریح کرد: باید زمینه و بستر ادامه فعالیت مؤسسههای خیریه موجود و رشد این موسسهها و مراکز جدید را فراهم کنیم.
زمینه برای رشد مؤسسههای خیریه در همدان مهیّا شود
وی با بیان اینکه این ساختمان میلیاردی با هزینه ۳۰۰ میلیارد ریالی کمک نیکوکاران و نظارت خانواده رنجبران بهسازی شده اس، اظهار کرد: هم اکنون، فرزندان به نحو احسن از بخشهای مختلف آن در دو طبقه استفاده میکنند.
در ادامه، رئیس بهزیستی شهرستان همدان به بهره برداری از ساختمان مشارکتی دومین خانه فرزندان مؤسسه خیریه تبسم شکوفه یاس اشاره کرد و گفت: ساختمانهای متعدد وقفی نیکوکاران همدانی، اهدای ارزاق، کالا و کمکهای نقدی با نظارت دفتر مشارکتهای مردمی، مؤسسههای خیریه، امور حقوقی، حراست و بازرسی دقیقاً برابر با نیت آنها استفاده یا بین نیازمندترین افراد کم توان جسمی و مالی توزیع میشود.
مرتضی حیدری خاطرنشان کرد: مرکز شبانه روزی کودکان و نوجوانان یا خانههای فرزندان دقیقاً طبق خانههای عادی و مشابه آنها اما با بهره گیری از دستور العمل و پروتکلهای حمایتی و اصول فرزند پروری عمل میکنند و ضمن نگهداری و پرورش طبق اصول تربیتی زمینه انتقال موقت یا دائم ایشان را فراهم میکند.
وی از فعالیت ۴ خانه یا مرکز شبانه روزی پسرانه، ۴ خانه دخترانه و یک شیرخوارگاه در دفتر شبه خانواده در همدان خبر داد و افزود: بیش از ۸۰ مرکز تخصصی توانبخشی، مشاوره و سلامت روان برای خدمت رسانی به گروه سالمندان، افراد دارای معلولیت و تمام اقشار عادی جامعه در شهرستان همدان وجود دارد.
حیدری با بیان اینکه در دفتر شبه خانواده حوزه امور اجتماعی بهزیستی همدان تعداد ۱۶۲ فرزند بی سرپرست نزد خانوادهها ساماندهی شدهاند و ۱۷۳ نفر نیز هنوز در مراکز نگهداری میشوند، ادامه داد: هم اکنون، در خانههای مستقل تعداد ۱۷ نفر زندگی مستقل را سپری میکنند تا پس از یادگیری زندگی و شغل مستقل به جامعه و زندگی مستقل وارد شوند.
رئیس بهزیستی شهرستان همدان یادآور شد: تعداد ۲۷ شیرخوار در سال جاری به خانوادههای واجد شرایط ثبت نام کننده در سامانه فرزندخواندگی تحویل داده شده است.