خبرگزاری مهر، گروه استانها: مردی ریزنقش، مهربان و خندان در میان استقبال جمعیت به پاس عمری مجاهدت در راستای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در دامغان مورد تقدیر مسئولان به خصوص امام جمعه و فرماندار قرار گرفت.
اما این پیرمرد دوست داشتی کیست؟ نامش عباسعلی زیبا است ۳۲ سال عمر خود را در بحث کتابداری گذاشته و عاشقانه کار کرده است. او از کتابخانه دفتر نشر حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل (ع) و با سرپرستی استاد حسین معلم دامغانی کارش را آغاز و ادامه این شغل شریف خود را در کتابخانه های عمومی مدیر عالمی، شهید شاهچراغی و کتابخانه شماره یک واقع در ابتدای خیابان محله امام گذراند.
وی به افتخار رفیع بازنشستگی نائل آمد اما این کتابدار با سابقه میگوید با اینکه بازنشسته شدم هنوز فکر و ذهن من کتاب و کتابخانه است و هرگز نمیتوانم این کار و حرفه خود را که به آن علاقه وافر دارم فراموش کنم.
کمتر کتابخوانی است که به کتابخانه های حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل (ع) و کتابخانه های عمومی دامغان مراجعه کرده باشد و نام آقای عباسعلی زیبا را نشنیده و یا این شخص را ندیده باشد بلکه نام ایشان برای همگان شناخته شده است و ناشناس نبوده و نیست. در ادامه پای صحبتهای او مینشینیم.
* خود را معرفی کنید.
عباسعلی زیبا هستم متولد سال ۳۴ شهر دامغان دارای دو فرزند پسر هستم و سابقه بیش از ۳۰ سال کتابداری در کارنامه خدمتی خود در دو کتابخانه خصوصی و دولتی دارم بنده دیپلم گرفته بودم و بیکار بودم و شغلی نداشتم با دوستی و ارتباطی که با آقای حسین معلم داشتم و ایشان چون فهمیدن بیکار هستم از اسفند سال ۱۳۵۹ به مدت ۱۰ سال کتابدار حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل (ع) بودم و از ابتدای سال ۱۳۷۰ به عنوان کتابدار کتابخانه عمومی دامغان جذب شدم تا اینکه پس از عمر بلند خدمتی به افتخار بازنشستگی نائل آمدم.
* از کار کتابداری و مراجعه کنندگان خسته نشدید؟
نه خسته نشدم چرا که وقتی به ارزش هدفی که در پیش داری میاندیشی؛ هیچی برائت سخت نیست؛ البته برای انجام دادن کارهای کتابخانه و انجام کارهای فرهنگی بین کارکنان تعامل و همدلی نیز وجود دارد که با این شرایط هرگز خستگی در کارم احساس نشد بلکه رغبت و انگیزه مرا بیش از پیش کرد.
* رفتارتان با کتابخوانان چطور بود؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم که برگرفته از ۳۲ سال سابقه خدمت است. یک کتابدار میتواند با خلق خوش و رفتار خوب و همچنین با برخورداری از صفت خلاقیت؛ هراز چند گاهی فکر، ایده، شیوه با راهکار تازهای ارائه دهد و محیط کار خود را از روزمرگی رها کند و در پر نشاط کردن فضای کاری گامی بر دارد و بنده نیز هر آنچه در توان داشتم برای ترویج فرهنگ مطالعه به کار گرف تم.
* از مشکلات در کتابخانه و انتظار از مسئولان بگویید.
مشکلات در کتابخانه بسیار است از فضای کم گرفته تا نبود برخی کتابها که مراجعه کننده درخواست دارد و برخی مواقع با کمال تأسف کتاب مورد نیاز را نمیتوانیم به کتاب خوان و یا مراجعه کننده بدهیم که باید بگویم کتاب مورد نظر را نداریم که اینجا است میطلبد برای توسعه این فرهنگ مهم در سطح شهرستان تلاش جدی تری انجام گیرد.
* برای ترویج کتابخوانی باید چه کرد؟
کتابخانه میتواند همسو با مسئولان فرهنگی با اعمال سیاستهای برنامهریزی شده، فرهنگ کتابخوانی را در جامعه نهادینه کند به شرط آنکه نگاه ویژه و جدی تری به کتابخانه ها شود لذا برنامه ریزی مدون برای ترویج مطالعه بین نسل جوان عاملی ضروری برای ترویج فرهنگ مطالعه است.