پخش مستند "دیدگاه مسلمانان نسبت به مسیح" از شبکه سراسری بریتانیا
شبکه تلویزیونی سراسری بریتانیا (ITV) روز یکشنبه 28 مرداد ماه فیلم مستندی درباره دیدگاه مسلمانان نسبت به مسیح (ع) و واقعه تصلیب وی از دیدگاه اسلام پخش کرد.
میلون براگ راوی این فیلم مستند اظهار داشت: مسیح شخصیت برجسته ای در دین اسلام محسوب می شود، اما اغلب مردم از این حقیقت بی اطلاع هستند.
این فیلم مستند شامل مصاحبه با علما و مورخان درباره دیدگاه مسلمانان نسبت به مسیح (ع) است. مسلمانان معتقدند مسیح یکی از پیامبران بزرگ الهی و فرزند حضرت مریم (س) بوده و ماجرای تولد وی معجزه خداوند بوده است. در قرآن کریم از حضرت عیسی(ع) یاد شده است. مسلمانان همچنین اعتقاد دارند که مسیح مصلوب نشده بلکه به آسمانها رفته و آخر زمان به زمین بازگشته و با دجاله ها (مردمان ضد مسیح) مبارزه می کند.
ارشاد اشرف کارگردان و تهیه کننده این فیم مستند آن را به عنوان تلاشی توصیف کرد که می تواند ابعاد معنوی اسلام را مورد تأکید قرار دهد. وی گفت: مسیح مورد احترام و محبت مسلمانان و یکی از پیامبر مهم در دین ما محسوب می شود. اشرف تلاش کرد در این فیلم از دیدگاه انگلیکنها و کاتولیکها نیز استفاده کند که این امر میسر نشد.
مسلمانان امریکا برای تأکید بر چهره حقیقی اسلام راهپیمایی میکنند
شورای روابط اسلامی – امریکایی امروز یکشنبه 4 شهریور ماه راهپیمایی خود را به منظور تلاش در راه ترویج چهره حقیقی اسلام و مسلمانان امریکا در شهر سنت لوئیس برگزارمیکنند.
مقامات شورای روابط اسلامی – امریکایی اعلام کردند که راهپیمایی ترویج چهره حقیقی و مثبت اسلام و مسلمانان امریکا با هدف انعکاس صدای مسلمانان امریکا و همچنین موضع قدرتمند و مستحکم آنها در نفی تروریسم و همچنین خشونت به نام دین صورت میگیرد.
شورای روابط اسلامی – امریکایی بزرگترین سازمان حامی حقوق مدنی مسلمانان امریکا است که در سراسر امریکا و کانادا 33 دفتر دارد. این شورا مسئولیت خود را ارتقای درک اسلام، ترویج گفتگو، حمایت از حقوق مدنی و تقویت مسلمانان امریکا توصیف کرده و در این راه به تشکیل ائتلافهایی میپردازد که عدالت و درک دوجانبه را ترویج میکند.
صندوق درآمد اسلامی در کانادا تأسیس شد
صندوق درآمد اسلامی با رعایت قوانین شرع اسلام و اصول سرمایهگذاری اسلامی در تورنتوی کانادا تأسیس شد.
صندوق درآمد فرونتر آلت اوسیس گلوبال این صندوق را راهاندازی کرده و سهامداران خود را مورد حمایت قرار میدهد. این صندوق همچنین در اوراق بهادار بدون دریافت هیچ بهره ای سرمایهگذاری میکند.
مدیر اجرایی صندوق فرونترآلت اوسیس گفت: ما اعتقاد داریم که این صندوق درآمدی برای سرمایه گذاران مسلمان به همراه دارد و فرصتی برای تمام سرمایه گذاران کانادایی به منظور شرکت در این سرمایه گذاری درحال رشد ایجاد میکند.
اصول سرمایهگذاری اسلامی سرمایهگذاری در کمپانیهای امنیتی که محصولات یا خدمات خاصی دارند، ربا و بهره را منع میکنند. این اصول همچنین نیازمند پاک کردن درآمدهایی اند که از راه فعالیتها و اقدامات غیر مشروع و غیر قانونی حاصل میشوند.
رویکرد فرانسویان به مسلمانان مثبت تر از سایر کشورهای غربی است
براساس نتایج تحقیقات فایننشال تایمز ، فرانسه در میان کشورهای غربی با جمعیت مسلمان خود احساس راحتی بیشتری می کند در حالی که مسلمانان بریتانیا در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکا از بیشترین میزان سوء ظن رنج می برند.
پاتریک ویل دانشمند علوم سیاسی در دانشگاه پاریس اظهار داشت: در فرانسه ما با ادغام فرهنگی مناسبی رو به رو هستیم.
طی این نظر سنجی که با 6 هزار و 398 نفر در شش کشور غربی مصاحبه شده این نتیجه دریافت شده که اگر فرزندی خانواده خود را در جریان تصمیم ازدواج با یک مسلمان قرار دهد با مخالفت روبه رو نخواهد شد و بخش عمده ای از جمیعت این کشور دوستان مسلمان دارد. این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که اغلب فرانسوی ها اعتقاد دارند مسلمانان فرانسه قربانی انتقاد و تعصب توجیه نشده هستند.
حدود 6 میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می کنند که این تعداد بزرگترین جامعه اقلیت در اروپا را تشکیل داده اند. این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که بریتانیایی ها مسلمانان را بیش از همتایان اروپایی و حتی آمریکایی خود با دیده ظن و تردید در نظر می گیرند.
نظرسنجی تعاملی هریس اظهار داشته است که بریتانیایی ها مسلمانان را تهدیدی به امنیت ملی تلقی می کنند. جمعیت 2 میلیونی مسلمانان بریتانیا از زمان حملات انفجاری لندن و طرحهای تروریستی ناکام در لندن و گلاسکو در معرض فشار، تعصب و تبعیض بوده اند.
براساس نتایج تحقیقات، 59 درصد مردم بریتانیا تصور می کنند که می توان هم مسلمان بود هم بریتانیایی در شرایطی که این میزان نسبت به فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و یا آمریکا در کمترین سطح خود قرار دارد. 52 درصد بریتانیایی ها انتظار دارند طی 12 ماه آینده یک حمله تررویستی بزرگ در بریتانیا صورت گیرد. اسامه سعید از انجمن مسلمانان بریتانیا نتایج این نظر سنجی را مورد انتقاد قرار داد و آن را به مثابه افروختن آتش اسلام هراسی توصیف کرد.
گزارش فایننشال تایمز مدعی شده که سوء ظن نسبت به مسلمانان به شدت در آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی کاهش یافته است.
شیعیان و سنیان فنلاند گفتگو میکنند
نمایندگان شیعه و سنی مسلمانان در شهر هلسینگی فنلاند هفته آینده به منطور بررسی راههای کاهش تنشهای مذهبی و فرقهای دیدار و گفتگو میکنند.
این دیدار از سوی سازمان غیر انتفاعی مدیریت بحران مستقر در فنلاند و با حمایت رئس جمهور فنلاند برگزار میشود.
این روزنامه فنلاندی به نقل از سازمان مدیریت بحران نوشته است که شخصیتهای برجستهای در این دیدار شرکت می کنند اما به نام شرکت کنندگان، محل وقوع این دیدار و حتی تاریخ دقیق اشاره این نکرده است.
این گزارش همچنین به نقل از وزارت خارجه فنلاند افزوده است که دولت در نظر دارد از این سازمان به منظور برگزاری این دیدار حمایت کند، اما دولت در این گفتگوها حضور نخواهد داشت.
با توجه به توطئه دشمنان اسلام و استفاده آنها از پراکندگیهای مسلمانان هر از چند گاهی توطئههای بین مذهبی میان شیعیان و سنیان به وجود میآیند. اما مسلمانان سراسر جهان با برگزاری نشستها، امضای تفاهم نامه های صلح و گردهماییهای وحدت تلاش میکنند این توطئهها را خنثی کرده و وحدت شیعه و سنی را مورد تأکید قرار دهند.
مخالفت مقامات ایتالیایی با ساخت مسجد
مقامات شهر رم با تغییر کاربری ساختمانی در نزدیکی کلیسای کاتولیک رم و تبدیل آن به مسجدی برای جامعه در حال رشد مسلمانان در پایتخت ایتالیا مخالفت کردند.
در منطقه ای که تعدد قومیتها در آن بیش از سایر مناطق پایتخت به چشم می خورد قرار بود، با تغییراتی در یک ساختمان، مسجدی ساخته شده و از ماه آینده میلادی به بهره برداری برسد .
پلیس شهری مدعی شد که جامعه مسلمانان بنگلالی که کارهای سازمانی این مسجد را انجام داده از مجوز لازم برخوردار نبوده اند.
این مسجد قرار بود در اسکویلاین هیل یکی از هفت تپه باستانی رم افتتاح شود. در این منطقه هفت کلیسای کاتولیک، یک معبد بودائی، یک کنیسه، مرکز مراقبه و یک کلیسای پروتستان چینی وجود دارد اما مسلمانان آن از وجود نیایشگاهی برای اقامه نماز جماعت خود بی بهره هستند .
درحال حاضر یکی از بزرگترین مساجد اروپا در رم وجود دارد که خارج از مرکز شهر و حدود 3 کیلومتری کلیسای باسیلیکای سنت پیتر واقع شده است.
سه مسجد و نمازخانه دیگر در شهر رم واقع شده که اغلب اوقات با ازدحام جمعیت در حال رشد مسلمانان رو به رو می شوند.
یکی از مقامات شهر رم که متصدی سیاستهای قومی این شهر است از افتتاح مسجد جدید حمایت کرد اما گفت: مقامات در حال حاضر با درخواستهایی رو به رو هستند که به 9 سال پیش باز می گردد. در آن میان می توان به ساخت نیایشگاه های بودائیان، هندوها و کلیسای ارتدکسهای رومانیایی اشاره کرد. بنابراین ممکن است کارهای تکمیلی این ساختمان و تبدیل به مسجد اندکی به طول انجامد.
طی هفت سال اخیر در میان مخالفتهای ائتلافهای جناح راستی، تعداد مساجد و همچنین انجمنهای اسلامی ایتالیا افزایش چشمگیری یافته است. سازمان اطلاعات ایتالیا گزارش داده اند که تعداد مساجد و انجمن های اسلامی از 696 نهاد در پایان سال 2006 به 735 نهاد در ماه می امسال رسیده است.
تعداد مسلمانان ایتالیا امروزه از یک میلیون نفر تجاوز کرده و حدود 30 هزار نفر از مسلمانان این کشور را خود ایتالیایی ها تشکیل داده اند، یکی از مشهورترین ایتالیایی هایی که به اسلام روی آورده سفیر سابق ایتالیا درعربستان است.
تصاویر محجبه زنان مسلمان قرقیزستان در گذرنامه
عضو بنیاد عمومی متکلمان قرقیزستان از آزادی زنان مسلمان در انتخاب عکس باحجاب برای گذرنامههایشان خبر داد.
فرونتبیک کیزی عضو بنیاد عمومی متکلمان قرقیزستان گفت: یک کمیسیون بینسازمانی که از مقامات سازمان منابع اطلاعات و تکنولوژی، وزارت دادگستری، وزارت کشور و وزارت امور خارجه تشکیل شده حق زنان مسلمان برای داشتن گذرنامه هایی با عکسهای محجبه را به رسمیت شناخت.
این کمیسیون اوایل سال 2007 به منظور بررسی درخواستی زنان مسلمان برای داشتن عکسهای محجه در گذرنامه تشکیل شد.
زنان مسلمان این کشور که چهار سال است به دنبال به رسمیت شناختن این حق هستند طی درخواستی با 145 هزار نامه این موضوع را طرح کرده وتأکید کردند که اسلام زنان مسلمان را به داشتن پوشش خاص و حجاب دعوت کرده است.
این عضو بنیاد عمومی متکلمان گفت: تصمیم این کمیسیون ماده تازه ای را قوانین گذرنامه افزوده است و طی آن تصریح شده که این قانون برای شهروندانی است که براساس اعتقادات دینی خود نمی توانند بدون روسری در مجامع عمومی ظاهرشوند.
مسلمانان مالزی انتشار تصویر موهن حضرت مسیح را تقبیح کردند
مالزی که اکثریت جعمیت آن را مسلمانان تشکیل داده و یک کشور اسلامی محسوب می شود روزنامه یکی از روزنامه های محلی را به علت انتشار کاریکاتوری از حضرت عیسی مسیح(ع)، یک ماه متوقف و آن را تقبیح کرد.
وزارت امنیت ملی مالزی طی بیانیه ای اعلام کرد : روزنامه ماکال اوسای که به زبان تامیل منتشر می شد شرط دائم رسانه های مکتوب که در سال 1984 تصویب شده را نقض کرد.
به موجب این قانون در کشور مالزی انتشار مقالات یا تصاویری که امنیت، هماهنگی یا اخلاق جامعه را به خطر می اندازد ممنوع است.
انتشار این تصویر اهانت آمیز انتقادهایی را از سوی رهبران مسلمان و مسیحی مالزی به همراه داشت که پس از آن عذرخواهی روزنامه برای انتشار این کاریکاتور صورت گرفت.
عبدالله بداوی، نخست وزیر مالزی نیز انتشار این کاریکاتور را تقبیح کرد و گفت: انتشار چنین تصاویری هماهنگی عمومی را در کشوری که دارای تعدد قومیتها و ادیان است به خطر می اندازد چرا که به سخره گرفتن ادیان ممکن است واکنشهای ناخوشایندی از سوی مؤمنان به دنبال داشته باشد.
کاریکاتورها موهنی که روزنامه یولند پستن در سال 2005 درباره حضرت محمد(ص) منتشر کرده بود جدا از واکنش مسلمانان جهان رو به رو شد، درحالی که مؤمنان اعتقاد دارند به سخره گرفتن شخصیتهای دینی آزادی بیان نبوده و اهانت آمیز تلقی می شود.
60 درصد از جمعیت 26 میلیونی مالزی را مسلمانان تشکیل داده اند و بودائیان، هندوها و مسیحیان حدود 35 درصد جمیعت این کشور را به خود اختصاص داده و باقی جمیعت نیز مردمان بومی محسوب می شوند.