خبرگزاری مهر، گروه استانها: مازندران در جریان انقلاب اسلامی ۸۸ شهید والامقام تقدیم کرد که برخی از آنها دانش آموز بوده است و نام نیک آنها در سربرگ تقویم ایران اسلامی برای همیشه تاریخ میدرخشد.
امروز در بهار آزادی جای شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیش از هرزمانی خالی است، گنجینه خاطرات برخی از این نام آوران در کوچههای شهر باقی است و نامشان ماندگار است. شهید حسینعلی نصیری لمراسکی از جمله شهدای انقلاب مازندران است که در ۵ آذرماه ۵۷ در راهپیمایی شهر گرگان به شهادت رسید. این شهید والامقام در امامزاده احمد روستای لمراسک گلوگاه آرام گرفته است. وی در سال ۱۳۴۰ چشم به دنیا آمد و آذرماه ۵۷ در گرگان به شهادت رسید.
برادر شهید نصیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه این شهید والامقام دوران دانش آموزی را در گرگان تحصیل میکرد، افزود: در این زمان دوران شکوفایی و راهپیمایی انقلابی شروع شده بود و این شهید فعالیتهای خوبی در گرگان و بهشهر داشت.
وی شرکت در راهپیمایی و محافل مذهبی را از جمله ویژگیهای حسینعلی دانست و گفت: وی به اتفاق همسن و سالان و هم محلیها و اعضای خانواده در راهپیمایی و فعالیتهای انقلابی شهرستان شرکت میکردند.
وی به اتفاق همسن و سالان و هم محلیها و اعضای خانواده در راهپیمایی و فعالیتهای انقلابی شهرستان شرکت میکردند
وی نقش خانواده و پدر را در شکل گیری روحیه حسینعلی مؤثر برشمرد و گفت: پدر ما به عنوان خادم حسینیه به عزاداران خدمت میکرد و مادر شهید نیز خادمه سیدالشهدا بود و شهید حسینعلی همیشه گوش به فرمان حضرت امام راحل بودند.
برادر شهید نصیری با عنوان حسینعلی درزمان شهادت ۱۷ سال بیشتر نداشت و از جمله شهدای هنرجو و دانش اموز انقلاب اسلامی بوده است، افزود: از جمله شهدایی بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
وی به خاطره آخرین دیدار با شهید نصیری اشاره و اضافه کرد: در آخرین دیدار خداحافظی با پدر و مادر او را دیدم و میگفت حضرت امام راحل گفتند همه مردم در راهپیمایی علیه طاغوت شرکت کند و در راهپیمایی که به مناسبت شهادت شهدای حرم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در گرگان شرکت کرده بود، به شهادت رسید.
وی زمان شهادت شهید نصیری را روز یکشنبه بیان کرد و گفت: در آن زمان گرگان جزو مازندران به شمار میرود و شهید نصیری در راهپیمایی ۵ آذر گرگان شرکت کرده بود و بسیاری از زخمیها را به بیمارستان منتقل کرده بود و در حال انتقال مجروحان توسط عمال رژیم شاه و اصابت تیرمستقیم ژسه به پهلو به شهادت رسید.
برادر شهید نصیری ادامه داد: پس از شهادت حسینعلی عمال طاغوت به روستای لمراسک آمدند و اعلام کردند شهید نصیری را شبانه دفن کنند و تشییع جنازهای درکار نباشد اما مردم از ابتدای روستا تا امامزاده در تشییع شهید شرکت کرده بودند و حضور مردم از روستاهای اطراف و شهرستانهای دیگر در این مراسم بی نظیر بود.
وی گفت: خون شهید نصیری و دیگر شهدا زمینه شکوفایی و پیروزی انقلاب اسلامی شد و امروز در بهار آزادی جای این شهیدان خالی است.
حجت الاسلام محمد شریفی از علمای روحانی مازندران نیز با بیان اینکه لازم است در دهه فجر حماسهها و خاطرات این ایام برای مردم بازخوانی شود، افزود: در دوران گذشته شرایط رقت باری بر کشور حاکم بود و باید نسل معاصر و جوان که آن زمان را درک نکردند با رخدادهای آن دوران آشنا شوند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه ملت ایران در عرصههای مختلف از جمله سیاسی چشمهای جهان را به خود خیره کرده است، افزود: موقعیت استراتژیکی انقلاب اسلامی در منطقه پیدا کرد و باید این مسائل و نعمتها را بازگویی کنیم.
وی با عنوان اینکه دشمن در تلاش است تا ارزشهای انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را تحریف کند، اظهار داشت: ملت ایران اسلامی برای پیروزی انقلاب جانفشانیهای زیادی کرد و شهدای زیادی تقدیم کرده است.
علیرضا سعدی پور مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تقدیم دو هزار شهید دانش آموزان در جریان انقلاب و دفاع مقدس در استان اظهار داشت: دانش آموزان در جریان شکل گیری انقلاب همواره گوش به فرمان رهبر انقلاب بودند و در حماسههای زیادی نقش آفرینی کردند.
دانش آموزان در جریان شکل گیری انقلاب همواره گوش به فرمان رهبر انقلاب بودند و در حماسههای زیادی نقش آفرینی کردند
وی با عنوان اینکه نقش این دانش آموزان را در حوادث مختلف انقلاب و دفاع مقدس مشاهده میکنیم، افزود: دانش آموزان از جمله اقشاری بودند که پیام حضرت امام راحل را زودتر از دیگران درک کردند و به میدان آمدند.
تشکیل شورای همبستگی در امل، تظاهرات مردم مناطق استان، توقف محمولههای نفت در رؤیا، تظاهرات مردم عباس آباد و پشتیبانی از دولت مردمی از جمله وقایع و روزشمار تاریخ انقلاب مازندران در بهمن ۵۷ بوده است. همچنین اعتراض بازاریان آمل به سخنان بختیار و دولت غیرقانونی او دست به اعتصاب زدند.
بیش از پنج هزار نفر از مردم نور نیز با راهپیمایی خواستار استعفای علی پاشانوری اسفندیاری نماینده نور در مجلس شورای ملی شدند واز دولت بازرگان و شورای انقلاب حمایت کردند، علاوه براین تظاهرات در شهرستان بابلسر تشدید و به شهادت شهروندی منجر شد.