هانیه پیرامی تهیه کننده و کارگردان نمایش رادیویی «ساندی» که در بخش رادیوتئاتر این دوره از جشنواره تئاتر فجر حضور دارد درباره این نمایش رادیویی به خبرنگار مهر گفت: نمایشنامه رادیویی «ساندی» در حوزه فرهنگ و ادبیات مشترک ایران و اقوام افغانستان نوشته شده و داستان آن بر پایه یک حادثه تروریستی در شهر کابل در کشور افغانستان است. این حمله انتحاری در سال ۱۳۹۷ در جلوی مدرسه یک آموزشگاه خصوصی به نام «مهدی موعود (عج)» رخ داد که اکثریت کشته شدگان آن دختران جوان هزاره ای بودند. طالبان مسئولیت این عملیات را به عهده نگرفت و در سال ۱۳۹۸ نیروهای منفور داعش مسئولیت این حمله انتحاری را که با هدف اختلاف افکنی و تحریک اقوام هزاره و پشتون انجام شده بود، پذیرفت.
وی ادامه داد: در این نمایش ۲ دلداده عاشق یکدیگر می شوند که یکی از پشتون و یکی از هزاره است. این ۲ به ادبیات پشتون و هزاره علاقه مند هستند و درست زمانی که به یک یگانگی در این زمینه می رسند ناخواسته و با فریب داعش به عنوان عامل انتحاری کشته می شوند.
پیرامی در ادامه تصریح کرد: این نمایش رادیویی جمعه ۲۲ بهمن ماه در قالب بخش رادیو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر به صحنه می رود. معتقدم جشنواره های بینالمللی فجر در شاخه های مختلف هنری بالاترین سطح رقابت ملی بین هنرمندان هستند و بدون شک راهیابی به این فستیوال علاوه بر اعتبار هنری به لحاظ یادگیری و آشنایی با هنرمندان سایر استان ها نیز ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزیابی آثار توسط هیات داوران نیز که از هنرمندان و اساتید به نام کشور هستند، در ارتقا کیفی برنامه ها بسیار موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه رادیوتئاتر همان گونه که از اسمش بر می آید، ترکیبی است از هنر تئاتر و امکانات و قابلیت های رادیویی، گفت: در رادیو تئاتر، رادیو بر تئاتر ارجحیت دارد. یعنی آنچه می شنویم باید به تنهایی آن قدر مستقل باشد که با حذف بخش های تصویری به خروجی اثر آسیب نرساند. هر رادیوتئاتر با توجه به المان ها، امکانات تصویر و نور که مورد استفاده قرار می دهد، می تواند اجرای منحصر به فردی داشته باشد اما آنچه در رادیوتئاتر اهمیت دارد، برتری رادیو بر تئاتر صحنه است و این را در تمامی آثار ارائه شده از سوی گروه های هنری فعال در این زمینه می توان مشاهده کرد.
این هنرمند بیرجندی در ادامه با اشاره به ظرفیت های استان خراسان جنوبی در بخش رادیو تئاتر بیان کرد: رادیو خراسان جنوبی به نسبت بقیه رادیوهای مراکز یک شبکه تازه تاسیس و جوان است و واحد نمایش آن هم کمتر از یک دهه عمر دارد ولی به یاری خدا، همت هنرمندان و پشتیبانی مدیران خوشبختانه ۲ دوره حضور در جشنواره فجر (سال ۹۸ و سال ۱۴۰۰) و حضور در سومین جشنواره «سردار آسمانی» سال ۱۴۰۰ را در کارنامه دارد و امید است که با تلاش و همت، آموزش و بهره گیری از اساتید موفقیت های بیشتری کسب کند.
پیرامی در پایان اظهار کرد: به عنوان یک علاقه مند به تئاتر و به خصوص رادیوتئاتر از مسئولان جشنواره خواهش می کنم در معرفی و توسعه انواع نمایشها و تداوم آن در طول سال نه فقط در زمان جشنواره تئاتر فجر بلکه برای استفاده و آشنایی عموم مردم بکوشند به خصوص رادیوتئاتر که آشنایی اندکی درباره آن وجود دارد. بدون شک توسعه هنر و فرهنگ جامعه در آگاهی عمومی و توسعه کلی جامعه نقش به سزایی دارد. هنرمندان هم نیازمند توجه و آموزش مداوم هستند. برگزاری دوره های آموزشی به روز توسط اساتید برای استان ها موجب بهبود کیفی و کمی آثار در سالهای آینده خواهد شد.
نمایش رادیویی «ساندی» در بخش رادیو تئاتر جشنواره تئاتر فجر روز جمعه ۲۲ بهمن ماه ساعت ۱۶ در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران اجرا خواهد داشت.