رودبار- «یوسف مرادی منجیلی» یکی از انقلابیون شناخته شده رودباری از حال و هوای این شهر در روز ۲۲ بهمن ۵۷ می گوید.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: به مناسبت دهه مبارک فجر تصمیم گرفتیم با چهره‌های انقلابی شهرهای مختلف استان گیلان که در سال‌های گذشته کمتر از آنها شنیده بودیم گفتگویی انجام دهیم. «حاج یوسف مرادی منجیلی» یکی از این چهره‌ها است با وجود تأثیرات فراوان وی در شکل گیری جریان‌های انقلابی در رودبار کمتر از او شنیده‌ایم.

روز گذشته قسمت اول گفتگو با «حاج یوسف مرادی منجیلی» با عنوان بی پرده با یوسف انقلاب در گیلان / جوانان از محسنات انقلاب بی خبرند در صفحه خبرگزاری مهر استان گیلان منتشر شد و حال ادامه این گفتگو را با هم می‌خوانیم.

*شما به عنوان یک فرد انقلابی، مفهوم انقلاب را برای جوانان امروز چگونه تبیین می‌کنید؟

زمانش فرق می‌کند هر کلامی به جای خودش معنا دارد. انقلاب در هر مرحله‌ای یک معنی می‌دهد. با وجود مبارک انقلاب اسلامی است که آرامش داریم. حضور به موقع مردم در صحنه نشانگر پویایی انقلاب است.

اساسی‌ترین مفهومی که می‌توان از انقلاب استنباط کرد مردمی بودن آن است. انقلاب اسلامی ایران در هر دوره‌ای که باشد، رویکرد مردمی محوری داشته و توسط مردم هدایت می‌شود. ولایت پذیری مردم از دیگر شاخصه‌های مهم انقلاب اسلامی است. مهم‌ترین پیامی که انقلاب ما به دنیا ارسال کرد پیام عدالت و تبعیت از ولایت بود.

*از روز ۲۲ بهمن ۵۷ و ساعات اولیه پیروزی انقلاب چیزی یادتان می‌آید؟

بهمن ماه ۵۷ روزهای طلایی انقلاب اسلامی است. هر چند در این ایام به خاطر خودخواهی، جفا و ظلم و ستم رژیم پهلوی خون افراد بی گناهی ریخته شد اما ثمره خون این شهدا، سبب پیروزی غرورآفرین انقلاب اسلامی شد. انقلابی که به ملت و کشور ما عزت و سربلندی داد. شب ۲۱ بهمن عده‌ای از مبارزان انقلابی زنجان و طارم در منزل بنده حضور پیدا کردند و قرار بر این شد انقلابیون زنجان و طارم فردای آن روز یعنی ۲۲ بهمن به منجیل و رودبار آمده و به جمع انقلابیون شهرستان بپیوندند.

فردای آن روز در صبحی زیبا و دل انگیز، مردم زنجان که قرار بود ساعت ۲ بعدازظهر به جمع راهپیمایان رودبار بپیوندند دو ساعت جلوتر، ساعت ۱۲ وارد شهر منجیل شدند. نوای گوش نواز «خمینی ای امام» هم در شهر می‌پیچید، همه چیز رنگ و بوی پیروزی می‌داد، مردم از هر قشری آمده بودند، شهر منجیل مملو از جمعیت خروشان و انقلابی شده بود، بعد از راهپیمایی در منجیل و اقامه نماز تصمیم بر آن شد به رودبار مرکز شهرستان عزیمت کنیم. وارد رودبار که شدیم در تلاقی انقلابیون زنجان، طارم، منجیل و رودبار، رودخانه‌ای خروشان از مردم انقلابی به جریان افتاد.

در تب و تاب راهپیمایی عظیم بودیم که از رادیو اعلام شد؛ «انقلاب پیروز شد» مردم با شنیدن این خبر مسرت بخش، سر از پا نمی‌شناختند و شور و شعفی تماشایی در بین مردم ایجاد شد. با پیروزی انقلاب اسلامی خون مطهر شهدا، هدایت‌های امام راحل و مجاهدت‌های مبارزین خط امام به ثمر نشست. بدون هیچ اغراقی می‌توان ۲۲ بهمن سال ۵۷ را باید بهار خاطره انگیز و ماندگار انقلاب شکوهمند اسلامی نامید، بهاری که بعد از ۴۳ سال از عمر با برکت آن، هنوز با نشاط و سرزنده است.

*کمیته انقلاب اسلامی در منجیل چگونه تشکیل شد؟

این کمیته با حضور تعداد زیادی از انقلابیون و توسط بنده تشکیل شد و کارش ساماندهی به مشکلات و مسائل پیرامون منطقه بود. بعد از پیروزی انقلاب بنده نامه‌ای خطاب به حضرت امام مبنی برای تعیین خط و مشی کمیته انقلاب نوشتم و بعد از این نامه ظرف کمتر از یک هفته نماینده‌ای از سوی امام به منجیل آمد و در خصوص کمیته انقلاب مباحثی مطرح شد.

* دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه می‌بینید؟

مفهوم و ماهیت انقلاب تغییر نکرده، بلکه تفکرات، تصمیم گیری ها و عقاید تغییر کرده است. در اوایل انقلاب اکثر مردم قانون مدار بودند،

در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی باید بگویم که بدون شک افتخارات، پیشرفت‌ها و برخورداری از امکانات بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی نسبت به دوران پهلوی قابل مقایسه نیست. پیشرفت‌های ایران بعد از انقلاب در زمینه علمی، پزشکی، نظامی، نانو، توسعه شهری، توسعه و پیشرفت روستایی، برخورداری از نعمات آب، گاز، راه و دیگر امکانات در دورترین نقاط و دستاوردهای دیگر کم نظیر بوده است و در ترازوی قیاس نمی گنجد.

اما کاستی‌ها و مشکلاتی در بخش‌هایی وجود دارد که قابل کتمان نیست. آن چیزی که امروز آفت شده ایجاد فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی است در جامعه اسلامی شایسته نیست اینقدر فاصله طبقاتی وجود داشته باشد. فاصله بین دارا و ندار و مسئول و غیر مسئول از آفت‌های انقلاب اسلامی است که باید ریشه کن شود. در دوران پهلوی مردم زندگی نمی‌کردند فقط زنده بودند. شرایط اقتصادی بسیار ضعیف بود، امکانات در اختیار نبود، اگر امکاناتی هم بود برای افرادی خاص و یا برای درباریان بود و مردم عادی در شرایط سخت به سر می‌بردند. در زمان پهلوی کل شهرستان یک خودرو بیشتر وجود نداشت اما اکنون جلوی درب هر خانه‌ای حداقل یک الی دو خودرو پارک است و این نشان دهنده تقویت بنیه اقتصادی مردم است.

به حرمت خون شهدا، آرمان‌های ارزشمند امام راحل و رهبری معظم انقلاب، انتظار می‌رفت در جامعه اسلامی تبعیض و فاصله طبقاتی نباشد اما متأسفانه نه تنها تبعیض، فاصله طبقاتی بلکه ربا و رانت خواری به وضوح در جامعه دیده می‌شود و این موضوع بسیار نگران کننده است. مسائلی نظیر فقر، بی بند و باری های اخلاقی، اختلاس، دزدی، اعتیاد و بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه اسلامی نباید مشاهده شود و یا اگر هم وجود دارد باید بسیار اندک و انگشت شمار باشد.

*چه پیشنهادی برای رفع مشکلات، معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی که مطرح کردید، دارید؟

معتقدم با روش اصلاحی نمی‌توان مشکلات را حل و فصل کرد. عده‌ای شرایطی را به وجود آوردند که کار کردن برای افراد سالم و صالح بسیار سخت شده و افرادی هم سالم و صادقانه کار می‌کنند از گردونه حذف می‌شوند تا زمانی چنین رفتاری حکم فرما باشد مشکلات حل شدنی نیست. به عنوان مثال در بحث برجام و مذاکرات با آمریکا؛ که حضرت آقا بارها و بارها به آقایان توصیه و تذکر دادند که به خنده‌های آمریکا و اروپایی‌ها خوش بین نباشید اما با این وجود افراد روی یک پا ماندند که باید با آمریکا مذاکره کنیم، آخر هم دیدید هیچ نتیجه‌ای جز ذلت نداشت. آمریکایی‌ها در طول تاریخ ثابت کردند که قابل اعتماد نیستند و نبودند اما مسئولین ما فریب لبخندهای پلید دشمن را خوردند و به کدخدا امید بستند و هشت سال زندگی و سرنوشت مردم و کشور را معطل برجام کردند.

در دوران کور رژیم پهلوی هم ایران مقصد و حیات خلوت آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها و دیگر سردمداران اروپایی بود و شاه هم برای خودشیرینی و خوش خدمتی، «بله قربان گوی» آنها شده بود.

*جوانان امروز تا چه اندازه با انقلاب مأنوس هستند؟

نسل امروز با انقلاب غریبه اند چرا که کسی از انقلاب و دستاوردهای آن برای جوانان ما نمی‌گوید. هر کسی که تریبون به دست می‌گیرد بیشتر به فکر تعریف از خود و عملکردش هست و از انقلاب و اتفاقات و آرمان‌های انقلاب صحبت نمی‌کند، جوانان از محسنات انقلاب بی خبرند. آن گونه که دشمن برای تخریب و ضربه زدن به انقلاب و نظام تلاش می‌کند، مسئولان و متولیان ما از دستاوردهای ارزشمند انقلاب چیزی نمی‌گویند و اگر هم می‌گویند سطحی و گذرا است.

اگر می‌بینید که در جامعه افراد دچار تجمل گرایی و اشرافی گری شده‌اند یا بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی مشاهده می‌شود و فاصله طبقاتی موج می‌زند و بسیاری مشکلات و مسائل دیگر به خاطر این است که افراد با فرهنگ ناب انقلاب اسلامی یا فاصله گرفتند و یا ناآشنا هستند.