البرز - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز گفت: سه امامزاده تاریخی و یک محوطه دوران پارینه سنگی در جلسه شورای ملی ثبت آثار، واجد شأن ملی تشخیص داده شدند.

به‌گزارش خبرنگار مهر، فریدون محمدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه شورای ملی ثبت آثار بهمن ماه چهار اثر غیرمنقول تاریخی-فرهنگی استان البرز واجد ثبت در فهرست آثار ملی تشخیص داده شدند.

وی بیان کرد: پناهگاه صخره‌ای سُرهه با دیرینگی پارینه سنگی؛ واقع در شمال روستای سرهه در شهرستان ساوجبلاغ؛ امامزاده اسماعیل روستای زکی آباد و امامزاده بی بی سکینه سنقرآباد با دیرینگی صفوی در شهرستان چهارباغ و بقعه دستکند صخره‌ای امامزاده ابراهیم روستای تکیه سپه سالار در شهرستان کرج واجد شأن ملی تشخیص داده شدند و در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مهدی ارباب نیا معاون میراث‌فرهنگی البرز نیز در این خصوص گفت: پناهگاه صخره‌ای سُرهه در سال ۹۷ با کنجکاوی حمید حریریان باستان شناس البرز شناسایی شد؛ وی که در مسیر دره‌ای که از روستای برغان تا سنج ادامه دارد درحال کوه پیمایی بود که این پناه گاه توجه او را جلب کرد و با حضور در این محوطه متوجه شد که در محل حفاری غیر مجاز تراشه‌های سنگی موسوم به لوآلوآ با دیرینگی پارینه سنگی میانی وجود دارد و با توجه به اهمیت موضوغ در سال ۱۳۹۸ یک فصل کاوش اضطراری در این محوطه انجام شد.

ارباب نیا گفت: بقعه دستکند صخره‌ای امامزاده ابراهیم روستای تکیه سپه سالار در بخش آسار واقع شده و به صورت دستکند صخره‌ای ساخته شده است با توجه به متون و اسناد و نسخ تاریخی و نیز کتیبه‌ای که بر در چوبی امامزاده وجود داشته است؛ این بقعه ارزشمند مربوط به قرون میانی اسلامی است.

معاون میراث‌فرهنگی البرز در ادامه افزود: «بناهای امامزاده اسماعیل روستای زکی آباد و امامزاده بی بی سکینه روستای سنقرآباد با دیرینگی صفوی واجد شأن ملی تشخیص داده شدند.»