خبرگزاری مهر -گروه استانها؛ ذبیح الله اصغری: حذف عوارضی دوم اتوبان تهران ساوه مطالبه ۱۰ ساله مردم رباط کریم و بهارستان است، که همچنان علی رغم وعدههای پی در پی مسئولین در پیچ و خم تصمیمهای مسئولان مربوطه دست به دست میشود.
«عوارضی دوم اتوبان تهران ساوه به دلیل نارضایتی شدید مردم حذف خواهد شد.»، خبری بود که در روز ۱۲ مهر سال ۱۳۹۱ از قول نماینده مردم وقت رباط کریم و بهارستان منتشر شد اما از آن زمان تاکنون هنوز مردم با پیامکهای دریافت عوارض روبهرو میشوند، ۲۵ آبان ۱۳۹۹ هم گزارشی با عنوان «وعده حذف عوارض آزادراه تهران-ساوه ۱۰ ساله شد / گلایهها اوج گرفت» روی خروجی خبرگزاری مهر رفت، تا شاید تلنگری باشد، برای افراد دست اندرکار و شاهد حذف این عوارض باشیم، اما تا زمان نگارش این گزارش خبری از حذف عوارض این آزادراه برای بومیهای بهارستان به ویژه تاکسیها نیست.
از نصب بنر اعتراض آمیز روی تاکسی تا حضور تاکسیرانان در حاشیه آزادراه تهران- ساوه
بیش از دو سال و نیم هم از وعده مجتبی خانجانی، فرماندار وقت بهارستان از دریافت مصوبه حذف عوارضی اول اتوبان تهران- ساوه از کمیته فنی شورای هماهنگی ترافیک استان تهران میگذرد، اما همچنان خبری از حذف عوارض این آزادراه نیستیم.
تا جایی که شاهد نصب بنرهایی خطاب به مسئولان در وزارت راه و دیگر مسئولان اجرایی کشور روی تاکسیهای گلستان با مضامینی مانند «اخذ عوارض جادهای برای تاکسی بومی و شهری خلاف قانون است.» بودیم و هر روز تعداد تاکسیهایی که چنین پیامهایی را به صورت بنر بر روی خودرو خود نصب کرده بودند، بیشتر و بیشتر شد، اما همچنان این پیامها دیده نمیشود.
روز گذشته نیز بیش از ۱۰۰ تاکسی با حضور در کنار عوارضی آزادراه تهران-ساوه نسبت به استمرار دریافت این عوارض از تاکسیهای بومی و شهری گلایه کردند، تا شاید مسئولین که بارها وعده حذف عوارض آزادراه تهران- ساوه را به شهروندان رباط کریم و بهارستان دادهاند، حالا صدای آنها را بشنوند.
یکی از رانندگان تاکسی در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: سالها است، که مردم رباط کریم و بهارستان مجبور هستند، برای عبور چند کیلومتری از این جاده عوارض کل مسیر را بدهند. این پول منصفانه نیست، جریمه تحمیلی آن هم که ظلم روشن است.
وی گفت: از آقای دادستان، نماینده مردم در مجلس و فرماندار بهارستان میخواهیم، لطفاً برای نجات مردم از این باج گیری کاری کنند، تا عوارضی تعطیل یا جابه جا شود، تاکی وزارت راه میخواهد دست توی جیب این مردم بکند.
از همان ابتدا مخالف راه اندازی این عوارضی بودم
نماینده مردم شهرستانهای بهارستان و رباط کریم در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص حذف عوارضی آزادراه تهران- ساوه گفت: کار مجلس شورای اسلامی قانون گذاری و نظارت بر حُسن اجرای قانون است، البته مردم توقعهایی از نماینده خود به عنوان مثال برای آب شُرب، بیمارستان، مدرسه، حمل و نقل، خیابان، فضای سبز و فضای ورزشی از نماینده خود در مجلس دارند.
حجت الاسلام حسن نوروزی گفت: در خصوص عوارضی نیز باید بگویم، این عوارضی ۳۰ سال قبل با بودجه یکی از بانکها ساخته شده و قرار بود، تا ۲۰ سال عوارض را دریافت کرده و سپس آن را به وزارت راه و شهرسازی تحویل دهد، این ۲۰ سال تمام شده و پس از آن سه سال عوارض دریافت نشد.
وی افزود: پس از آن در زمان تصدی آقای اسلامی بر وزارت راه و شهرسازی، وی معتقد بود، که باید عوارض در این آزادراه اخذ شود و مجدداً راه اندازی شد، بنده از همان ابتدا مخالف راه اندازی این عوارضی بودم، چون مردم معترض بودند، آقای مهندس اسلامی میگفتند، ما کی جریمه را گرفتیم، نظر وی این بود، که جریمه اعمال میشود، اما نمیگیریم.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی گفت: اخیراً نیز بسیاری از تاکسیرانان برای بنده پیامک ارسال کرده و ناراضی بودند، من نیز پس از آن در وزارت راه و شهرسازی جلسهای برای کمربندی جنوب شهرستان داشتم، مطرح کردم، باز هم پیگیری خواهم کرد، انتظار ما از دولت مردمی و انقلابی سیزدهم تقاضا دارم، که این عوارضی را حذف کنند، حالا دولت قبل اصرار بر دریافت این عوارضی داشتند.
مطالبه تاکسیرانان را از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیری جدی میکنیم
فرماندار بهارستان نیز در بین رانندگان منتقد به دریافت این عوارضی حضور پیدا کرد و وعده پیگیری برای حذف عوارضی آزادراه تهران- ساوه را داد، وی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: دیروز شاهد گلایه رانندگان در خصوص دریافت چندین عوارض در مسیر آزادراه تهران- ساوه بودیم.
عبدالله نوحی افزود: و در این خصوص بعد از ظهر یکشنبه جلسهای با حضور نمایندگان تاکسیرانان شهرهای مجاور مسیر آزاد راه تهران - ساوه و دادستان رباطکریم برگزار شد، تا مطالبات آنها شنیده و مورد رسیدگی قرار گیرد، مسؤلین شهرستان پیگیر مشکلات آنها هستند و در این خصوص با تشکیل جلسه، قول همکاری و پیگیری مطالبات آنها را دادند.
وی ادامه داد: در این جلسه آقای نوروزی، مدیرکل حمل و نقل جادهای استان تهران نیز حضور داشت و نمایندگان تاکسیرانان مشکلات خود به ویژه پرداخت عوارض آزادراهی را مطرح کردند.
فرماندار بهارستان با بیان اینکه نهادی که میبایست، این مشکل را برای تاکسیرانان رفع کند، وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پیگیریهای ما از طریق این وزارتخانه جدی تر دنبال خواهد شد و امیدواریم اخبار خوبی برای این قشر زحمتکش داشته باشیم.
طی سالهای اخیر انتقادهای زیادی نسبت به عوارضی اتوبان تهران- ساوه در رسانهها منتشر شده است، اما هنوز کسی فریاد مردم مظلوم رباط کریم و بهارستان را نشنیده است.