رئیس قوه قضائیه نقش شهید بهشتی را در تدوین قانون اساسی بسیار ارزنده دانست و گفت : بهشتی نه تنها معمار قوه قضائیه بلکه معمار کل قانون اساسی بود که با ذهنی قوی و منسجم به تاسیس اصول نظام مدیریتی کلان اسلامی پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمود هاشمی شاهرودی عصر امروز در مراسم اختتامیه جشنواره فکری تابستانه جای پا و در یادمان شهید مظلوم آیت الله بهشتی ضمن گرامیداشت هفته دولت و با بیان ویژگی های رفتاری این شهید بزرگ گفت: دوران تحصیل دکتر بهشتی ، دوران طلایی حوزه علمیه قم بوده است و اساتید بزرگی چون امام (ره) و علامه طباطبایی در آن حضور داشتند و ایشان از آنها بسیاری از علوم را آموخت و با استعداد فراوانی که داشت در علوم مختلف امروز نیز کسب علم کرده و توانست بر نقاط قوت و ضعف اندیشه های امروز تسلط پیدا کند .

هاشمی شاهرودی تصریح کرد : بهشتی به دلیل قدرت تحلیل ، بینش اجتماعی و سیاسی دقیق و تجربیات زیادی که از ملاقاتها با سفرهای مختلف داخلی وخارجی به دست آورده بود ، افکار تشکیلاتی دقیق و عمیقی نیز پیدا کرده و همچنین از افکار بسیاری از همراهان و اطرافیان خود نیز کسب علم کرد.

وی افزود : در میان بزرگان کمتر کسی است که افکار تشکیلاتی چنین دقیقی داشته باشد چرا که وی مهندسی و معماری خاص خود را داشت و به همین علت در هر حیطه ای که وارد می شد ، نظم و تشکیلاتی بودن و مهندسی علمی و منطقی آن بخش و چگونگی معماری کردن و بنا کردن آن را می دانست .

هاشمی گفت : اگر امثال بهشتی و همکاران وی در در دوران پیروزی انقلاب حضور نداشتند انقلاب به راحتی نمی توانست بنیان خود را بنا و آن را مستحکم کند .

هاشمی شاهرودی در ادامه اظهار کرد : نقش شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی که مبنی و منشور انقلاب اسلامی است ، نقش بسیار ارزنده و مهمی بود و او را می توان معمار قوه قضائیه و معمار کل قانون اساسی دانست که با ذهنی قوی و با تاسیس اصول نظام مدیریتی کلان اسلامی هم در عرصه پیچیده روابط امروز جهان عرض اندام کند و هم با اصول افکار ، تعالیم و معارف بلند اسلامی تطبیق دهد .

وی افزود : بحث ها ، نظرات و پیشنهادات شهید بهشتی در مجلس خبرگان نشان دهنده قدرت بینانگذاری و ذهن تشکیلاتی او بود.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: هم اکنون نیز باید از افکار بهشتی و امثال او و اظهار نظرات وی استفاده کنیم هر چند که دستگاه های فرهنگی ، علمی و قانونی کمتر بر روی این بخش کار کرده اند .

وی در ادامه اظهار کرد : از امتیازات مهم فکری بهشتی این بود که افکارش جنبه نظری محض نداشت و مسائلی را که می توانست در زندگی نقش آفرین بوده و کارایی اجتماعی و عملی داشته باشد را مطرح می کرد .

هاشمی شاهرودی با بیان اینکه بهشتی خدمتگزاری و رفتار زاهدانه و عالمانه را در کنار شناخت مسائل فقهی و اسلامی داشت ، گفت : بهشتی انسانی شجاعی بود که توانست در برابر سیل عظیمی از تهاجمات و دشمنی ها ، سرسختانه ایستادگی کرده و لحظه ای تعلل و تزلزل پیدا نکند .

به گفته شاهرودی، بهشتی دارای شخصیتی ممتاز در همه ابعاد و حتی در سیر و سلوک بود که اثرات معماری ایشان را در جای جای نظام مقدس اسلامی می توان دید و باید راه او را دنبال کرد.

وی افزود : راهکار بهره برداری بیشتر از افکار این سرمایه های کم نظیر تاریخ معاصر، علاوه بر زنده نگه داشتن و احترام به این افراد جلوه دادن ابعاد گوناگون فکری آنان است که باید به مردم داخل و خارج از کشور نشان داده شود.

رئیس قوه قضائیه افزود : افکار دانشمندانی نظیر بهشتی مانند افکار ائمه می ماند که همیشه زنده هستند و باید در جامعه مطرح شوند و برای این کار باید برنامه ریزی گسترده ای صورت گیرد .

بر اساس این گزارش ، در پایان این مراسم به 4 نفر از اساتید برگزیده جشنواره فکری تابستانه جای پا ، جوایزی تعلق گرفت .