احمد حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توسعه فضای سبز شهری اراک و مقابله با آلودگی هوا اظهار کرد: احداث کمربند سبز و نوارجنگلی در اطراف اراک و مجموعه جنگل چقا در راستای جلوگیری از ورود ریزگردها از کویر میقان به داخل شهر و همچنین کاشت نهال در دره گردو، منطقه سیبک و پردیس کوهستان از جمله مناطقی است که جهت جلوگیری و کاهش آلودگی هوا و ورود ریزگردها به شهر اراک احداث شده و سرانه فضای سبز اراک در سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۶.۸۳ مترمربع به ازای هر نفر است.
وی در ادامه گفت: گونههای گیاهی اطراف اراک با توجه به تنشهای محیطی، افزایش دمای زمین و خشکسالیهای به وجود آمده انتخاب میشود و از همین رو از گونههای مقاوم به خشکی و سازگار با شرایط آب و هوایی اراک نظیر زبان گنجشک، نارون، سنجد، توت استفاده شده است و همچنین از دیگر گونهها ی استفاده شده در شهر میتوان به درختچههایی نظیر زالزالک، بادام کوهی، ارغوان، ارژن، زرشک اشاره کرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک افزود: اجرای پروژه ممیزی املاک، معابر، ساخت و نصب پلاکهای آبی با هدف تدقیق آدرس دهی و آدرس یابی، رفع اشتباهات در تحویل مراسلات، کاهش هزینهها و اتلاف وقت، سهولت در کار دستگاههای خدمات رسان و کمک به تکمیل پروژه ملی GNAF انجام شده است.
حسنی با تاکید بر اهمیت ایجاد فضای بازی ایمن برای کودکان تصریح کرد: استانداردسازی وسایل بازی کودکان در راستای ایجاد امنیت و سلامت آنها در هنگام بازی، یکی از مهمترین برنامههای سازمان محسوب میشود به همین جهت نصب وسایل بازی استاندارد و کف پوش نمودن بوستانهای سالمند، شاخسار، آویشن، زنبق، احسان، جنت، کودک، علم الهدی، معلم، رنگین کمان، بهاران، اندیشه و امین در سال ۱۴۰۰ انجام گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به توسعه روشنایی بوستانهای شهر اراک اظهار کرد: در این میان میتوان به توسعه روشنایی بوستانهای خیبر، شهید باهنر، معلم، الهیه، فاطمیه، امین، فتح، سلامت، فردوس، میلاد نور، یاسمین، غدیر ۱ و ۲، دفاع مقدس، لاله، جنگل پردیس و جنگل بلوار شهدای دولت در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک بیان کرد: احداث زمین بازی و نصب تجهیزات ورزشی در پارکهای شهر اراک در این میان میتوان به احداث زمین بازی در بوستانهای شقایق، خیبر، غدیر، معلم، لاله فیجان، گلبرگ، آزادی، فتح کوی امام علی (ع) و… همچنین نصب وسایل بازی و تجهیزات ورزشی در بوستانهای امیر کبیر، ولایت، حافظیه، مسافر، الهیه، یاسمین، گلزار و… در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
حسنی در زمینه مقابله با جرم خیزی در پارکها تاکید کرد: این سازمان به منظور رفع جرم خیز بودن فضای پارکها تا جایی که در حیطه اختیارات این سازمان بوده اقدام کرده که روشنایی کامل پارکها، نصب موانع بتنی و آهنی و همچنین الگوی کاشت مناسب درختکاری در اراک از آن جمله است. البته به منظور حذف آسیبهای اجتماعی موجود در پارکها همکاری سایر ارگانها از جمله اداره بهزیستی شهرستان اراک، نیروی انتظامی و … لازم و ضروری است.
وی با اشاره به اقدامات عمرانی این سازمان افزود: مرمت و بهسازی بوستانهای شهر و عملیات عمرانی در پارکها در حال انجام است که از آن جمله میتوان انجام عملیات عمرانی در بوستانهای دانشجو، شهید باهنر، بوستان شقایق، بوستان الهیه، بوستان ولایت، بوستان غدیر، بوستان حافظیه، توسکا، مسافر، گلبرگ و سنگ فرش نمودن معابر پارکها را در سال ۱۴۰۰ نام برد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک در ادامه با اشاره به راه اندازی مجدد آب نماهای شهر پس از وقفهای طولانی مدت، گفت: در حال حاضر تمامی آب نماهای سطح شهر به صورت صد در صد فعال هستند.
حسنی در ادامه بیان کرد: به منظور حفظ و توسعه فضای سبز شهری و با هدف بهینه سازی مصرف آب و صرفه جویی در هزینههای جاری لوله گذاری آب فضای سبز در مناطق پنجگانه انجام شده است و تأثیر بسزایی در راندمان آب فضای سبز اراک داشته است.
وی با اشاره به بودجه سازمان تصریح کرد: سازمان هر ساله با توجه به بودجه تخصیص داده شده در این حوزه نسبت به ایجاد و توسعه فضای سبز شهری اقدام کرده است. در صورتی که زمینی با کاربری فضای سبز که در تملک شهرداریهای مناطق است در اختیار این سازمان قرار گیرد به شرط تخصیص بودجه لازم اقدامات مورد نیاز را به جهت ایجاد فضای سبز مناسب در آن مکان خواهد کرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک در رابطه با احداث فضای سبز تقاطعهای غیر همسطح سطح شهر اظهار کرد: که در این میان میتوان به ایجاد فضای سبز در تقاطعهای غیر همسطح آزادگان، شهید صیدی، شهید کاوه نبیری و مقاومت اشاره کرد.
حسنی در ادامه گفت: احداث مسیر دوچرخه در پارکهای سطح شهر که در این میان میتوان به احداث مسیر دوچرخه در بوستانهای پیروزی، امیر کبیر، شقایق، معلم، دانشجو، بلوار مهارت، امیر کبیر، بلوار ورزش، شهدای گمنام، آزادی، خیابان شهید دریانوش و جنگل پردیس اشاره کرد.
وی با اشاره به انجام نورپردازی در اراک بیان کرد: نورپردازی تقاطعهای غیر همسطح کلانشهر اراک با هدف زیباسازی منظر شهری و ارتقای فضای بصری شهر اراک صورت گرفت که میتوان از نورپردازی تقاطعهای غیر همسطح امام حسن (ع)، شهید کاوه نبیری، بیمارستان امام خمینی (ره) و آزادگان، میدان انقلاب و میدان مقاومت توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در سال ۱۴۰۰ یاد کرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک در پایان برخی اقدامات دیگر این سازمان را نورپردازی پیاده راه امیرکبیر، بلوار قدس و ساخت تونل نوری در پارک ملت نصب المانهای ثابت و موقت، احداث ایستگاه مکث، اجرای نقاشی دیواری در مناطق مختلف شهری، بهبود مبلمان شهری و رسیدگی و به روز کردن آن، آذین بندی شهر در مناسبتهای مختلف، هرس و سم پاشی درختان و فضای سبز، نصب تابلوهای بلواری، میدانی، پرچمی و پلاکی در معابر و میادین شهری عنوان کرد.