ساری - سایه امیکرون بیش از هر زمان دیگر در مازندران سنگین و رنگ اکثر شهرهای استان قرمز شد، با این حال واکسن‌گریزها آزادانه ویروس پراکنی می‌کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: علاو بر اینکه کمتر از نیمی از جمعیت بالای ۱۸ سال مازندران دوز سوم واکسن را تزریق کردند، هنوز ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت دوزهای اول را دریافت نکردند و بهانه تراشی می‌کنند.

واکسن گریزی از یک سو، بی توجهی و عادی انگاری از سوی دیگر موج امیکرون را در مازندران سنگین‌تر کرد و میزان بستری‌ها در حال هزارتایی شدن است. هم اکنون وضعیت ۱۷ شهرستان قرمز، سه شهرستان نارنجی و دو شهرستان زرد است. مصطفی جوانیان دانشیار بیماری‌های عفوی و معاون بهداشتی علوم پزشکی بابل با اشاره به رشد درگیری بیماری امیکرون اظهار داشت: سرایت پذیری این ویروس به پنج برابر سویه های قبلی رسید و این ویروس به راحتی منتقل می‌شود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه در سویه جدید حتی افراد مبتلای بدون علامت نیز قادر هستند این بیماری را به دیگران منتقل کنند، بر لزوم پرهیز از تجمع‌های خانوادگی و جشن‌ها تاکید کرد و افزود: همچنین اگر قرار است جشن برپا شود باید ضمن رعایت فاصله‌ها، در فضای باز برگزار کرد.

وی گفت: افراد بدون علامت به دلیل آنکه ممکن است ناقل بیماری باشند باید از ماسک استفاده کنند زیرا اکنون جمعیت زیادی در معرض ابتلای به این بیماری قرار دارد.

جوانیان با اظهار اینکه ۴۰ تا ۶۰ درصد افراد مبتلا به امیکرون فاقد علامت هستند، افزود: گلودرد و سرفه خفیف از جمله علائم بیماری است و برخی‌ها نیز این علائم را ندارند.

۷۰ درصد بستری شدگان واکسن نزده هستند

معاون بهداشتی علوم پزشکی بابل هم واکسیناسیون را در خفیف‌تر شدن علائم بیماری امیکرون مؤثر دانست و افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد افرادی که در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، افرادی هستند که واکسن نزدند.

وی با اشاره به جمعیت ۵۴۰ هزار نفری بابل گفت: از این تعداد حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر واکسن نزدند که ۷۰ درصد بستری‌ها را این افراد تشکیل می‌دهند.

وی درباره وضعیت واکسیناسیون با تاکید بر تزریق واکسن دوز سوم از مردم خواست تا نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند و گفت: هنوز زمان پایان اعلام کرونا ویروس نیست و همچنان باید رعایت شیوه نامه اقدام کرد زیرا کرونا ویروس جهش پذیر است زیرا در امیکرون ۳۲ جهش رخ داده است.

جوانیان یادآور شد: عادی انگاری سبب پرخطرتر شدن کرونا ویروس می‌شود و تا حد امکان باید از چرخه ویروس جلوگیری کنیم و باید واکسیناسیون جهانی برای مهار این بیماری صورت گیرد.

معاون بهداشتی علوم پزشکی بابل با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه داد: احتمال دارد با توجه به جهش‌های صورت گرفته، این ویروس واکسن گریز باشد و برای ایمن نگهداشتن خود باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنیم زیرا همانگونه که جهش وجود دارد احتمال تزریق واکسن دوزهای بعدی نیز وجود دارد.

دانش آموزان بر سر دوراهی، رفتن یا ماندن در خانه

چند هفته‌ای از تعطیلی و غیرحضوری شدن بیشتر مدارس مازندران می‌گذرد و زمزمه‌های بازگشایی مدارس، خانواده‌ها و اولیای دانش آموزان را نگران کرده است، در این باره معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه مدیران شهرستان درباره بازگشایی مدارس بر اساس مقتضیات و شرایط کرونایی تصمیم‌گیری می‌کنند، افزود: با توجه به شرایط کرونایی تصمیم‌گیری درباره حضوری و یا مجازی بودن مدارس به عهده مدیران آموزش و پرورش است.

سهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مدارس روستایی استان با دانش آموزان زیر ۱۵ نفر و مدارس زیر ۵۰ و ۷۰ نفر به صورت حضوری خواهند بود، گفت: تصمیم‌گیری در زمینه حضوری شدن مدارس به مدیران واگذار شده است.

طولانی شدن روند تعطیلی مدارس اثرات نامطلوب آموزشی را روی دانش آموزان گذاشته است و افت تحصیلی، کم تحرکی و چاقی از مهمترین پیامدهای کرونا به شمار می‌رود. در حالی که کش‌وقوس بر سر حضوری و یا مجازی بودن آموزش‌های دانش آموزان بین خانواده‌ها و نظام آموزشی وجود دارد، اما آنچه که نباید نادیده گرفت اینکه کرونا، تبعات زیانباری را برای قشر دانش‌آموز در پی داشته است.

نگرانی خانواده‌ها از سلامت دانش آموزان در حالی مطرح می‌شود که متولیان آموزشی تاکید می‌کنند تمامی شرایط برای حضور ایمن دانش آموزان در مدارس و کلاس‌های درس فراهم است. صفی اله درویش مدیر آموزش و پرورش نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه واقعیت این است که دل ما برای دانش آموزان و دیدن شور و نشاط آنها در فضای مدرسه تنگ شده است، گفت: کرونا ضربه زیادی به نظام آموزشی وارد کرده است.

وی با بیان اینکه هرچند تحصیل در فضای مجازی ادامه دارد، تصریح کرد: پایش ها نشان می‌دهد که شاهد افت آموزشی بین دانش آموزان هستیم و از سوی دیگر کم تحرکی و چاقی آنان را تهدید می‌کنند.

وی ادامه داد: با آنکه طبق پروتکل‌های جهانی و ملی هر دانش‌آموز یک متر فاصله و یک ماسک مدنظر است اما در شهرستان هر دانش‌آموز دو متر فاصله و دو ماسک را در دستور کار داریم و از سوی دیگر با شیفتی کردن و گروه بندی دانش آموزان می‌توان دغدغه و نگرانی خانواده‌ها را پایان داد.

با آنکه شش موج کرونا خانوارهای زیادی را داغدار و درگیری کرونا کرد اما همچنان ساده انگاری و بی توجهی به پروتکل‌ها ادامه دارد و برخی‌ها تصویر می‌کنند کرونا برای دیگران است و خود از بیماری ایمن خواهند بود.