وزیر خارجه آلمان در حالی از اهمیت فعالیت OSCE در اوکراین سخن گفت که طبق هشدار بسیاری از کارشناسان، خروج ناظران غربی می تواند مقدمه آغاز اقدامات تحریک آمیز در منطقه دونتسک باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان می گوید هیئت نظارت ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) نقشی مهم در تنش زدایی از بحران اوکراین دارد و باید بدون وقفه، توانایی ادامه کار خود را داشته باشد.

وی در این باره افزود: اکنون بیش از همیشه، این هیئت به عنوان چشم و گوش جامعه بین الملل، نقش کلیدی را در تنش زدایی ایفا می کند و باید بابت تداوم بی وقفه مأموریت آن اطمینان حاصل کنیم.

دیروز یکشنبه، شماری از اعضای این پیمان از جمله آمریکا و انگلیس از تصمیم برای خروج ناظران خود از اوکراین خبر دادند- اقدامی که با انتقاد ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه همراه بود.

درحالی که «هلگا اشمید» دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا از تلاش برای تداوم مأموریت ناظران اتحادیه اروپا خبر می دهد، «دنیس پوشیلین» رئیس جمهوری خودخوانده منطقه دونتسک، می گوید خروج ناظران آمریکایی گواهی بر آمادگی نیروهای غرب گرا برای انجام اقدامات تحریک آمیز است.

در توضیح این فرضیه باید گفت ادعاهایی مطرح است مبنی بر اینکه آمریکا و شرکایش قصد دارند با صحنه سازی در منطقه دونتسک، جرقه جنگ را روشن و در نهایت نیروهای روسیه و اوکراین را به تقابل جویی با یکدیگر وادار کنند.

مردم دونتسک تمایلات روس گرایانه دارند حال آنکه مسکو اگرچه از جدایی طلبی شان حمایت نمی کند اما درباره هرگونه اقدام نظامی علیه آنها هشدار داده است.

اکنون کارشناسان می گویند خروج ناظران غربی از این منطقه تحت مناقشه می تواند نشانه ای باشد مبنی بر آغاز اقدامات تحریک آمیزی که مسلماً عواقب خوشایندی در پی نخواهد داشت.