به گزارش خبرنگار مهر، جلال محمود زاده پیش از ظهر دوشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی آذربایجان غربی با حضور وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در قالب طرح ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار بود به ازای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در بخش آب کشاورزی صرفه جویی شود که این طرح درست اجرا نشد.
وی با بیان اینکه طبق مصوبه ستاد احیای دریاچه به ازای تبدیل هر هکتار اراضی از روش آبیاری سنتی به آبیاری تحت فشار ۸ درصد مصرف آب آن بخش کاهش مییابد، تصریح کرد: در مدت ۵ سال اخیر نزدیک ۵۰ درصد آب کشاورزی منطقه کاهش یافته بدون اینکه آبیاری نوین چشمگیری در استان انجام شود.
محمودزاده با اشاره به اینکه هم اکنون یک هزار و ۵۰۰ پرونده آبیاری تحت فشار در استان تشکیل شده که به دلیل عدم صدور مجوز راکد باقی ماندهاند، گفت: میزان آب مورد نیاز مهاباد ۱۵۰ میلیون مترمکعب در سال است به بهانه اجرای صرفه جویی آب این میزان به ۸۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته بدون اینکه طرح آبیاری تحت فشار اجرا شود.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی همچنین از حذف یکباره ارز ترجیحی انتقاد کرد و گفت: حذف یکباره ارز ترجیحی مصیبت بار بوده و موجب گرانی میشود بنابراین حذف ارز ترجیحی باید با برنامه ریزی انجام شود.
وی با اشاره به عودت برخی محصولات کشاورزی کشور از کشورهای هدف صادرات یاد آور شد: هیچکدام از محصولات صادراتی کشور بی کیفیت نبوده و این کار توسط همسایگان کشور در جهت جایگزین کردن محصولات کشاورزی خود انجام گرفت که باید با این حرکت برخورد شود.
محمود زاده خاطرنشان کرد: به دلیل بروکراسی پیچیده بانکهای استان، کارخانه جات و زنجیرههای تولید، سرمایههای خود را به بانکهای پایتخت انتقال دادهاند که این یک خلأ در استان است که باید رسیدگی شود.