به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، در این مطالعه جدید منتشر شده توسط محققان دانشگاه ایالتی آیووا، شرکتکنندگانی که پس از تزریق یک ساعت و نیم با دوچرخه ثابت دوچرخهسواری کردند یا پیادهروی سریع انجام دادند در مقایسه با شرکتکنندگانی که نشستند یا به برنامه روزانه خود ادامه دادند، در چهار هفته بعد از تزریق واکسن، آنتیبادیهای بیشتری تولید کردند.
محققان بعد از آزمایش این تجربه بر روی موشها به نتایج مشابهی دست یافتند.
آنتی بادیها اساساً خط دفاعی بدن در برابر ویروسها، باکتریها، قارچها و انگلها هستند. واکسنها به سیستم ایمنی کمک میکنند تا یاد بگیرد که چگونه موجود خارجی را شناسایی کند و با تقویت سیستم دفاعی بدن، از جمله افزایش آنتی بادیها، واکنش نشان دهد.
«ماریان کوهوت»، محقق ارشد و پرفسور حرکت شناسی، گفت: «نتایج اولیه ما اولین نتایجی است که نشان میدهد زمان مشخصی میتواند پاسخ آنتی بادی بدن به واکسن کووید ۱۹ و واکسن آنفلوانزا را افزایش دهد.»
محققان گفتند که یافتههای این مطالعه میتواند به طور مستقیم برای افرادی با طیف وسیعی از سطوح تناسب اندام مفید باشد. نزدیک به نیمی از شرکت کنندگان در این آزمایش در گروه دارای اضافه وزن یا چاق قرار داشتند. در طول ۹۰ دقیقه ورزش، آنها بر روی حفظ سرعتی تمرکز کردند که ضربان قلب آنها را در حدود ۱۲۰-۱۴۰ ضربه در دقیقه نگه میدارد.
در این مطالعه، محققان همچنین آزمایش کردند که آیا شرکتکنندگان میتوانند تنها با ۴۵ دقیقه ورزش همان افزایش در آنتیبادیها را داشته باشند.
آنها دریافتند که تمرین کوتاهتر سطح آنتی بادی شرکت کنندگان را افزایش نمیدهد.
کوهات در مورد اینکه چرا ورزش طولانی مدت و با شدت خفیف تا متوسط میتواند پاسخ ایمنی بدن را بهبود بخشد، گفت: «ممکن است دلایل متعددی در این زمینه وجود داشته باشد. ورزش باعث افزایش جریان خون و لنف میشود که به گردش سلولهای ایمنی کمک میکند. همانطور که این سلولها در بدن حرکت میکنند، احتمال بیشتری وجود دارد که موجودات خارجی را تشخیص دهند.»
دادههای آزمایش بر روی موشها هم نشان میدهد که نوعی پروتئین (یعنی اینترفرون آلفا) که در حین ورزش تولید میشود به تولید آنتیبادیهای اختصاصی ویروس و سلولهای T کمک میکند.
وی تاکید میکند: «اما تحقیقات بیشتری برای پاسخ به چرایی و چگونگی آن مورد نیاز است. تغییرات زیادی در هنگام ورزش رخ میدهد- متابولیک، بیوشیمیایی، عصبی غدد درون ریز، گردش خون. بنابراین، احتمالاً ترکیبی از عوامل وجود دارد که به پاسخ آنتی بادی کمک میکند.»