علمای مذاهب اسلامی پاکستان در همایش «نهج البلاغه و منهج الولایه»، شخصیت امام علی (ع) را عامل اتحاد بین مسلمانان دانسته و پیروی از زندگی اهل بیت (ع) را در تشکیل امت واحده اسلامی مؤثر خواندند.

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سیزدهم ماه رجب و ولادت امیر المؤمنان حضرت امام علی (ع) و همزمانی آن با دوازدهمین سالروز تأسیس حوزه علمیه عروة الوثقی در لاهور، همایش بزرگی با عنوان «نهج‌البلاغه و منهج الولایه» با حضور شخصیت‌های فرهنگی و دیپلمات‌های ایرانی برگزار و سخنرانان بر پیروی از سیره علوی برای غلبه بر چالش‌های مشترک و حرکت در مسیر یکپارچگی جهان اسلام تأکید کردند.

در این همایش محمدرضا ناظری؛ سرکنسول و جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ به همراه دیگر دیپلمات‌ها به نمایندگی از کشورمان در این مراسم باشکوه و وحدت آفرین شرکت کردند.

در این گردهمایی بزرگ شخصیت‌های مطرح مذهبی از جمله سید جواد نقوی؛ رئیس جنبش بیداری امت مصطفی (ص)، حسین محی الدین قادری؛ رئیس منهاج القرآن، سید طاهر رضا بخاری؛ مدیر کل وزارت اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب، علامه امین شهیدی؛ رئیس امت واحده پاکستان، مفتی راغب نعیمی، رئیس حوزه علمیه نعیمیه، لیاقت بلوچ؛ معاون جماعت اسلامی، پیر خواجه معین الدین محبوب کوریجه، عثمان شاه راشد، پیر سید محمد حبیب عرفانی، پیر غلام رسول اویسی، سید هارون علی گیلانی، پروفسور ظفر الله شفیق و دکتر فرید پراچه از شخصیت‌های اهل سنت در این همایش حضور داشتند.

سخنرانان در این کنفرانس شخصیت امام علی (ع) را عامل اتحاد بین مسلمانان دانسته و پیروی از زندگی اهل بیت (ع) را در تشکیل امت واحده اسلامی مؤثر دانستند.

همچنین در این همایش، وحدت جهان اسلام و نقش امیرالمومنین (ع) در وحدت و برقراری عدالت در جامعه به عنوان محور اصلی مورد تاکید علما و سخنرانان قرار گرفت.

«مفتی راغب نعیمی» رئیس جامعه نعیمیه در لاهور، «لیاقت بلوچ» نایب رئیس حزب جماعت اسلامی و علامه «محمدامین شهیدی» رئیس گروه امت واحده نیز طی سخنانی بر لزوم همبستگی جهان اسلام و برداشتن گام‌های سازنده و عملی در مسیر همگرایی مسلمانان تاکید کردند.

حجت الاسلام «سید جواد نقوی» رئیس حوزه عروه‌الوثقی و سرپرست جنبش بیداری امت مصطفی (ص) طی سخنرانی در این مراسم گفت: راه کمال و هدایت بشریت در گروی پیروی از فرامین الهی است و پروردگار جهان اهل بیت علیهم السلام را وسیله‌ای برای ارتباط بین بنده و مخلوق قرار داده است.

وی افزود: تفسیر قرآن، عدالت و تقوا را باید در سیرت و منویات امام علی (ع) جستجو کرد، شخصیتی نورانی که رهبران و پیشوایان از نسل پاکش سرچشمه گرفتند.

علامه سید جواد نقوی؛ رئیس حوزه علمیه عروه‌الوثقی حاکمان ناکارآمد را دلیل وضعیت کنونی جهان اسلام عنوان کرد و گفت: نهج‌البلاغه برای امت اسلامی منبع حکمت و دانش است، به نحوی که بسیاری از راه حل های مشکلات امت اسلام را می‌توان در آن یافت.

وی با بیان اینکه جوامع امروز اسلامی درگیری رسم و رسومات باطل شده‌اند افزود: نجات پاکستان در گرو پیروی از نهج‌البلاغه است. این کتاب مسلمانان را از گمراهی و جهالت نجات می‌دهد و باعث رهایی ما از بند غلامی و وابستگی به دیگر قدرت‌ها می‌شود.

رئیس عروه‌الوثقی در ادامه افزود: نهج‌البلاغه دارای اصولی هستند که جهان شمول هست و ماورای زمان و مکان همه انسان‌ها را به سرچشمه نور هدایت می‌کند.


علامه نقوی نیاز جوامع اسلامی به ویژه نسل جوان را برجسته کردن رهنمودهای پیامبر اعظم (ص)، ولایت و اصول اسلام دانست و افزود: تهاجم فرهنگی از سوی قدرت‌های خارجی و نظام استکبار تخریب چهره رئوف اسلام و تضعیف اعتقادات است لذا ضروریست برای مقابله با آن از تعلیمات قرآن و منویات اهل بیت علیهم السلام پیروی کنیم.

در این مراسم شخصیت‌های پاکستان اعم از شیعه و سنی ایام ولادت جانشین نبی مکرم اسلام حضرت علی ابن ابی طالب (ع) را گرامی داشته و ارادت خود را به مولی متقیان و اهل بیت علیهم السلام ابراز کردند.


حسین محی الدین قادری؛ رئیس منهاج القرآن اهل سنت نیز گفت: امام علی (ع) از سوی خداوند به مقام ولایت رسید. بسیاری از اولیای خدا با تاسی و پیروی از راه امام علی (ع) به درجات بلند معنوی رسیدند.
وی افزود: پیامبر خدا امام علی (ع) را مفسر دین اسلام خواندند و همیشه تاکید می‌کردند که امام علی (ع) با قرآن است و قرآن نیز با امام علی (ع) است.

طاهر رضا بخاری؛ از مسئولان ارشد وزارت امور مذهبی و اوقاف پنجاب گفت: برای رسیدن به درجه بالای علم مادی و معنوی باید به امام علی (ع) عشق‌ورزی کرد.

علامه امین شهیدی؛ رئیس امت واحده نیز گفت: اگر قرآن تجلی خداوند است نهج‌البلاغه نیز تجلی امام علی (ع) می‌باشد.‌

علامه مفتی راغب نعیمی؛ رئیس حوزه علمیه اهل سنت نعیمیه گفت: همایش امروز که شیعه و سنی را در یک جا جمع کرده است باعث خشم دشمنان شده است. ما اینجا جمع شده‌ایم تا اتحاد و همگرایی خود را به رخ عوامل فرقه گرا و دشمنان اتحاد بکشیم.

لیاقت بلوچ؛ معاون جماعت اسلامی پاکستان نیز گفت: امام علی در نهج‌البلاغه یکی از راه‌های غلبه بر از هم پاشیدگی امت اسلامی را کنترل بر نفس و آینده‌نگری بیان کردند. امام علی مسلمانان را همیشه از فرقه گرایی منع کردند.
پیر سید هارون گیلانی از علمای مطرح اهل سنت نیز گفت: علمای اسلام به دلیل برخی از ملاحظات فرقه‌ای از بیان منزلت و شخصیت امام علی خودداری می‌کند در صورتی که شاید فراموش کرده اند که شأن و منزل پیامبر همان شأن و منزلت امام علی (ع) است.

سید عثمان علی راشدی دیگر عالم اهل سنت نیز گفت: امروز در جهان اسلام بعد از قرآن، نهج‌البلاغه بیشترین خواننده را دارد. به یقین می‌تواند گفت که ارتباط تنگاتنگی بین قرآن و نهج‌البلاغه وجود دارد.

فرید پراچه از دیگر رهبران جماعت اسلامی پاکستان نیز در این همایش گفت: حضرت علی (ع) نمونه کاملی از زهد، تقوی و انفاق بودند. نگاهی مختصر به زندگی ایشان به ما نشان می‌دهد که تکیه گاه ما در زندگی باید اصول تعیین شده از سوی ایشان باشد.