به گزارش خبرنگار مهر، مهران سرمدیان ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تاکنون ۳۸ اثر میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، اظهار داشت: در تازهترین مورد سه عنصر میراث فرهنگی ناملموس کاشان در فهرست آثار ملی ثبت شد.
وی با بیان اینکه آداب تعزیه مشکات، آداب ختم سی پاره قرآن جوشقان قالی و صابون سازی قمصر سه اثر ثبت شده هستند، ابراز داشت: این آثار پس از بررسی در شورای ثبت و حرایم استان و ارسال به اداره کل ثبت در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیدند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با اشاره به اینکه دو اثر مهارتهای قالیبافی کاشان و آئین سنتی قالیشویان مشهد اردهال کاشان ثبت جهانی هستند، تصریح کرد: امیدواریم دیگر میراث فرهنگی ناملموس کاشان با تلاشهای انجام شده ثبت جهانی شوند.
وی با بیان اینکه برخی از عناصر فرهنگی کاشان در دست اقدام و تدوین نهایی برای ثبت در میراث ملی هستند، افزود: آئین طوغ، آداب خواستگاری و عروسی برزک، مهارت پخت باقلوای کاشان از جمله این عناصر فرهنگی هستند.
سرمدیان با اشاره به آثاری که به تازگی به ثبت ملی رسیده اند، گفت: در مورد آئین صابون سازی قمصر لازم به ذکر است که این شهر تنها مرکز صابون سازی در سطح شهرستان کاشان است که صابونهای ساخته شده در این شهر زبانزد خاص و عام است.
وی همچنین در مورد آداب ختم سی پاره قرآن در جوشقان قالی خاطرنشان کرد: منظور از سی پاره، ۳۰ جز قرآن کریم است که در طول سال به مناسبتهای مختلف قرائت میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کاشان ادامه داد: یکی دیگر از عناصر ثبت شده در میراث ملی تعزیه خوانی شهر مشکات است که این آداب از دیرباز به مناسبت ماه محرم و صفر در این شهر اجرا شده و هنوز هم در حال اجرا است.