به گزارش خبرگزاری مهر، پویا محمودیان معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با سمیر المنصر سفیر جمهوری تونس در جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در معاونت صنایعدستی دیدار و درباره زمینههای همکاری بین دو کشور گفتوگو کرد.
محمودیان با ابراز امیدواری از اینکه این دیدار سرآغازی برای همکاریهای بیشتر بین دو کشور شود، به روابط دوستانه ایران و تونس اشاره کرد و گفت: در زمینه صنایعدستی برگزاری نمایشگاههای مشترک و شرکت هنرمندان دو کشور میتواند به تبادل تجربه و همافزایی هنری دو کشور کمک کند.
او با اشاره به آمادگی ایران در راستای ارتقای همکاری بین دو کشور، افزود: تمامی مدلهای موفق مشارکتی و قابل اجرا در حوزه صنایعدستی میتواند در قالب تفاهمنامهای تنظیم و به امضای وزرای دو کشور برسد.
معاون صنایعدستی در ادامه به موقعیت صنایعدستی ایران اشاره کرد و افزود: ایران اولین کشور از نظر ثبت روستاها و شهرهای جهانی در شورای جهانی صنایعدستی محسوب میشود.
معاون صنایعدستی کشور با اشاره به بیش از ۲۹۹ رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران، بیان کرد: ایران در کنار هند و چین سه کشور اول جهان در تنوع تولید صنایعدستی محسوب میشود و بالغ بر دو میلیون نفر به غیر از فرش دستبافت در این حوزه مشغول به کار هستند. همچنین بیش از ۷۵ درصد تولید صنایعدستی ایران به بانوان اختصاص دارد.
او در ادامه به نقش پررنگ جوانان خلاق، استارتآپها و خانههای خلاق در حوزه صنایعدستی اشاره کرد و گفت: ایران بهعنوان معاون منطقه غرب شورای جهانی صنایعدستی انتخاب شده است و ارتباط خوبی نیز با سایر کشورها در این حوزه دارد.
محمودیان با اشاره به اهمیت آکادمیک صنایعدستی در ایران افزود: در کنار ۳۴ دانشگاه ایران که در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای رشته صنایعدستی را تدریس میکنند، آموزش مهارتی -استاد شاگردی- نیز رایج است.
معاون صنایعدستی به اهمیت تجاریسازی صنایعدستی و کاربرد آن در زندگی روزمره اشاره کرد و گفت: خانه ایرانی از اتفاقات خوب در این حوزه است که صفر تا صد لوازم آن به غیر از لوازم الکترونیک از صنایعدستی تهیه میشود.
او به حضور پررنگ ایران در رویدادهای بینالمللی پیش از شروع کرونا اشاره و ابراز امیدواری کرد با پایان کرونا ایران باز هم در رویدادهای جهانی حاضر شود.
محمودیان با اشاره به اهمیت کیفیت محصولات تولیدی گفت: تاکنون ۱۸۵ محصول استانداردسازی شده است و ۹ رشته ایران نیز به دلیل صیانت و حفاظت در سازمان جهانی مالکیت فکری و معنوی (wipo) ثبت شده است که در تلاش برای افزایش تعداد آن هستیم.
معاون صنایعدستی تصریح کرد: در حوزه اخذ نشان بینالمللی مهر اصالت از شورای جهانی صنایعدستی نیز ایران موفق به کسب بیش از ۳۰۰ نشان شده است.
او بیان کرد که همکاری در زمینه صنایعدستی و هنر منجر به عمق روابط و استحکام بیشتر بین دو کشور شود.
در ادامه سمیرالمنصر با اشاره به ارتباط حسنه بین دو کشور طی سالیان گذشته، افزود: علیرغم مشکلات تحمیل شده به دو کشور همیشه روابط دوستانهای بین ایران و تونس حاکم بوده و در سیاستهای خارجی نیز همیشه ایران برای ما جزو کشورهای دوست و برادر بوده است.
او با اشاره به علاقه مردم تونس به فرهنگ ایران، بیان کرد: همیشه ایران و تاریخ فرهنگی این کشور در ذهن مردم تونس جایگاه مهمی داشته است و گردشگران ایرانی مورد احترام مردم تونس هستند.
سفیر تونس در ایران به نقاط مشترک فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: ما با عمق فرهنگ و قدمت تاریخ اصیل ایران آشنا هستیم و تونس نیز دارای فرهنگ و قدمت تاریخی است.
المنصر با اشاره به تنوع فرهنگی و محصولات متنوع صنایعدستی توس، افزود: ابتکار و خلاقیت در مردم تونس برای تولید محصولات صنایعدستی به دلیل پیشینه تاریخی وجود دارد.
او ایران را در زمینه تولید انبوه و تجاریسازی صنایعدستی موفق عنوان کرد و گفت: فرهنگسازی در زمینه استفاده از صنایعدستی در زندگی روزمره مردم ایران کاملاً ملموس است و شما در زمینه تبدیل صنایعدستی به شغلهای درآمدزا عملکرد موفقی داشتهاید.
سفیر تونس در ایران تصریح کرد: علاقهمندیم از تجربه ایران در زمینه تجاریسازی استفاده کنیم و در این زمینه تبادل اطلاعات داشته باشیم.
او با تاکید بر تقویت کانال تجاریسازی بین دو کشور تصریح کرد: از پیشنهاد شما برای یادداشت تفاهمنامه استقبال میکنیم و از سوی ما آمادگی برای این امر وجود دارد.
اعزام افراد حرفهای به تونس برای آموزش عملی در زمینه رنگرزی، ترمیم و بافت فرش از دیگر درخواستهایی بود که از سوی سفیر تونس در ایران مطرح شد.