به گزارش خبرنگار مهر، اصغر رحیمی در جریان نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: قرار است پنجمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی ۱۸ تا ۲۷ مرداد ماه برگزار شود. اولین دوره در سال ۲۰۰۵ در عربستان با حضور ۵۵ کشور و ۶ هزار ورزشکار برگزار شد و قرار بود هر چهار سال یک بار برگزار شود.
وی ادامه داد: ایران در عربستان در رده چهارم قرار گرفت. دومین دوره قرار شد در ایران برگزار شود که در نهایت لغو شد. سومین دوره در اندونزی برگزار شد. ۸۸ ورزشکار از ایران شرکت کردند و ایران در جایگاه دوم قرار گرفت. چهارمین دوره در ۲۰۱۷ در باکو برگزار شد. با ۱۵۲ ورزشکار در جایگاه سوم قرار گرفتیم.
سرپرست کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی تصریح کرد: پنجمین دوره بازیها قرار است در قونیه برگزار شود. این بازیها هم در بخش پارا و غیر پارا برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه سیاست کلی ورزش کشور و سیاست نظام بر اعزام کاروان کیفی است، خاطرنشان کرد: در ستاد یک گزارش اولیه ارائه دادیم. جلسات با فدراسیونها را شروع کردیم. روز شنبه هفته آینده جلسه ستاد عالی داریم که سعی میکنیم رشته و تیمهای اعزامی را نهایی کنیم. هنوز هیچ رشتهای را مصوب و نهایی نکرده ایم.
رحینی خاطرنشان کرد: کاراته، تکواندو و کیک بوکسینگ شانس طلا دارند. دوومیدانی، تنیس روی میز، بسکتبال، شنا، شمشیربازی، تیر وکمان، تیراندازی، ژیمناستیک و دوچرخه سواری هم در گروه دوم هستند. اگرچه اینها هم شانس طلا دارند. البته در جلسات ممکن است کمی تغییر رویکرد داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بخش پارا رقابتها در چهار رشته شنا، تیر وکمان، تنیس روی میز و دومیدانی برگزار میشود که ما در دومیدانی حضور نداریم چون در کلاسی برگزار میکنند که ما شانس مدال نداریم. همچنین در رشتههای تیمی والیبال، هندبال و فوتبال شرکت میکنیم که با مسئولان این رشتهها جز فوتبال جلسه داشتیم.
سرپرست کاروان ایران تاکید کرد: بررسی اولیه انجام میدهیم که هزینه زیادی را به کاروان تحمیل میکند. ممکن است از این رشتهها ۳ مدال در بیاید. ۱۶۰ نفر به کاروان اضافه میشوند و باید در نهایت ببینیم که آیا قرار است این هزینه اضافه شود یا خیر. به این نکته توجه کنید که سطح بازیهای کشورهای اسلامی در برخی رشتهها متوسط رو به بالا است. حدود ۷۰ میلیون برای هر نفر هزینه اعزام خواهد بود.
به گفته رحیمی برای کاروان ایران در این دوره بازیهای اسلامی ٩٠ مدال پیش بینی شده است.