سینا دلشادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم تدوین نقشه راه فرهنگی استان مرکزی اظهار کرد: اگر ندانیم در چه نقطه و وضعیتی قرار گرفتهایم و به چه نقطه و وضعیتی قرار است برسیم تلاشهای ما هدفمند نخواهد بود.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ صفحه سند مرتبط را مطالعه و ۲۰ گروه را شناسایی کردیم. سعی ما این بوده که هیچ گروهی را فراموش نکنیم و از هفته آینده اتاقهای فکر ما در گرایشهای مختلف فرهنگی، هنری و رسانهای آغاز به کار خواهد کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: اتاقهای فکر جداگانه با نخبگان دانشگاهی و رسانهای به تفکیک مطبوعات و خبرگزاریها و انجمنهای تخصصی هنری و تمامی کسانی که میتوانند به این موضوع ورود داشته باشند تشکیل میشود.
سینا دلشادی بیان کرد: برای سال آینده نسخه اولیه نقشه راه فرهنگی استان بر اساس زیست بوم و ظرفیتهای فرهنگی و هنری و رسانهای تدوین میشود.
نقشه راه فرهنگی استان داری سه بعد علمی، دینی و انقلابی است
وی عنوان کرد: با تدوین نقشه راه فرهنگی که بنیادش داری سه بعد هویتی علمی، دینی و انقلابی باشد دیگر سلیقهای و شخصی عمل نمیشود و هر مسئولی موظف است که بر اساس این نقشه عمل کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه سیر حرکتی ما در این راه مسئله یابی و حل مسئله است گفت: در فرهنگ و ارشاد اسلامی با مسائل مختلفی مواجه هستیم که باید این مسائل و مشکلات را با اولویت بندی و به ترتیب حل کرد و نقشه راه فرهنگی یکی از مهمترین کارهای فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از اسفندماه شروع میکنیم و پیش نویس اولیه آن را در تابستان سال آینده ارائه میدهیم.
شورای فرهنگی عمومی باید در جایگاه و نقش اصلی و اساسی خود قرار بگیرد
سینا دلشادی افزود: مسئله دیگر شورای فرهنگی عمومی است که باید به آن بپردازیم تا در جایگاه و نقش اصلی و اساسی خود قرار بگیرد و بتواند نقش آفرین باشد و ما باید از مناسبت گرایی به مسائل اساسی حوزه فرهنگ تغیر رویه بدهیم.
وی بیان کرد: کارخانجات و صنایع بزرگی در استان قرار دادرند که هر یک علاوه بر اعاد اقتصادی تبعات فرهنگی و اجتماعی را نیز برای استان ایجاد میکنند باید این تبعات را شورای فرهنگ عمومی احصا کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: اولین استانی هستیم که در شورای فرهنگ عمومی الزام پیوست فرهنگی را مطرح میکنیم و مهمتر از طرح مسئله، مصوباتی لازم داریم که ضمانت اجرایی داشته باشد و توسط شورای فرهنگ عمومی ابلاغ و پیگیری شد.
سینا دلشادی اضافه کرد: تمام دستگاههایی که در استان فعالیت میکنند وظیفه دارند نسبت به حوزه فرهنگ حساسیت داشته باشند و سو کارکردها را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: حوزههای مختلف سیاسی اقتصادی و اجتماعی و حوزهای که مسلط بر سایر حوزهها در برنامه ریزی ها و حرکت جامعه است باید زیر چتر فرهنگ باشد ولی ما به غیر از نظام فرهنگ، سه نظام اصلی دیگر از جمله نظامهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی داریم که کارکرد خود را دارند و باید به تبع کاری که انجام میدهند متوجه پیوست فرهنگی خودشان باشند.
نقشه راه و قرارگاه فرهنگی مقتدر مانع موازی کاری میشود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: نبودن نقشه راه و قرارگاه فرهنگی مقتدر یکی از دلایلی است که در ۱۷ دستگاه مختلف اثرگذار در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه موازی کاری ایجاد کرده است بنابراین قرارگاه فرهنگی باید برای فرماندهی واحد و مشخص ایجاد شود.
سینا دلشادی بیان کرد: متولی اصلی هنر و رسانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است ولی چون در سالهای گذشته این نقش را درست ایفا نکرده پس نمیتواند مدعی فرمانده قرارگاه فرهنگی باشد.
وی ادامه داد: اگر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت شود و جایگاه اصلی خودش را به عنوان نهاد اصلی حکومت در نقش فرهنگ پیدا کند باید به قرارگاه مدیریت فرهنگی در استان تبدیل شود و این نقش قرارگاهی لازمه حرکتهای منسجم و هم افزا است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: قرارگاه مدیریت فرهنگی انقلابی یعنی جایگاه و وضعیت خودمان و دشمن را به دقت بشناسیم و بدانیم کدام جبهه را باید حفظ کنیم تا از پراکنده کاری به کارهای منسجم برسیم.
سینا دلشادی در پایان بیان کرد: یکی از نقصهای مدیرانی که منتسب به ارزشهای اسلامی و انقلابی هستند این است که در کارهای جبههای و تشکلی عملکرد خوبی نداشته بنابراین به کارهای سازمان یافته و شبکهای نیاز داریم زیرا با خود محوری به نتیجه نخواهیم رسید.