خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: کنفرانس امنیتی مونیخ از ۱۸ تا ۲۰ فوریه (۲۹ بهمن تا اول اسفند) و برای اولین بار در دو سال گذشته به صورت حضوری برگزار شد. این کنفرانس در شرایطی برگزار شد که چالشهای جهانی مانند بحران اوکراین، مذاکرات برجام، همه گیری کرونا، چالش تغییرات آب و هوایی، حفاظت از دموکراسی، ساماندهی امور مربوط به فناوریها و همچنین چالشهای منطقهای مانند احیای اتحاد فراآتلانتیک، تنشهای فزاینده در شرق اروپا از جمله مباحثی بودند که در برنامه اصلی مورد بررسی مقامات قرار گرفت.
کارشناسان حوزه انرژی پیشبینی میکنند که بازگشت ایران به بازار نفت در جهان میتواند به کاهش هزینههای فزاینده انرژی در سراسر جهان کمک کند.
نکات مهم در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۲
رسانههای داخلی و خارجی (بلومبرگ، فاکس نیوز، سی ان ان، بی بی سی نیوز و …) به بررسی این کنفرانس پرداختهاند که در اینجا به مهمترین محورهای این مباحث میپردازیم.
۱- «کاملا هریس» معاون جو بایدن در این کنفرانس، سیاست کشورش و متحدان واشنگتن را در قبال بحران اوکراین به روشنی اعلام کرد.
۲- در حاشیه این کنفرانس مقامات هر یک از کشورهای شرکت کننده با مقامات کشورهای مختلف دیدار کردند که تنش میان روسیه و اوکراین و مذاکرات وین درخصوص ایران محور این گفتگوها بود.
٣- دلیل شرکت نکردن روسیه در کنفرانس امنیتی مونیخ، تبدیل شدن این کنفرانس به پلتفرمی برای افزایش دستورکارهای ضد روسیه است.
۴- روند مثبت در کنفرانس مونیخ در مساله برجام میتواند بر بازارهای نفت تأثیر مثبت داشته باشد چنانچه عکس این قضیه هم مصداق دارد.
۵- تحلیلگران حوزه انرژی پیش بینی میکنند با توجه به بحران اوکراین و احتمال توافق هستهای ایران، نفت به سمت ضرر هفتگی پیش رود.
۶- مذاکره کنندگان ایران با توجه به رویکرد منفی کنگره به دنبال این خواهند رفت تا از مقامات آمریکایی بخواهند تا کنگره طی بیانیهای تعهدات سیاسی ایالات متحده را برای بازگشت به توافق هستهای و اجرای آن تضمین کند.
۷- اگرچه براساس قوانین آمریکا هیچ رئیس جمهوری نمیتواند رئیس جمهور بعدی را متعهد به توافق نامه رئیس جمهور قبلی کند. مگر اینکه «دو سوم» اعضای سنا، قانونی در این باره تصویب کنند که تقریباً غیر ممکن است.
۸- با شروع مذاکرات کنفرانس مونیخ تاجران نفت خوش بین تر هستند زیرا نشانههایی از بازگشت ایران به بازارهای بین المللی نفت دیده میشود؛ از جمله دیدار مقامات شرکت ملی نفت ایران از پالایشگاههای کره جنوبی، یکی از خریداران عمده نفت خام ایران
۹- ادامه روند محدود کردن ایران در منطقه و سیاست تضعیف ایران در مقابل اسرائیل با سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به اسرائیل و حمایت همه جانبه از منافع و سیاستهای این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایران
بر اساس گزارش رسانهها، تحلیلگران و کارشناسان حوزه انرژی پیش بینی میکنند که بازگشت ایران به بازار نفت در جهان میتواند به کاهش هزینههای فزاینده انرژی در سراسر جهان کمک کند. از طرف دیگر بن بست در مذاکرات وین و ادامه روند در اوکراین میتواند به تنشها بیفزاید و قیمت نفت خام را که تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه در حال افزایش است، بالاتر ببرد.