به گزارش خبرنگار مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز (سه شنبه) در نشست خبری با بیان اینکه هم اکنون شاهد سفر رئیسجمهور به قطر هستیم، گفت: با توجه به اینکه داریم به ۶ ماهگی تولد دولت مردمی نزدیک میشویم، یکی از مهمترین وعدههای نگاه دولتِ مردمی تغییر گفتمان دولت با رویکرد مردم محور بود.
دولت در ارتباط با مردم رکورد شکست
وی افزود: برگزاری ۱۵ سفر استانی فقط در پنج ماه اول دولت، نمایانگر آن است که ما در هر ماه یک سفر داشتهایم که این خود رکورد شکنی در ارتباط با مردم بوده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: شخص رئیس جمهور در این مدت با همه نمایندگان علاوه بر رئیس مجلس جلسه برگزار کردند. جلسات منظمی هم با رؤسای قوا به صورت منظم داشتند و نمایندگان مجلس نیز با اعضای دولت به صورت گسترده در کمیسیونها و … در ارتباط بودند.
بهادری جهرمی خاطر نشان کرد: حضورِ در لحظهای مدیران ارشد، در زلزله، سیل، مشکلات استان کرمان و هرمزگان در سطح رئیس جمهور و معاون اول و وزرای مربوطه این احساس را در مردم ایجاد کرد که مدیران از دل مردم و از میان مردم و از خود مردم هستند.
کوچکترین تجاوز به حریم قانون را نمیپذیریم
وی درخصوص نگاه دولت به مبارزه با فساد و قانون شکنی، افزود: علاوه بر توسعه زیرساختهای الکترونیکی، تکمیل و ایجاد سامانههای مختلف برای کاهش فساد، پیشگیری و مقابله با فساد به عنوان اقدام راهبردی در دستور کار دولت بوده است. توسعه دولت الکترونیک از برنامههای دولت برای مبارزه با فساد و تحقق عدالت محسوب میشود.
سخنگوی دولت گفت: آزادسازی سواحل به نفع مردم، اقدامی روشن از سوی دولت در مبارزه با قانونشکنی است. دولت معتقد است کوچکترین تجاوز به حریم قانون، پذیرفتنی نیست.
بهادری جهرمی در رابطه با ثبات بازار ارز، تاکید کرد: حدود ۷۰۰ حساب بانکی در بازار ارز شناسایی و مسدود شدند که یکی از «المانهای» ایجاد ثبات در بازار ارز است. پروندههایی شناسایی شده که برخی برای قوه قضائیه فرستاده شده و برخی در حال آماده سازی برای ارسال است.
وی افزود: در همین دوره کوتاه ۶ ماهه مردم اثر ثبات در بازار ارز را می چشند و احساس میکنند و مردم در بخش خصوصی و اقتصادی شاهد همکاری بزرگ هستند، مانند افتتاح ۴۸ پروژه با محوریت بخش خصوصی به میزان ۱۷ میلیارد دلار که مانند آن به لحاظ حجم سرمایه گذاری مسبوق به سابقه نبوده است؛ منابع عربی به این رکوردشکنیها اذعان داشتند.
سخنگوی دولت گفت: توسعه صادرات غیرنفتی نتیجه این سیاست متوازن است و در حوزه دیپلماسی، نتیجه دیپلماسی نتیجه گرا قابل مشاهده است. فعال شدن کمیسیونهای اقتصادی دولت با کشورها بخصوص کشورهای منطقه به خوبی قابل مشاهده است. جهش در واردات واکسن کرونا که به کنترل فضای بیماری کمک کرد هم از آثار همین دیپلماسی است.
بهادری جهرمی در رابطه با برنامه دولت برای تحقق وعدههای خود جهت صدور مجوزهای کسب و کار، تصریح کرد: دولت معتقد است در همه بخشها نیازمند اقدام جمعی هستیم و یکی از بخشهای مهمی که به تقویت بنیه اجتماعی کمک میکنند، صدور مجوز کسب و کار است که سالیان گذشته مردم را با کاغذبازیها و پروسههای اداری خسته کرده است.
وی اضافه کرد: البته در حوزه سلامت و امنیت غذایی نیازمند تدبیر لازم برای حرکت تحولی هستیم و طبیعتاً ممکن است نیاز به زمان بیشتری باشد. در این راستا ۳۳۰ کسب و کار خانگی با اعلام و ثبت در درگاه مربوطه مجاز به فعالیت شدند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره آزادسازی سواحل، گفت: لازم است ابتدا از صدا و سیما تشکر و سپس از نهادهای نظامی، انتظامی و سایر بخشهای حکومتی خارج از دولت برای اجرای این اراده جدی دولت در مورد این قانون شکنی تشکر میکنم. قریب به ۹۵ درصد سواحل آزاد سازی شدند و درصد باقی مانده مربوط به مواردی است که در قانون مستثنی شده بودند.
وی اظهار داشت: دو دسته از اماکن که به یک درصد هم نمی رسند هنوز آزاد سازی نشده است، چرا که بخشی نیازمند احداث تأسیسات است و با هماهنگی معاونت اجرایی رئیس جمهور آزاد میشوند. بخشی هم در اختیار شهروندان بوده و نیازمند روال قانونی است که دستگاه قضا در این زمینه همکاری لازم را دارد.
خطای فردی نباید به جامعه هنری تسری داده شود
بهادری جهرمی در رابطه با اظهارات شخصی یکی از اهالی سینما در جشنواره و حواشی ایجاد شده پیرامون آن و توضیحات وزیر ارشاد در این زمینه، گفت: جشنواره فجر امسال یک متن داشت و مقدار اندکی حاشیه. متن آن برای مثال اختصاص داشت به «موقعیت مهدی» و آثار ارزشمند و فاخری که بیانگر اهمیت نگاه به این موضوعات در کشور است. یکی از حاشیههای جشنواره در کنار متن اصلی یعنی تکریم شهدای هستهای، شهدای ترور و شهدای دفاع مقدس، اظهارات این شخص بود که عذرخواهی کردند و تذکرات جدی از سوی وزارت ارشاد داده شد.
وی اظهار داشت: از عذرخواهی آن شخص و عذرخواهی روحانی مورد نظر تشکر میکنم. این حواشی نباید مانع قدردانی از آثار فاخر جشنواره شود و همانطور که رئیس جمهور گفتند اشتباه فردی را نباید به جامعه هنری تعمیم داد.
دولت و مجلس درباره معایب ارز ترجیحی اتفاق نظر دارند
سخنگوی دولت در رابطه با سازو کار دولت برای هزینه کرد ارز ترجیحی، تاکید کرد: ناکارآمدی ارز ترجیحی و ناعدالتی ناشی از آن در نظام توزیعی و رشد نقدینگی که ایجاد میکنند قبلاً شرح داده شده است. تورم چند ساله اخیر گوشهای از این ارز ترجیحی است. در لایحه بودجه به صورت شفاف نگاه دولت بیان شده است و استمرار رویه سابق، استمرار تورم سرسام آور امروز و مصرف سرسام آور یارانه ارز ترجیحی است. رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد توضیحاتی را در مورد راهکارهای دولت ارائه کردهاند.
بهادری جهرمی اضافه کرد: بین دولت و مجلس در رابطه با معایب ارز ترجیحی اتفاق نظر وجود دارد و آنچه محل بحث است شیوه اصلاح و شیوه باز توزیع آن میان مردم است و دولت مکلف به اجرای تصمیم مجلس شورای اسلامی است.
تیم مذاکره کننده از اصول ۹ گانه رهبری تخطی نمیکند
وی در ادامه با بیان اینکه رویکرد دولت در رابطه با مذاکرات مشخص است، تصریح کرد: رویکرد دولت گره نزدن اقتصاد مردم به مذاکرات بوده است. آثار افزایش فروش نفت و بازگشت ارز ناشی از آن بخشی از آثار این نگاه متوازن است و دولت سعی دارد به هر مسأله به صورت متوازن و متعادل به توسعه همکاریها بنگرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: مذاکرات پیشرفت قابل توجهی داشته و موضوعات اندک و مهم، نیازمند تصمیم طرف مقابل است که باید اراده خود را در عمل نشان دهد که واقعاً به دنبال رفع تحریمها و بهره مندی اقتصادی مردم از آثار رفع تحریمها است. دولت از مسیر خود ذرهای انحراف پیدا نخواهد کرد و چارچوب علی باقری در مذاکرات همان ۹ بند تأکیدی مقام معظم رهبری است و ذرهای از آن تخطی نخواهد کرد.
بهادری در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه «برخی از کارشناسان معتقدند تشکیل اوپک گازی به پیشنهاد ایران بود اما عملاً ایران در طی ۱۰ سال گذشته منفعلانه عمل کردهاست، برنامه دولت برای افزایش همکاریها چیست؟» گفت: طی ۱۰ سال گذشته ایران دو دوره دبیر کلی این مجمع را بر عهده داشته است و شرکت رئیس جمهور و این سطح از مشارکت، نشان دهنده نگاه ویژه به این مجمع و تلاش برای فعال سازی آن است تا امنیت در ثبات تأمین گازی جهانی را داشته باشد. ایران در این اجلاسیه پیشنهاداتی خواهد داشت که پس از سفر اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در رابطه با سیاست تشویقی در تمام استانهای کشور، گفت: طرح سیاست تشویقی از سوی نمایندگان مجلس تهیه و تدوین شده است و دولت تابع قوانین مجلس است. در رابطه با افزایش حمایتهای مالی برای فرزند آوری راه حلهایی پیشنهاد شده است که در صورت نیاز اقدامات لازم انجام خواهد شد.
زیرساختهای اینترنت متناسب با نیاز امروز کشور نیست
سخنگوی دولت در رابطه با کاهش سرعت اینترنت هم گفت: اصلیترین دلیل سرعت کُندی اینترنت به ویژه در اینترنت ثابت، مربوط به پیک کروناست؛ چون شاهد افزایش مصرف اینترنت در این مدت و به تبع آن شاهد اختلال بودهایم.
بهادری جهرمی افزود: اختلال ایجاد شده ناشی از آن است که زیرساختهای موجود در پهنای باند و به ویژه اینترنت ثابت متناسب با نیاز امروز کشور نیست و توانایی پاسخگویی در این پیک کرونا را ندارد.
وی افزود: مطابق استاندارهای جهانی ۷۰ درصد استفاده مربوط به اینترنت ثابت و ۳۰ درصد مربوط به اینترنت همراه است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این روند اکنون در کشور ما به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت ثابت، برعکس و باعث شده اینترنت همراه هم با کندیهایی مواجه شود،افزود: علاوه بر این، مجازی شدن مجدد کلاسها و شیوع دوباره کرونا باعث افزایش استفاده از خدمات اینترنتی شده است.
بهادری جهرمی گفت: دولت در همین مدت اقدامات مهمی برای بهبود زیرساختهای اینترنت ثابت انجام داده تا مردم بتوانند از حق شهروندی خود در برخورداری از اینترنت باکیفیت برخوردار شوند.
وی در رابطه با اینکه در آستانه شب عید بخشی از محصولات کشاورزی حواشیای برای وزارت اقتصاد ایجاد کردند و برنامه دولت برای آماده سازی میوه و بازار شب عید چیست؟ گفت: پس از این مصوبه تنظیم بازار، مصوبهای برای تهیه میوه شب عید مانند سیب و پرتقال و خرمای ماه رمضان هم داشته است. سقف میوه شب عید ۷۰ هزار تن بود که بخش زیادی از آن تأمین شده است و نگرانی در حوزه تأمین وجود ندارد. گزارشی از نحوه تأمین میوه ارائه شده است و نباید قضاوت عجولانه صورت گیرد تا مسئولان، رسیدگی به موقع و صحیح داشته باشند. از نهادهای نظارتی داخل و خارج از دولت درخواست شده است تا تخلفات این حوزه را مورد توجه قرار دهند.
سخنگوی دولت در رابطه با حادثه واژگونی اتوبوسی که منجر به فوت دو نفر از خبرنگاران شده بود، تصریح کرد: همه ارکان دولت باید کرامت خبرنگاران را سرلوحه اقدامات خود انجام دهند. در خصوص پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست در ارومیه، جزئیات آن باید از دستگاه قضا پیگیری شود. هم دولت و هم ذینفعان خصوصی پیگیری میکنند و مسببان باید سهم کوتاهی خودشان در بروز این حادثه ناگوار را پرداخت کنند.
بهادری جهرمی در رابطه با «دپوی خودروها»، خاطرنشان کرد: پس از دستور رئیس جمهور در خصوص افزایش کیفیت و تولید خودرو، خودروسازان کشور، افزایش تولید داشتند. از خودروهای دپو شده ۵۰ هزار دستگاه تکمیل و وارد بازار شد. وزیر صمت هم در راستای عرضه سریعتر خودروهای دپو شده و افزایش کیفیت آنها برنامه زمان بندی ارائه کردند. پس از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، برنامههای توسعه صنعت خودرو در دستور کار قرار گرفته است.
وی در رابطه با لایحه مشارکت عمومی و خصوصی و نظر دولت در رابطه با آن، گفت: لایحه مشارکت، یکی از لوایحی است که از سوی دولت قبل تقدیم مجلس شورای اسلامی شده بود و فرصت برای اظهار نظر بوده است. دولت معتقد است در هر اقدام جهشی، ممکن است موانع و سختیها و آسیبهایی وجود داشته باشد و نباید اجازه داد آسیبهای موجود مانع اهداف مشارکت بخش عمومی و خصوصی شود و دولت و مجلس باید با تدابیر مناسب راهکاری برای از بین بردن موانع و آسیبها پیشنهاد و انتخاب کنند.
سخنگوی دولت در رابطه با علت اطلاع رسانی ضعیف در خصوص مذاکرات؛ گفت: اطلاع رسانی دولت در قسمتهای مختلف با توجه به سهم آن انجام میشود و نباید اجازه داد بزرگنماییها روی اقدامات سایه بیاندازد. در مورد مذاکرات هم همینطور بوده است و طبیعتاً پس از اتمام مذاکرات امکان نقد و تحلیل آن و دستاوردهای حاصل از آن وجود دارد. خنثی سازی تحریمها و از بین بردن فوری تحریمها در حوزه توسعه تجارت خارجی و فروش نفت به خوبی مشهود است.
سفر رئیسجمهور به قطر ارتباطی با مذاکرات وین ندارد
بهادری جهرمی درباره جزئیات سفر رئیس جمهور به قطر گفت: سفر قطر یک گام تحول آفرین در روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس است. این سفر در استمرار دیپلماسی فعال و کارآمد دولت در ارتباط همسایگان با محوریت تأمین منافع اقتصادی و توسعه تجارت خارجی و تنوع بخشی به زمینههای همکاری از ترکمنستان تا قطر انجام شده است.
وی با بیان اینکه سفر قطر هیچ ارتباطی با مذاکرات وین یا عربستان ندارد، تاکید کرد: آنها در مسیر خودش در جریان است. از فرصتها و موقعیتهای گذشته برای توسعه صادرات غیرنفتی و محصولات کشاورزی به قطر به خوبی استفاده نشد. تحقق وعدههای انتخاباتی رئیس جمهور در تعامل با همسایگان و بهره مندی از ظرفیتهای منطقهای به منظور بهبود تجارت خارجی و خنثی سازی تحریمها در حال انجام است و انتفاع اقتصادی ایران از توسعه اوپک گازی و ترسیم آینده روشن اقتصادی به واسطه این سفر مورد توجه و نظر است.