به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، شرکت بزرگ انرژی بریتانیایی شل در چشم انداز سالانه بازار LNG اعلام کرد که ایالات متحده در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) جهان در سال ۲۰۲۲ است.
صادرات LNG در سال ۲۰۲۱ با رشد قابل توجهی روبرو بود این در حالی است که در سراسر جهان شاهد تعداد زیادی قطعی غیرمنتظره این محصول بودیم که همین امر سبب شد صادرات به دیگر کشورها دچار مشکلاتی شود.
شل در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، گفت: ایالات متحده با افزایش ۲۴ میلیون تنی صادرات نسبت به سال گذشته رشد صادرات زیادی را تجربه کرده است، و در سال ۲۰۲۲ به بزرگترین صادرکننده LNG جهان تبدیل شود، این در حالی است که در پایان سال ۲۰۲۱، ایالات متحده پس از استرالیا و قطر در رتبه سوم صادرات جهانی LNG قرار داشت.
به گفته شل، آمریکا برای تبدیل شدن به بزرگترین صادر کننده LNG باید از دو کشور تشکر کند، به طوری که چین و کره جنوبی هر دو میزان تقاضایشان را در بازار LNG در سال گذشته افزایش دادند.
پکن به تلاش خود برای تغییر منابع انرژی به انرژی پاکتر، واردات LNG خود را ۱۲ میلیون تن (به ۷۹ میلیون) افزایش داد و از این لحاظ ژاپن را پشت سر گذاشت و به بزرگترین واردکننده LNG در جهان تبدیل شد.
در طول سال ۲۰۲۱، خریداران چینی LNG قراردادهای بلندمدتی برای بیش از ۲۰ میلیون تن از این محصول در سال را امضا کردند که نشان دهنده نقش مستمر LNG در سوئیچینگ زغال سنگ به گاز در تأمین انرژی بخشهای کلیدی این کشور و کمک به کربن زدایی بیشتر تا سال ۲۰۶۰ بود.
LNG همچنین نقش خود را به عنوان یک حامل انرژی پشتیبان در چین در صورت قطع برق افزایش میدهد. به عنوان مثال، برزیل واردات LNG خود را در سال گذشته در میان خشکسالیهای مداوم سه برابر کرد که منجر به کاهش تولید برق در نیروگاههای برق آبی شد.
به طور کلی، شل آینده روشنی را برای LNG ترسیم میکند و میگوید که "انتظار میرود تقاضای جهانی LNG تا سال ۲۰۴۰ از ۷۰۰ میلیون تن در سال عبور کند" که این میزان ۹۰ درصد بیشتر از تقاضای سال ۲۰۲۱ است.
انتظار میرود آسیا به عنوان مصرف کننده اصلی این محصول ظاهر شود زیرا "ال ان جی جایگزین منابع انرژی با انتشار بیشتر میشود و به رفع نگرانیها در مورد کیفیت هوا و کمک به پیشرفت در زمینه کردبن زدایی کمک میکند."