معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به وجود ۲ هزار عنوان مجرمانه در کشور گفت: بیشتر پرونده های قضایی حول ۴۰ عنوان مجرمانه تشکیل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نور الله قدرتی در حاشیه آئین اختتامیه دومین جشنواره شهید بهشتی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری آزمون وکالت توسط اتحادیه کانون‌های سراسری وکلای دادگستری ایران اسکودا گفت: اگر کانون‌ها به قانون عمل کنند مشکلی نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برگزاری دو آزمون وکالت توسط مرکز وکلای قوه قضائیه تخلف محسوب می‌شود؟ گفت: این اقدام قانونی است اما رعایت مقررات قانونی باید به طور کامل انجام شود.

وی با تاکید بر رعایت قانون از سوی کانون‌های وکلای دادگستری اظهار داشت: امیدواریم که به قانون عمل کنند و موجب تضعیف حقوق دیگران نشوند.

معاون حقوقی قوه قضائیه در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در رابطه با اصلاح قوانین مربوط به ارتکاب جرایم از سوی افراد زیر ۱۸ سال گفت: با توجه به رهنمودهای رئیس قوه قضائیه معاونت حقوقی در مواردی که لازم باشد با همکاری مجلس و دولت بررسی‌های لازم را انجام خواهد داد و در مواردی که نیاز به اصلاح قوانین و یا قانون گذاری جدید وجود داشته باشد اقدام خواهد شد.

قدرتی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در رابطه با تعدد عناوین مجرمانه و تورم قوانین گفت: از گذشته دور عناوین مجرمانه در کشور زیاد بوده است و حدود ۲ هزار عنوان مجرمانه داریم که البته از این عناوین حدود ۳۰ تا ۴۰ عنوان پرونده‌های زیادی را تولید می‌کند که ابتدا باید تلاش کنیم که تا جایی که امکان دارد بحث مجرمانه را از آنها بگیریم یا اگر بحث مجرمانه داشته باشد راه حل دیگری پیدا کنیم و در گام بعدی برای عناوین مجرمانه‌ای که وجود دارد راه حل های غیر کیفی از جمله اداری، انتظامی یا مدنی پیدا کنیم.


وی درباره لایحه قضا زدایی توضیح داد: در این لایحه برخی قوانین دادگستری اصلاح می‌شود، لایحه اصلاح قانون آئین دادرسی کیفری و چند قانون دیگر در حال تهیه و تنظیم است که اگر به نتیجه برسد بخش بسیاری از آمار پرونده‌ها به شرط همکاری مجلس و شورای نگهبان کاهش می‌یابد.

معاون حقوقی قوه قضائیه ادامه داد: لایحه اصلاح برخی از قوانین تا پایان سال در معاونت حقوقی پایان می‌یابد اما ممکن است لایحه قضا زدایی کمی زمان ببرد اما امید است تا قبل از پایان سال آینده بتوانیم در چند فاز تکمیل کنیم.