به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی همایش و مدیر قطب علمی تربیت شهروندی چهارشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از مهمترین رسالتهای قطب علمی تربیت شهروندی پرداختن به مفهوم شهروندی و تربیت شهروندی در کودکان و نوجوانان است بیان کرد: این موضوع امروزه و در این عصر، باتوجه به تأکیداتی که بر نقش تکنولوژی در زندگی افراد شده و شهروندی را فراملی و جهانی کرده است، اهمیت بیشتری پیدا کرده؛ چراکه ما از یکسو با مسألهی حفظ هویت ملی و ارزشها و باورهایمان روبهرو هستیم و این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است و از طرف دیگر بهعلت ویژگیهایی که در عصر دیجیتالی وجود دارد؛ مسألهی ارتباط با دنیا و شهروند جهانی مطرح است و آنچه که بین این دو موضوع تعادل ایجاد میکند؛ حفظ ارزشهای ملی، سنتها و باورهای مذهبی ماست که طبیعتاً پایهی آکادمیک و علمی این کار باید در دانشگاهها گذاشته شود.
محبوبه البرزی افزود: قطب علمی تربیت شهروندی درراستای ایفای نقش و مسئولیتهای خود فعالیتهای مختلف آموزشی، پژوهشی و ترویجی درقالب برگزاری کارگاههای آموزشی، وبینارها، جلسات بحث و گفتوگو و… انجام داده است که یکی از مهمترین این فعالیتها برگزاری همایش ملی برای تبیین جایگاه شهروندی است.
دبیر علمی تربیت شهروندی کودکان اظهار کرد: آنچه شهروندی و تعلیم و تربیت آن را با توجه به ساختارهای شهر و زمینههای یک شهر و جامعه ایجاد میکند، پرداخت علمی آن است که در این زمینه، اولین همایش تربیت شهروندی دانشآموزان در بستر دانشگاهی و آکادمیک ازسوی قطب علمی تربیت شهروندی طراحی شده است که انشاالله در هشتم و نهم اسفندماه برگزار خواهد شد.
وی به روند برگزاری نخستین همایش ملی «تربیت شهروندی کودکان: فرصتها و چالشها» اشاره کرد و گفت: پس از برنامهریزی و اعلام فراخوان در تابستان سال جاری، علاقهمندان، چکیدهی مقالات خود را در زمینهی محورهای اعلامشده تا ۱۵ آذرماه به دبیرخانه همایش ارسال کردند که حدود ۱۸۰ چکیده دریافت شد و پس از اعلام اسامی پذیرفتهشدگان در این مرحله در دیماه، مهلت ارسال اصل مقالهها تا ۲۰ بهمنماه به دبیرخانه درنظر گرفته شد و درنهایت، اسامی مقالههای پذیرفته شده در همایش، تا پایان بهمنماه به شرکتکنندگان اعلام گردید که خوشبختانه پژوهشگرانی از سراسر کشور در این همایش شرکت کردند.
البرزی در ادامه، به تشریح برنامههای این همایش دوروزه پرداخت و گفت: آئین افتتاحیهی همایش، ساعت ۸ صبح روز یکشنبه، هشتم اسفندماه با حضور مقامات استانی و اساتید برجستهی دانشگاهی برگزار خواهد شد و در ادامه پنج میزگرد تخصصی با عنوانهای ۱. «نگاه بینرشتهای به تربیت شهروندی»؛ ۲. «مبانی فلسفی تربیت شهروندی» و ۳.« خلاقیت و تربیت شهروندی» ۴. «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» ۵. «میزگرد ویژه مربوط به تجارب برتر طرح شهاب» ارائه خواهد شد. همچنین دونشست هم برای ارائه مقالات منتخب برگزار میگردد.
مدیر قطب علمی تربیت شهروندی در دانشگاه شیراز، ضمن دعوت از همگان برای حضور در این همایش، اعلام کرد: همایش تربیت شهروندی کودکان، باتوجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا و ضرورت حفظ فاصله اجتماعی، بهصورت مجازی است.